Al Clark: montage.
Er zijn 11 films gevonden.

Charro!

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Charles Marquis Warren. Met o.a. Elvis Presley, Ina Balin, Victor French, Barbara Werle en Solomon Sturges.

Mexico, 1870. Bandiet Jess Wade wil zijn leven beteren en verlaat zijn bende, die hem vervolgens een overval in de schoenen probeert te schuiven. De poging om Elvis door middel van een western van imago te laten veranderen, is op jammerlijke wijze mislukt. Bovendien zingt Elvis slechts één liedje.

Cowboy

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Delmer Daves. Met o.a. Glenn Ford, Jack Lemmon, Anna Kashfi, Brian Donlevy en Dick York.

Grootse western rond een hotelklerk uit Chicago die in 1872 zijn geluk beproeft als cowboy. 'Cowboy is really the best, cause it's really the West,' bezwoer een jonge Jack Lemmon in een reclamefilmpje in 1958. En het moet gezegd, Cowboy is een volwassen western met serieuze verhandelingen over liefde en vriendschap, verstevigd met vooruitstrevend titelwerk van meester-graficus Saul Bass en soepele trompetklanken van virtuoos Rafael Mendez. Gebaseerd op de deels gefingeerde memoires My Reminiscences as a Cowboy van homo universalis Frank Harris. Uitgevoerd in kleurig Technicolor.

Buchanan Rides Alone

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Randolph Scott, Craig Stevens, Barry Kelley, Tol Avery en Peter Whitney.

Perfecte western van regisseur Boetticher en zijn producenten Harry Joe Brown & Randolph Scott, die ook de hoofdrol speelt. De film heeft inmiddels een zekere cultstatus en wordt door velen gezien als het beste wat dit team heeft afgeleverd. Buchanan Rides Alone speelt in een grensstadje dat door corrupte broers - onder wie de sheriff en de rechter van het stadje - wordt beheerst. Als Buchanan (Scott) arriveert willen de broers hem graag van zijn geld afhelpen. Charles Lang schreef het scenario naar het boek The Name's Buchanan van Jonas Ward.

Decision at Sundown

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Randolph Scott, Noah Beery jr, John Carroll, Karen Steele en Valerie French.

Bart (Scott) en zijn vriend Sam (Beery jr) komen elkaar even buiten Sundown, Arizona tegen en trekken samen het stadje in. Bart is op zoek naar de man die zijn vrouw Mary heeft verleid en tot zelfmoord heeft gedreven. Dat zou Tate (Carroll) zijn, die net wil trouwen met mooie blondine Lucy (Steele); het huwelijk wordt opgeschort. Intussen blijkt dat Barts vrouw niet zo'n deugdzaam leven leidde. Bart is koppig, hij kan en wil het niet geloven, een houding die irritatie en agressie oproept. Vreemde maar onderhoudende western, waarvoor Charles Lang jr het scenario schreef. Heinz Roemheld componeerde de muziek.

Jubal

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Delmer Daves. Met o.a. Glenn Ford, Ernest Borgnine, Rod Steiger, Valerie French en Felicia Farr.

Dolende cowboy Jubal (Ford) krijgt werk bij boer Shep (Borgnine). Boerin Mae (French) is danig onder de indruk van Jubal, tot ongenoegen van de licht ontvlambare stalknecht Pinky (Steiger). Om zijn positie veilig te stellen stuurt Pinky aan op een confrontatie tussen baas Shep en de nieuwkomer. Een krachtige psychologische western met de befaamd contrastrijke beelden van filmmaker Delmer Daves. De regisseur en Russell Hughes schreven het scenario naar de roman Jubal Troop van Paul Wellman die zich liet inspireren door Othello. Charles Lawton jr was de cameraman.

The Wild One

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Marlon Brando, Mary Murphy, Lee Marvin, Robert Keith en Jay C. Flippen.

Het is moeilijk voorstelbaar dat deze film jarenlang aanleiding was voor controverse. Het in beginsel verontrustende gegeven van twee rivaliserende bendes motorrijders die een stadje op stelten zetten - werkelijk gebeurd in 1947 in Hollister, Californië - verzandt immers al snel in een drama over een onbegrepen rebel die gehoor vindt bij een goedhartig meisje. Brando, die zijn eigen Triumph berijdt, wordt nooit echt angstaanjagend, maar zorgt toch voor memorabele scènes en werd met zijn leren jack en petje een iconische verschijning. Marvin is sterk als biker Chino.

