Sy Bartlett

1900 -1978 Scenarist, Producer, Auteur

Sy Bartlett (1900-1978) is scenarist, producer en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Gathering of Eagles

1963 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Rock Hudson, Rod Taylor, Mary Peach, Robert Lansing en Barry Sullivan.

De bekende formule van mannen in training en hun activiteiten buiten de dienst wordt gebruikt om de film te concentreren op het Strategic Air Command; Hudson speelt zijn rol bijzonder geloofwaardig. Het scenario is van Robert Pirosh naar een verhaal van Sy Bartlett. Het camerswerk is van Russell Harlan.

Cape Fear

1962 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1962. Thriller van J. Lee Thompson. Met o.a. Gregory Peck, Robert Mitchum, Polly Bergen, Lori Martin en Martin Balsam.

Op een dag wordt Sam Bowden (Peck), succesvol advocaat, gelukkig getrouwd, vader van een leuke dochter, aangesproken door Max Cady (Mitchum), een zojuist vrijgekomen crimineel die Bowden verantwoordelijk houdt voor zijn veroordeling. Cady wil wraak. Hij vergiftigt Bowdens hond en insinueert dat hij onaangename dingen zal doen met Bowdens vrouw en dochter. De politie staat machteloos. Klassieke thriller, vooral dankzij Mitchum, die een memorabele psychopaat neerzet. In 1991 speelde Robert De Niro de rol van Cady in Scorsese's gelijknamige remake.

The Big Country

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van William Wyler. Met o.a. Gregory Peck, Charlton Heston, Carroll Baker, Burl Ives en Jean Simmons.

Een van de grote westernspektakels uit de jaren '50-'60. De film handelt over de vete tussen de Terrills en de Hannasseys over het bezit van een waterbron. De gestudeerde Peck staat tegenover de ruwe Heston in een strijd op leven en dood. Indrukwekkende film, die vaak wordt aangehaald als de eerste van de moderne, pacifistische westerns (volgens hoofdrolspeler Peck was de film een allegorische vertelling over de Koude Oorlog). Burl Ives ontving voor zijn rol een Oscar, terwijl de klassiek geworden en onvergetelijke melodie van Jerome Moross genomineerd werd. Gefilmd in Technirama.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sy Bartlett op televisie komt.

Reageer