Laura Christensen

1984 Acteur

Laura Christensen (1984) is acteur.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

Kandidaten

2008 | Thriller

Denemarken 2008. Thriller van Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny, Kim Bodnia, Ulf Pilgaard en Laura Christensen.

Een jonge advocaat treft na een wilde nacht een dood meisje aan in de badkamer van zijn hotel. Hij wist elk bewijs van zijn aanwezigheid uit, maar al snel wordt hij gechanteerd met een video van die fatale nacht. Met veel vaart en suspense gefilmde thriller, maar de opeenvolging van weinig plausibele plot twists werkt uiteindelijk afstotend. In Hollywood vond men Kandidaten echter wel goed goed genoeg om regisseur Barfoed een contract aan te bieden. Maar daar is geloofwaardigheid dan ook niet een van de kernwaarden.

Midsommer

2003 | Thriller, Horror, Familiefilm

Denemarken/Zweden 2003. Thriller van Carsten Myllerup. Met o.a. Kristian Leth, Laura Christensen, Tuva Novotny, Jon Lange en Julie R. Ø lgaard.

Op de party aan het einde van het schooljaar pleegt Sofie (Sand Michelsen), de jongere zus van de negentien-jarige Christian (Leth) zelfmoord. Iedereen staat voor een raadsel. Het leven gaat echter gewoon door en twee weken later nodigt Trine (Christensen) Christian, Mark (Lange), Anja ([KL24]lgaard) en Jannick (Jandorf) uit om midzomer in het vakantiehuis van haar ouders in de bossen in Zweden te vieren. Trine en Christian brengen zelfs samen de nacht door in bed! De volgende morgen vindt Christian in de auto de sleutelbos van Sofie en als hij de lichten van de auto wil uitschakelen gaan ze vanzelf weer aan. Hij gooit tenslotte de sleutelhanger in het meer, maar de ochtend daarop ligt hij weer in de auto. `s Nachts hoort hij een kind schreeuwen, maar niemand gelooft hem. In het huis van de buren Persson (Oscarsson) vindt hij een hoed van Sofie en hoort hij dat het kleinkind van Persson spoorloos is verdwenen. Linn (Novotny), die in de winkel van sinkel in het dorp werkt, wordt uitgenodigd voor de midzomerparty. Bij Linn vindt Christian begrip en ook zij gelooft dat Sofie aanwezig is, en wellicht een vreselijk geheim zal onthullen. Het scenario van Rasmus Heisterberg is veel te praterig en het camerawerk van Rasmus Videbæk in breedbeeld was een slechte keuze, want het lukt soms helemaal niet om het beeld te vullen, maar debuterend regisseur Myllerup zorgt af en toe voor een aantal angstaanjagende beeldreeksen, enthouisast geholpen door zijn aantrekkelijke, jonge rolverdeling. Misschien lukt het hem om de volgende keer een betere griezelfilm te brengen, deze gaat onderuit door zijn gebrek aan ervaringen en te weinig spanning.

Tøsepiger

1996 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Denemarken 1996. Jeugdfilm van Vibeke Gad. Met o.a. Stephanie Leon, Laura Christensen, Pernille Højmark, Stina Ekblad en Lars Simonsen.

De vriendinnen Majbrit en Christina wonen bij elkaar in de straat, maar ze hebben een heel verschillende achtergrond: Majbrits ouders zijn werkloos, Christina komt uit een rijk gezin. De vader van Majbrit is duivenhouder. Als zijn grootste prijswinnaar een vleugel breekt is er geen geld voor de dierenarts. De meisjes besluiten hem - in het geheim - te gaan helpen. Tegen de achtergrond van dit verhaal plaatst regisseur en scenarioschrijver Gad tal van subplotjes over verliefdheid, ruziënde ouders, vooroordelen en vriendschap. De toon is terloops, grappig en realistisch en de jonge acteurs spelen geweldig.

Riget

1994 | Fantasy, Horror, Mysterie, Drama, Televisieserie

Denemarken/Italië/Duitsland/Frankrijk/Noorwegen/Zweden 1994. Fantasy van Lars von Trier. Met o.a. Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Søren Pilmark en Ghita Nørby.

De arrogante, Zweedse neurochirurg Stig Helmer minacht de Denen, maar toch werkt hij in een groot ziekenhuis in Kopenhagen. Hij zou wel een toontje lager mogen zingen: onlangs verpestte hij een hersenoperatie op een meisje, dat nu in vegetatieve staat verkeert. Ook in het ziekenhuis ligt een patiënte die steeds het geluid van een huilend meisje hoort, ze gaat op onderzoek uit. Het zijn twee van de verhaallijnen in deze prachtige serie, waarin Von Trier een surrealistische wereld vol onverklaarbare fenomenen laat zien in fraaie sepiakleuren. Er zijn twee series van vier afleveringen gemaakt, tot een geplande derde serie kwam het niet omdat acteurs Ernst-Hugo Järegård en Kirsten Rolffes inmiddels overleden waren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laura Christensen op televisie komt.

Reageer