Uno Helmersson

Componist

Uno Helmersson is componist.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

Magnus

2016 | Documentaire

Noorwegen 2016. Documentaire van Benjamin Ree.

Documentair portret van het Noorse schaakwonderkind Magnus Carlsen, beter bekend als 'de Mozart van het schaakspel', die op dertienjarige leeftijd al Noors kampioen werd. Gezegend met een enorm verstandelijk vermogen om potentiële zetten in kaart te brengen, plus een intuïtieve speelsheid die hem creatief en onvoorspelbaar maakt. Na eerst een duik in Magnus' jeugd met familiefilmpjes, die door zijn vader van context worden voorzien, werkt de tweede helft van de film toe naar het Wereldkampioenschap in 2013. Onderhoudend portret van een briljante, introverte einzelgänger.

The Keeper Of Lost Causes

2013 | Thriller, Misdaad, Mysterie

Denemarken/Duitsland/Zweden 2013. Thriller van Mikkel Nørgaard. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Sonja Richter, Rasmus Botoft en Eric Ericson.

In deze film lopen twee verhaallijnen door elkaar. Of eigenlijk naar elkaar toe. In de eerste wordt een jonge politica ontvoerd en in een kooi gevangen gehouden. In de tweede volgen we de norse inspecteur Carl Mørck, die vijf jaar later haar zaak opnieuw onderzoekt. De film is gebaseerd op De vrouw in de kooi van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen en is een heel behoorlijke politiethriller, die ook als je het boek gelezen hebt nog steeds spannend is. Veel klopt, en toch ontbreekt er iets: verrassing.

The Bridge

2011 | Televisieserie, Misdaad, Mysterie, Thriller

Zweden/Denemarken/Duitsland 2011. Televisieserie van Hans Rosenfeldt en Björn Stein. Met o.a. Sofia Helin, Kim Bodnia, Rafael Pettersson, Dag Malmberg en Sarah Boberg.

Een lijk wordt gevonden op de Oresundbrug tussen Zweden en Denemarken. De ene helft van het lijk bevindt zich in Denemarken, de andere helft in Zweden... De Deense agent Martin Rohde en de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin - 'Beck') gaan met frisse tegenzin een samenwerking aan om de moordzaak op te lossen.

Armadillo

2010 | Documentaire, Oorlogsfilm

Denemarken 2010. Documentaire van Janus Metz.

In deze in Cannes met de Grand Prix de la Semaine de la Critique onderscheiden film volgen we een groep jonge Deense soldaten in Afghanistan. De film plaatst je midden tussen de soldaten. Je ziet wat zij zien, en staat op een gegeven moment dan ook oog in oog met de Taliban. Regisseur Janus Metz Pedersen (1974) liet zich in beeld en geluid inspireren door beroemde oorlogsfilms als Apocalypse Now, Full Metal Jacket en Jarhead, wat de documentaire alleen nog maar intenser maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Uno Helmersson op televisie komt.

Reageer