Eddie Romero is regisseur en producer.
Er zijn 16 films gevonden.

A case of honor

1988 | Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Eddie Romero. Met o.a. Candy Raymond, John Phillip Law en Timothy Bottoms.

A Case of Honour

1988 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Oorlogsfilm van Eddie Romero. Met o.a. Timothy Bottoms, John Phillip Law, Charlene 'Charlie' Delibes, Nigel Hogge en Ben Leeman.

Een onwaarschijnlijk verhaal over een vijftal `vermiste` Amerikaanse krijgsgevangenen die na tien jaar gevangen gezeten te hebben in Vietnam (in 1988) ontsnappen en op weg nog even een vijftal autochtone dames van lichte zeden uit de klauwen van Russische adviseurs redden. De lichtekooien helpen de helden op hun beurt weer verder te ontsnappen met oude neergestorte helicopter (die ze eerst moeten oplappen). Nodeloos geweld, onwaarachtige actie, een slecht script en ongeïnteresseerd spel. Mag gerust worden overgeslagen, ook door genrefans.

Sudden Death

1975 | Thriller

Filipijnen 1975. Thriller van Eddie Romero. Met o.a. Robert Conrad, Felton Perry, Don Stroud, John Ashley en Nancy Conrad.

Twee grote suikerindustrie[KA3]en op de Filippijnen betwisten elkaar hun marktmonopolie en het resultaat is een serie aanslagen op hoge beambten. Een free-lance detective (Conrad) raakt bij de zaak betrokken en ziet zich al spoedig omringd door ingehuurde beroepskillers. Een snelle, harde thriller (geheel op Filippijnse locaties gedraaid) met een plausibele plot en een uitstekende hoofdrol van Conrad. Stroud zet een huiveringwekkende huurmoordenaar neer.

Black Mama, White Mama

1973 | Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1973. Actiefilm van Eddie Romero. Met o.a. Pam Grier, Margaret Markov, Sid Haig, Lynn Borden en Zaldy Zschornack.

Twee meisjes met totaal verschillende achtergronden en interesses ontsnappen, aan elkaar geketend, uit een vrouwengevangenis. Behalve de politie hebben beide meisjes vijanden - aan achtervolgers dus geen gebrek. Actiefilm met veel actie, soms spannend, soms leuk, vaak zeer onwaarschijnlijk.

Beyond Atlantis

1973 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Filipijnen 1973. Avonturenfilm van Eddie Romero. Met o.a. Patrick Wayne, John Ashley, Leigh Christian, Lenore Stevens en George Nader.

In de Filippijnse Archipel raken Amerikaanse archeologen betrokken bij een speurtocht naar het verdronken rijk van Atlantis. Dit met goedkope middelen gemaakte onderwater-avontuur boeit geen moment; sommige ontwikkelingen zijn regelrecht, maar onbedoeld, lachwekkend. De film excelleert in onzinnige dialogen.

Woman Hunt

1972 | Erotiek

Filipijnen/Verenigde Staten 1972. Erotiek van Eddie Romero. Met o.a. John Ashley, Sid Haig, Lisa Todd, Eddie Garcia en Pat Woodell.

Een verschrikkelijk slechte imitatie van THE MOST DANGEROUS GAME, waarin ontvoerde vrouwen als prooi dienen. Het waardeloze spel van Todd als een lesbische sadiste in zwart leer zal zelfs haar 'Hee-Haw'-fans niet kunnen bekoren.

Twilight People

1972 | Horror

Verenigde Staten/Filipijnen 1972. Horror van Eddie Romero. Met o.a. John Ashley, Pat Woodell, Jan Merlin, Pam Grier en Charles Macaulay.

Een duiker wordt gekidnapt om als proefpersoon te dienen voor experimenten van een waanzinnige geleerde met een nazi-verleden, die op een afgelegen eiland een nieuw superras wil cre[KA3]eren. Een zwak aftreksel van ISLAND OF LOST SOULS (1933) met elementen uit THE MOST DANGEROUS GAME (1932) en regelrecht gestolen van THE ISLAND OF DR. MOREAU. Zelfs geen goede slechte film, maar het definitieve middel om lijders aan slapeloosheid in slaap te krijgen. Ook bekend als ISLAND OF THE TWILIGHT PEOPLE.

