Enrico Simonetti

Acteur, Componist

Enrico Simonetti is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Frissons africains

1977 | Avonturenfilm, Erotiek

Frankrijk/België 1977. Avonturenfilm van Zygmunt Sulistrowski en Louis Soulanes. Met o.a. Darr Poran, Carrie Rochelle, Pierre Chapel, Brigitte Deslages en Alice Marie.

Karen en Robert, die fotograaf en verslaggever is, zijn het dagelijks leven in een grote Amerikaanse stad beu. Ze schepen zich in naar Afrika waar ze verschillende gevaren trotseren die hen dichter bij elkaar brengen. Verder nog wat amoureuze avonturen in India en het Verre Oosten, verteld door Pierre. Co- regisseur Soulanes is verantwoordelijk voor de scènes die in Frankrijk zijn opgenomen. Een stomme film.

Grazie nonna

1975 | Erotiek

Italië 1975. Erotiek van Franco Martinelli. Met o.a. Edwige Fenech, Giusua Fioravanti, Enrico Simonetti, Gianfranco d'Angelo en Valeria Fabrizi.

Een jongeman wordt halsoverkop verliefd op zijn dertig-jarige stiefmoeder en probeert haar verborgen te houden voor andere mannen. Dat lukt natuurlijk niet, en al gauw verdringt het manvolk zich voor de deur van Fenech. Ze zal echter toch kiezen voor haar jonge bewonderaar en hem zijn eerste liefdeservaring laten beleven. Deze dubieuze farce wordt helemaal opgehangen aan de rondingen van Edwige Fenech, nochtans een actrice met de uitstraling van een blok beton. Achter het pseudoniem Franco Martinelli verschuilt zich een terecht beschaamde Marino Girolami.

La Ragazza di via Condotti

1973 | Misdaad

Spanje/Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van German Lorente. Met o.a. Frederick Stafford, Claude Jade, Michel Constantin, Femi Benussi en Alberto de Mendoza.

Privé-detective Stafford is heel druk met het opsporen van de moordenaar van zijn vrouw. Constantin, in de rol van politie-inspecteur, ziet het allemaal rustig aan. Bijna net zo rustig en futloos als de hele film.

Amanti

1968 | Drama, Experimenteel

Italië 1968. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Marcello Mastroianni, Faye Dunaway, Esmeralda Ruspoli, Enrico Simonetti en Karin Eugh.

Een rijke Amerikaanse die leukemie heeft gaat voor haar laatste vakantie naar Italië waar ze verliefd wordt op een ingenieur, voor wie ze haar ziekte verzwijgt. Als hij achter de waarheid komt, wil ze zelfmoord plegen. Pretentie van de film om méér te zijn dan een smartlap heeft een ridicuul en averechts resultaat. Dunaway lijdt decoratief in stilte tegen de achtergrond van Venetië en Cortina d'Ampezzo totdat haar uitbarstingen van smart even onbeheerst als onoprecht zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enrico Simonetti op televisie komt.

Reageer