Jaya Bhaduri

Acteur

Jaya Bhaduri is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Sholay

1977 | Actiefilm, Drama

India 1977. Actiefilm van Ramesh Sippy. Met o.a. Dharmendra, Sanjeev Kumar, Hema Malini, Amitabh Bachchan en Amjad Khan.

De oorspronkelijke versie van deze zeer populaire film uit Bollywood (zo noemt men de Indiase producties) is ruim drie uur, maar de Engelse omroep Channel Four bracht hem terug tot westerse proporties: 80m! Het is een actiefilm over twee avonturiers, Veeru (Dharmendra) en Jai ((Bachchan) die het leven redden van een politieman toen ze door hem gearresteerd waren. De smeris laat ze daarop vrij en als ze elkaar later tegenkomen vraagt hij hen om hem te helpen een gevaarlijke bandiet, Gabbar Singh (Kahn) gevangen te nemen. Hij laat Veeru en Jai bij hem thuis logeren, waar zijn schone dochter Radha (Bhaduri) verliefd wordt op Jai, terwijl Veeru zich vermaakt in de buurt. Als Gabbar Singh komt aanzetten met zijn bende, is er knallende actie. Voor de Europese kijker die niet gewend is Indiase films te zien, valt deze rolprent het beste te vergelijken met een western, die met curry gekruid is. Wordt aanbevolen om uw filmkundige niveau op te vijzelen en is daarbij heel onderhoudend. Het scenario is van Salim Javed en de fotografie is van Dwarka Divecha.

Parichay

1973 | Drama

India 1973. Drama van Gulzar. Met o.a. Jeetendra, Jaya Bhaduri, Sanjeev Kumar, Pran en A.K. Mangal.

Dit is een Indiase versie van THE SOUND OF MUSIC. De film gaat over een bescheiden en menselijke onderwijzer die orde op zaken stelt in een door conflicten verscheurde familie.

Jawani Diwani

1972 | Drama, Romantiek

India 1972. Drama van Narender Bedi. Met o.a. Randhir Kapoor, Jaya Bhaduri, Nirupa Roy en Balraj Sahni.

Deze Hindoestaanse film concentreert zich op de generatiekloof en het onvermogen van ouders om de behoeften aan romantiek van hun kinderen te begrijpen, en op het consequente gebrek aan sympathie voor hun allesbehalve redelijke daden.

Jai Jawan Jai Makan

1972 | Komedie

India 1972. Komedie van Vishram Bedekar. Met o.a. Anil Dhawan, Jaya Bhaduri, Manju Bansal en Mukesh Acharya.

Het ontbreekt deze film, die is geproduceerd door het Poona Film & Television Institute, op alle fronten aan kracht; zowel op het gebied van de produktie als wat betreft het acteerwerk blinkt de film nergens uit. Hij is gebaseerd op een toneelstuk van Marathi Ghetale Shingavar, dat gaat over de woningnood in Bombay.

Bawarchi

1972 | Komedie, Fantasy

India 1972. Komedie van Hrishikesh Mukherjee. Met o.a. Rajesh Khanna, Jaya Bhaduri, Durga Khote, Usha Kiron en Manisha.

Tapan Sinha's verhaal, dat ook in Bangla Desh is verfilmd, gaat over een mythologische kok, die niet alleen een meester in zijn vak is, maar ook een losse kracht in alle beroepen. Zijn roeping is om geluk en harmonie te brengen in ruziƫnde gezinnen.

Annadata

1972 | Drama

India 1972. Drama van Asist Sen. Met o.a. Om Prakash, Jaya Bhaduri en Anil Dhawan.

Een rijke man, die teleurgesteld is in zijn hebzuchtige familieleden, vindt het ware geluk als hij zich incognito tussen de arme bevolking van een kleine stad begeeft.Niet zo'n beste film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jaya Bhaduri op televisie komt.

Reageer