Last of the Comanches

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van André De Toth. Met o.a. Barbara Hale, Martin Milner, Broderick Crawford, Lloyd Bridges en Johnny Stewart.

De Toth liet het scenario van Kenneth Gamet versloffen, want hij had een aanmerkelijk spannender film kunnen maken. Charles Lawton jr schoot mooie plaatjes, maar dat maakte het gebrek aan actie niet goed. Sergeant Crawford en vijf soldaten zijn de overlevenden van een Indianenaanval. Ze moeten zich door 100 mijl vijandig gebied slaan om het fort te bereiken. Onderweg komen er nog wat overlevenden van een overvallen postkoets bij, zoals Hale en de Indiaanse jongen Stewart. Het verhaal loopt goed af maar helaas, spanning zit er niet in.

Address Unknown

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van William Cameron Menzies. Met o.a. Paul Lukas, Peter van Eyck, Mady Christians, Emory Parnell en K.T. Stevens.

Geallieerden contra nazi's teruggebracht tot aandacht voor Amerikaans-Duitse zakenrelaties aan weerszijden van de scheidslijn.

Mr. Smith Goes to Washington

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Frank Capra. Met o.a. James Stewart, Jean Arthur, Claude Rains, Edward Arnold en Guy Kibbee.

Wanneer een senator uit een der westelijke staten plotseling overlijdt, sturen corrupte mannetjesmakers Jefferson Smith, een apolitieke Joris Goedbloed, als vervangmarionet naar Capitol Hill. Jeff, echter, observeert, luistert en denkt voor zichzelf. Magnifieke Capra-genremengeling toont het doorgerotte nepotisme van het Amerikaanse politieke systeem. Surreëel: de parallellen met de 21ste-eeuwse beerput, quid pro quo en cynische leugenpers incluis. Hoogtepunt is de filibusterscène, waarin Smith 24 uur lang onafgebroken in de Senaat zijn hart lucht. Bevlogen, grootse, tijdloze cinema. Elf Oscarnominaties, één beeldje, voor auteur Lewis R. Foster.

Holiday

1938 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van George Cukor. Met o.a. Katharine Hepburn, Cary Grant, Doris Nolan, Lew Ayres en Edward Everett Horton.

In hetzelfde jaar geproduceerd als de klassieke Grant-en-Hepburn-screwball comedy Bringing Up Baby, had Holiday slechts een fractie van het succes. Dit zegt niets over de kwaliteit van deze warme komedie met serieuze ondertoon. Charmeur Cary Grant speelt selfmade Johnny, die financieel onafhankelijk wil zijn om te reizen. Een vakantieromance met de New Yorkse Julia (Doris Nolan) leidt halsoverkop tot huwelijksplannen, alleen weet Johnny niet dat zij tot een steenrijke familie behoort. Levenslange gezapigheid met bijbehorende kantoorbaan in de familieonderneming dreigt, maar gelukkig zijn daar nog Johnny's vrienden de Potters (Jean Dixon en Edward Everett Horton) en Julia's onaangepaste zus Linda (Katharine Hepburn).

The Awful Truth

1937 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1937. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Irene Dunne, Cary Grant, Ralph Bellamy, Alexander D'Arcy en Cecil Cunningham.

Mooi koppel Irene Dunne (Oscarnominatie) en Cary Grant spelen in deze slimme romantische komedie echtgenoten die besluiten te scheiden vanwege vermeend overspel aan beide kanten. Nu moeten ze nog een omgangsregeling zien te treffen voor hond Mr. Smith. Grant kwam na deze eerste, geslaagde samenwerking opnieuw tegenover Dunne te staan in lichtvoetig werk als My Favorite Wife en Penny Serenade. Hoewel het script en de productie wat chaotisch van de grond kwamen, kreeg de film zes Oscarnominaties, waaronder die voor beste film. Regisseur McCarey mocht het beeldje ook echt mee naar huis nemen.