Christoph Fisser

Producer

Christoph Fisser is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Kurnaz - Fünf Jahre Leben

2013 | Biografie, Drama

Duitsland/Frankrijk 2013. Biografie van Stefan Schaller. Met o.a. Özkan Akdogan, Marc Hodapp, Ben Miles en Sascha Alexander Gersak.

Vijf jaar lang zat de Duitse Turk Murat Kurnaz opgesloten in Guantanamo Bay, zonder dat de Amerikanen ook maar enig bewijs hadden voor zijn vermeende betrokkenheid bij een terroristische organisatie. Deze verfilming van zijn levensverhaal richt zich vooral op het kat-en-muisspel in de gevangenis tussen Kurnaz en zijn Amerikaanse ondervrager. Gelukkig voor de gevoelige kijker laat debuterend regisseur Schaller de fysieke martelingen veelal buiten beeld plaatsvinden. Het is ook niet nodig: Kurnaz' onrechtvaardige opsluiting maakt ook zonder expliciete scènes veel indruk.

Roman Polanski: A Film Memoir

2011 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Italië/Duitsland 2011. Documentaire van Laurent Bouzereau. Met o.a. Roman Polanski en Andrew Braunsberg.

Tussen eind november 2009 en begin juli 2010 had Polanski huisarrest in zijn Zwitserse woonplaats Gstaad, hangende het uitleververzoek van de VS in een zedenzaak uit 1977. Oude vriend en producent Andrew Braunsberg nam in de huisarrestperiode lange gesprekken met Polanski op. A Film Memoir compileert de essentie van die conversaties, aangevuld met een epiloog opgenomen na Romans invrijheidstelling. Ontroerend, pijnlijk en soms ook geestig is de terugblik van Polanski, die als Joods knaapje uit het Warschaugetto ontsnapte en een uitzonderlijk leven tegemoet ging waar de dood nooit ver weg was.

Eagle Hunter’s Son

2009 | Familiefilm

Duitsland/Zweden/Denemarken 2009. Familiefilm van René Bo Hansen. Met o.a. Asilbek Badelkhan, Serikbai Khulan, Bazarbai Matei en Mardan Matei.

De twaalfjarige Bazarbia droomt van een leven in de grote stad; zijn vader wil echter dat hij in zijn voetsporen treedt als adelaarsjager (een vierduizend jaar oude nomadentraditie). Hij wordt vervolgens heen en weer geslingerd tussen traditie en vooruitgang, in een Duitse productie van de Zweedse regisseur René Bo Hansen. Eagle Hunter’s Son is een volwassen familiefilm, die sterk leunt op de schitterende natuuropnamen (adelaars en kamelen, honden en schapen) en de grauwblauwe beelden van de kale steppen van Mongolië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christoph Fisser op televisie komt.

Reageer