Black Mama White Mama

1972 |

1972. Eddie Romero. Met o.a. Sid Haig, Margaret Markov en Pam Grier.

Blaxploitationfilm met Pam Grier en Margaret Markov in de titelrollen.

Beast of the Yellow Night

1970 | Horror

Verenigde Staten/Filipijnen 1970. Horror van Eddie Romero. Met o.a. John Ashley, Mary Wilcox, Eddie Garcia, Leopold Salcedo en Ken Metcalf.

Een sekte van duivelaanbidders tracht een puur slecht wezen te creëren door de latente slechtheid van een aantal personen te verenigen in een hunner discipelen. Het curieuze thema komt niet uit de verf in deze goedkope produktie.

Beast of Blood

1970 | Horror

Filipijnen/Verenigde Staten 1970. Horror van Eddie Romero. Met o.a. John Ashley, Celeste Yarnall, Eddie Garcia, Liza Belmonte en Alfonso Carvajal.

In het vervolg op MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND blijkt dat de dokter in kwestie nog leeft en zijn experimenten (transplantatie van hoofden) voortzet. De film is iets beter dan zijn voorganger, maar nog steeds niet best. Ook bekend als RETURN TO THE HORRORS OF BLOOD ISLAND, BLOOD DEVILS en BEAST OF THE DEAD.

Mad Doctor of Blood Island

1969 | Horror

Verenigde Staten 1969. Horror van Gerry DeLeon, Eddie Romero en Gerry De Leon. Met o.a. John Ashley, Angelique Pettyjohn, Ronald Peary, Alicia Alonzo en Ronoldo Valdez.

Nieuwelingen op het afgelegen eiland ontdekken al gauw waarom het de reputatie heeft dat de duivel er heerst. Wat is erger: de dialoog, de muziek of de hyperactieve zoomlens. Gefilmd op de Filippijnen. Hertiteld: TOMB OF THE LIVING DEAD en gevolgd door BEAST OF BLOOD.

Brides of Blood

1968 | Horror

Filipijnen/Verenigde Staten 1968. Horror van Gerardo de Leon en Eddie Romero. Met o.a. Kent Taylor, Beverly Hills, John Ashley, Eva Darren en Mario Montenegro.

De Filippijnen zuchten onder het terreur van vampiers tot dat de kortaangebonden Amerikaanse journalist (Taylor) doortastend optreedt. Verpletterend slechte film, op locatie in Filippijnse Archipel gedraaid. Ook bekend als BLOOD BRIDES en BRIDES OF DEATH.

The Ravagers

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Eddie Romero. Met o.a. John Saxon, Fernando Poe Jr, Bronwyn Fitzsimmons, Mike Parsons en Kristina Scott.

Ongeïnspireerd verslag van de geallieerde strijd tegen Japan op de Filippijnen. Fitzsimmons is overigens dochter van Maureen O'Hara.

Cavalry Command

1965 | Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Actiefilm van Eddie Romero.

Ongeïnspireerd verslag van de geallieerde strijd tegen Japan op de Filippijnen. Fitzsimmons is overigens dochter van Maureen O'Hara.

Man on the Run

1964 | Misdaad

Verenigde Staten 1964. Misdaad van Eddie Romero. Met o.a. Burgess Meredith en William Phipps.

Het zoontje van een Amerikaan die in Manilla leeft wordt ontvoerd en de man probeert tevergeefs de jongen terug te krijgen. Een redelijk spannend drama dat op de Fillippijnen gefilmd is.

The Raiders of Leyte Gulf

1963 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Oorlogsfilm van Eddie Romero. Met o.a. Michael Parsons, Leopold Salcedo, Jennings Sturgeon, Liza Moreno en Efren Reyes.

Harde film over gevechten uit WO II tegen Japanse strijdkrachten, gefilmd op de Filippijnen.