John Hansen

Regisseur, Acteur, Scenarist, Cameraman, Geluidsman, Art Director, Editor

John Hansen is regisseur, acteur, scenarist, cameraman, geluidsman, art director en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Faust / The Lost Feminine

1999 |

Verenigde Staten 1999. John Hansen. Met o.a. Stan Strong en Roger Allen Johnsen.

Wildrose

1984 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Drama van John Hanson en John Hansen. Met o.a. Lisa Eichhorn, Tom Bower, Jim Cada, Cinda Jackson en Dan Nemanick.

Een saai sociaal drama met Eichhorn als de enige vrouw in een ploeg bouwvakkers en Bower als haar collega waar ze probeert niet verliefd op te worden. Hun romance wordt door regisseur Hanson (van het al even klinische NORTHERN LIGHTS) constant onderkoeld terwijl ook het sluimerend sociaal drama nooit de kans krijgt naar de oppervlakte te komen. Wat rest is een uitermate onbevredigende en vervelende film, en daar kan de uitstekende fotografie van Peter Stein weinig aan verhelpen.

Uncommon Valor

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Rod Amateau. Met o.a. Mitch Ryan, Ben Murphy, Rick Lohman, Barbara Parkins en Norman Fell.

In deze film gaat er een heel ziekenhuis in vlammen op, maar bij de acteurs is helaas geen vonkje te bekennen. De film was bestemd als pilot voor een slappe serie, waar begrijpelijkerwijs niks van terecht is gekomen. Scenario van Mark Rodgers. Camerawerk van Stephen W. Gray.

Northern Lights

1979 | Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1979. Romantiek van John Hanson, Rob Nilsson en John Hansen. Met o.a. Robert Behling, Susan Lynch, Joe Spano, Henry Martinson en Thorbjörn Rue.

Een boeiende schildering van een stukje Amerikaanse geschiedenis, dat de achtergrond vormt voor een liefdesverhaal. De boeren hebben het moeilijk in het Noord-Dakota van v[KA1]o[KA1]or WO I (1914-18), en Behling probeert de anti- kapitalistische Nonpartisan League van de grond te krijgen. Een uitstekend debuut van Hanson en Nilsson, onafhankelijk geproduceerd. Een Gouden Camera voor het beste filmdebuut op het Filmfestival van Cannes 1979. Scenario van Hanson. Camerawerk van Judy Irola.

The Christine Jorgensen Story

1970 | Biografie

Verenigde Staten 1970. Biografie van Irving Rapper. Met o.a. John Hansen, Joan Tompkins, Quinn Redeker, John W. Hines en Ellen Clark.

Belachelijke biografie van een beroemd fenomeen uit de jaren vijftig is nu niet wat je noemt een diepgaande studie; probleem is dat de acteur Hansen mannelijker lijkt dan de vrouw Christine en andersom.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Hansen op televisie komt.

Reageer