Guillermo Battaglia is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Los Dias de Junio

1985 | Historische film

Argentinië 1985. Historische film van Alberto Fischerman. Met o.a. Norman Briski, Victor Laplace, Arturo Maly, Lorenzo Quinteros en Ana Maria Picchio.

De film speelt zich af tijdens de beginjaren van de militaire dictatuur en beschrijft de levens van vier vrienden, die een gemeenschappelijke liberale filosofie aanhingen, ieder op zijn eigen manier, en door de onderdrukkende krachten in het land tot slachtoffer zijn gemaakt. Er wordt erg veel gepraat in de film, maar het verhaal is mager. USA-titel: DAYS IN JUNE.

La historia oficial

1985 | Drama

Argentinië 1985. Drama van Luis Puenzo en Argentina Puenzo. Met o.a. Héctor Alterio, Norma Aleandro, Chela Ruiz, Chunchuna Villafane en Analia Castro.

Een vaardig gemaakt drama dat speelt in de tijd van het generaalsregime in Argentini[KA3]e; met de titel wordt bedoeld dat de offici[KA3]ele geschiedschrijving vals is, en dat de officieuze aan de hand van kleine drama`s, juist is. Centraal in deze boeiende film staat een echtpaar (zij is geschiedenislerares Aleandro, die geen oog heeft voor de werkelijkheid en hij (Alterio) werkt bij een bedrijf dat profiteert van de corruptie) met een aangenomen kind (Castro), waarvan zij langzaam maar zeker doorkrijgen dat het de dochter moet zijn van een der vele vermiste ouders. Bekroond in Cannes met een Gouden Palm voor Norma Aleandro. Scenario van Aida Bortnik en Luis Puenzo. Sobere en passende fotografie van Felix Monti. Ook bekend als DESAPARECIDOS.

La Casa del Angel

1957 | Drama

Argentinië 1957. Drama van Leopold Torre Nilsson. Met o.a. Elsa Daniel, Lautaro Murua en Guillermo Battaglia.

Deze film is het produkt van de samenwerking tussen regisseur Torre Nilsson en zijn vrouw, de romanschrijfster Beatriz Guido. Hoofdthema is de obsessie van een seksueel onderdrukte vrouw voor verleiding en zuiverheid. Het verhaal gaat over een zestienjarig meisje wier emotionele groei belemmerd is door haar puriteinse moeder. Wanneer het meisje verliefd wordt op een jongen die haar verleidt, is ze niet in staat om de intense schuldgevoelens die haar plagen, te overwinnen. Ook bekend als END OF INNOCENCE.

Mi vida por la tuya

1950 | Drama

Argentinië 1950. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Mecha Ortíz, Carlos Cores, Emma Gramatica en Guillermo Battaglia.

Een moeder droomt dat haar zoon komt te overlijden door de schuld van een actrice. Als haar zoon dan werkelijk een actrice leert kennen en verliefd op haar wordt, probeert zij op alle mogelijke manieren te verhinderen dat haar droom uitkomt. Gezochte lichteffecten en een verwrongen enscenering, karikaturen van zowel het surrealisme als het expressionisme, moeten het povere, kille en afstandelijke werk van Gavaldón verhullen.