Otar Koberidze

Acteur

Otar Koberidze is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Komissar

1987 | Historische film

SU 1987. Historische film van Aleksandr Askoldov. Met o.a. Nonna Mordjukova, Rolan Bykov, Raisa Nedaschkovskaja, Ljudmila Volynskaja en Vasily Shukshin.

Met prijzen overladen film, in 1967 gedraaid maar pas in 1987 door het festival van Moskou ontdekt en voor vertoning vrijgegeven. Het verhaal speelt in het Rusland van 1922 ten tijde van de burgeroorlog tussen de Roden en Witten. Rode vrouwelijke volkscommissaris Mordjukova bevalt van een oorlogsbaby, waarvoor zij bij een joods gezin een onderkomen vindt. De zoon (het symbool van de nieuwe maatschappij) zal gedijen in het van levenswil overlopende gezin (dat door de nazi's jaren later wordt verdoemd) en de vrouw moet kiezen voor haar kind of de revolutie. Eenvoudig, helder, academisch maar vaak ook fascinerend beeld dat de kijker confronteert met een stuk niet gepolitiseerde realiteit en menselijkheid ten tijde van indoctrinerende, patriottische heldenverering van de communisten. Bezienswaardig, al was het maar omdat de Sovjet-taboes van toen er zo van af te lezen zijn. Vrij geïnspireerd op In de stad Berditchev, de eerste roman van de in 1964 in de grootste eenzaamheid gestorven auteur Vasily Grossman. Askoldov vulde het verhaal op met eigen ervaringen. Camerawerk van Valeri Ginsburg. Bekroond met Zilveren Beer op festival van Berlijn 1988.

Malenkyprints

1966 | Familiefilm, Fantasy

SU 1966. Familiefilm van Arünas Zebriünas. Met o.a. Evaldas Mikalajunas, Donatas Banionis en Otar Koberidze.

Sovjet verfilming uit de studio's in wat tegenwoordig weer Litauen mag heten van het bekende fantasy verhaaltje van Saint- Exupéry, de Franse vliegenier-schrijver, die aan het einde van WO II boven de Middellandse zee verdwenen is. Dichterlijke benadering over de piloot die net een noodlanding in de Sahara heeft gemaakt en daar 'de kleine prins' ontmoet, die ook een 'noodlanding' gemaakt heeft. Het camerawerk is van Aleksas Digimas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Otar Koberidze op televisie komt.

Reageer