Paolo Carlini is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Blue Jeans

1979 | Drama, Misdaad

Italië 1979. Drama van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Gloria Guida, Paolo Carlini, Mario Pisu, Barbera Betti en Marco Tulli.

Een stiefvader met een tamelijk jonge vriendin moet vermoord worden door zijn tiener-stiefdochter en haar vriend, maar het wicht ontdekt dat ze jaloers is omdat ze verliefd is op hem en krijgt spijt van haar voornemen. Ze probeert tegen wil van haar vriendje de klok nog terug te draaien in dit beschamende seksploitatiewerkje met een misdaad als rode draad. De regisseur signeerde dit prul uit voorzorg maar met een pseudoniem: Mario Imperoli.

La ragazzina

1974 | Erotiek, Komedie

Italië 1974. Erotiek van Mario Imperoli. Met o.a. Gloria Guida, Colette Descombes, Paolo Carlini, Gianluigi Chirizzi en Andrea Resino.

Een aantrekkelijk meisje van zestien (Guida) wordt aanbeden door haar mannelijke klasgenoten; haar vurigste aanbidder is een smeerlap, die de meisjes van de school - na ze eerst zelf uitgeprobeerd te hebben - doorspeelt aan oudere heren. Guida gaat echter niet in op zijn avances, omdat ze verliefd is op de leraar kunstgeschiedenis; en die mag wel. DAS SCHULMÄDCHEN-REPORT op zijn Italiaans.

Sigpress contra Scotland Yard

1968 | Komedie, Misdaad

Duitsland/Italië 1968. Komedie van Guido Zurli. Met o.a. Jorge Martin, Klaus Kinski, Ingrid Schoeller, Karin Field en Paolo Carlini.

Een rijke Britse snob steelt bij wijze van liefhebberij de buit van een juwelenroof terug van de daders en incasseert de beloning of de verzekeringspremie. Zijn behendigheid maakt hem ongrijpbaar voor zowel Scotland Yard als de gangsters. Deze slordige misdaadkomedie heeft een vlot tempo, maar verzuimt de uitzonderlijke behendigheid van de held overtuigend te demonstreren, een rol die door de Spanjaard Martin zeer on-Engels en op onuitstaanbare wijze wordt gespeeld.

I 2 Deputati

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Paolo Carlini.

Het koppel Franchi-Ingrassia raakt betrokken bij verkiezingsschermutselingen; de schoonfamilie zit in de oppositie. Door een onvoorziene situatie moet het paar tegen de eigen familie strijden. Een absurde komedie, overdreven geacteerd en slecht geregisseerd.

Die Chronik der Anna Magdalena Bach

1968 | Drama, Muziek

Duitsland/Italië 1968. Drama van Jean-Marie Straub. Met o.a. Gustav Leonhardt, Christiane Lang, Paolo Carlini, Hans Peter Boye en Ernst Castelli.

Een geslaagde film, die naar zijn eigen cinématografische wetten luistert, en die de Nederlandse klavecimbelspeler Gustav Leonhardt beroemd maakte. Het leven van Bach, aan de hand van diens muziek, of liever aan de hand van hardwerkende mensen die deze muziek voor de camera ten gehore brengen, werd een unieke, zuivere filmbiografie waarvoor Straub tien jaar lang vocht om hem geproduceerd te krijgen. Scenario van de regisseur en Daniele Huillet.

Le mie prigioni

1967 | Biografie, Historische film

Italië 1967. Biografie van Sandro Bolchi. Met o.a. Raoul Grassilli, Cesare Polacco, Tino Carraro, Gigliola Cinquetti en Arnoldo Foà.

Een fraaie televisieserie in vier delen van elk een uur over de schrijver Silvio Pellico, uitstekend gespeeld door Grassilli. Milaan, oktober 1820. De schrijver en patriot Pellico wordt gearresteerd in het huis van een graaf, naar Veneti[KA3]e gebracht, ruw ondervraagd en in de gevangenis gegooid. Hij weet met andere patriotten te ontsnappen en ze verstoppen zich in het fort van Spielberg in Tsjechoslowakije. In augustus 1830 verleent de keizer hem gratie en hij gaat terug naar Itali[KA3]e met de patriotten Andrea Tonelli (Delle Piane) en Piero Maroncelli (Carlini). In Mantua scheiden hun wegen en Pellico gaat naar Milaan. Op de grens van Piemonte en Lombardije wordt hij gevangen genomen door paramilitaire politie en naar Novara gebracht. In 1832 schrijft hij Le Mie prigioni. De spelers zijn om van te smullen, stuk voor stuk.

It Started in Naples

1960 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1960. Komedie van Melville Shavelson. Met o.a. Clark Gable, Sophia Loren, Vittorio De Sica, Marietto en Paolo Carlini.

Michael Hamilton (Gable), advocaat te Philadelphia, reist naar Napels om de erfenis te regelen van zijn verongelukte broer Joe. Tien jaar lang liet de getrouwde 'lapzwans' - die destijds even een biertje was gaan pakken - niks van zich horen maar nu hij dood is, moet Michael weer voor hem in touw. It Started in Naples is een lichtvoetige komedie vol Italiaans temperament en grappige, althans grappig bedoelde dialogen. Alessandro Cicognini en Carlo Savina componeerden de zonnige score.

Mai ti scordero

1954 | Drama

Italië 1954. Drama van Giuseppe Guarino. Met o.a. Paolo Carlini, Jacqueline Collard en Nita Dover.

Ergens op het platteland in de provincie is een team een film aan het draaien. Een mooi lokaal meisje krijgt de kans de rol van de vrouwelijke hoofdpersoon te spelen en wordt zwaar verliefd op haar filmpartner, die ze naar de stad volgt wanneer de film klaar is. Helaas wordt het jonge argeloze meisje bedrogen door de door de wol geverfde uitbuiters in de wereldstad. Een zwakke film, die potentieel zou hebben gehad, als het scenario en de regisseur beter waren geweest.

Roman Holiday

1953 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1953. Romantische komedie van William Wyler. Met o.a. Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power en Harcourt Williams.

Deze klassieker maakte van de tot dan onbekende Audrey Hepburn een ster (met een Oscar) en van Rome een van de meest romantische steden. William Wyler draaide geheel op locatie deze zonnige komedie over een prinses die de balen heeft van stijve manieren en saaie diners en in Rome haar eigen weg gaat. Zo ontmoet ze een Amerikaanse journalist met wie ze een onvergetelijke vakantie viert. Peck speelt zo'n luchtige rol waar Cary Grant het patent op leek te hebben, maar alle aandacht gaat naar Hepburn in een parade van uiterst stijlvolle outfits, gecreëerd door Hollywoods topontwerpster Edith Head.

La muta di Portici

1952 | Historische film, Romantiek, Drama

Italië 1952. Historische film van Giorgio Ansoldi. Met o.a. Floria Mariol, Paolo Carlini, Doris Duranti, Maurizio Di Nardo en Octavio Senoret.

In 1647 stond Napels onder Spaans gezag. Onderkoning Filippo IV wordt gesteund door de Graaf van Arcos en bestreden door de Napolitaanse oproerkraaier Tommaso Aniello Masaniello. Dat is het decor van de liefde tussen het zusje van Masaniello en de zoon van de Graaf van Arcos. Schitterende decors en kostuums, uitstekend spel en een intrigerend verhaal - liefhebbers van historische drama's kunnen hun hart ophalen.