Miho Nikaido

Acteur

Miho Nikaido is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kimono

1999 |

Duitsland 1999. Hal Hartley. Met o.a. Yun Shen, Valerie Celis, Wang Fu-ling en Miho Nikaido.

The Book Of Life

1998 | Experimenteel, Thriller, Komedie

Verenigde Staten/Frankrijk 1998. Experimenteel van Hal Hartley. Met o.a. Martin Donovan, P.J. Harvey, Dave Simonds, Miho Nikaido en Thomas Jay Ryan.

Geheel in stijl benadert Hal Hartley het einde der tijden met ironie en zwarte humor. Jezus (Donovan) keert op 31 december 1999 terug naar aarde - New York om precies te zijn - in gezelschap van zijn vriendin Maria Magdalena (de strak in leren pak gestoken rockzangeres PJ Harvey). Hij is er in opdracht van zijn Pa, die genoeg heeft van de mensheid. De zegels van het Boek der Levenden moeten worden verbroken, het is tijd voor de Apocalyps. Jezus moet met het Boek (handig vastgelegd op de harddisk van een PowerBook) naar het advocatenkantoor Armageddon, Armageddon, en Jehosophat, dat de zaken van zijn Vader behartigt. Maar Jezus toont zich een rebel. Hartley koos voor The Book of Life een opvallende visuele stijl, die iets weg heeft de Dogma-films. In de hand gehouden camera, beverig en soms onscherp beeld, en veelvuldig gebruik van de primaire kleuren. Het duurt even voor je er aan gewend bent, maar daarna draagt het zeker bij aan de sfeer van de film.

Henry Fool

1998 | Drama, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1998. Drama van Hal Hartley. Met o.a. Thomas Jay Ryan, James Urbaniak, Parker Posey, Maria Porter en James Saito.

Het verhaal van Henry Fool is direct herkenbaar als een vertelling van Hal Hartley (in 1992 geëerd met een retrospectief in Rotterdam), maar dan wel als de eerste epische variant ervan. Dat alleen al maakt de film uniek. Een verlegen vuilnisman, Simon Grimm (Urbaniak), die altijd het pispaaltje lijkt te zullen blijven, wordt alom geminacht en door buurtgenoten gepest. Noch zijn moeder noch zijn zuster (Posey) bieden enige troost. De eerste die in hem gelooft is Henry Fool (Ryan), een kettingrokende kroegtijger en zelfverklaard schrijversgenie, die schijnbaar overloopt van het zelfvertrouwen. Fool betrekt het kelderappartement van de familie Grimm en moedigt Simon aan om ook te gaan schrijven. Het onverwachte resultaat hiervan is een enorm gedicht dat Simon wereldroem brengt. Fools levenswerk daarentegen wordt afgedaan als pretentieuze onzin. Dat stelt hun vriendschap danig op de proef. Henry Fool vertelt kortom een verhaal over artistieke originaliteit en genialiteit, en over de invloed van roem op de relatie met familie, vrienden en de vertrouwde wereld. De enorme hoeveelheid ideeën, vondsten en filosofische grappen in Henry Fool zijn typisch Hartley. De regisseur: 'Als mensen me vragen of het komedie of drama is, weet ik niet wat ik moet zeggen. Ik beschouw mezelf als schrijver van het een noch het ander. Ik probeer bij het schrijven de ongerijmdheden te verzoenen die ik in het leven zie. Soms zijn die om te huilen, soms om te lachen.'

Tokyo Decadence

1992 | Erotiek, Drama

Japan 1992. Erotiek van Ryû Murakami. Met o.a. Miho Nikaido, Masahiko Shimada, Hiroshi Mikami, Yayoi Kusama en Tenmei Kano.

Een film over de wederwaardigheden van een in sm gespecialiseerde prostituee in Tokyo, die kan op twee manieren uitvallen: kunst of porno. De meningen over Tokyo Decadence zijn verdeeld. De treurige Ai (Nikaido) laat zich voor geld misbruiken door sadistische salarymen, maar ze is eigenlijk op zoek naar ware liefde. Op een dag hoort ze dat haar ex-vriend gaat trouwen. Regisseur Murakami, in Japan populair vanwege zijn erotische romans, waaronder het door Miike Takashi verfilmde Audition, bewerkte zijn eigen roman tot script.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miho Nikaido op televisie komt.

Reageer