Paul McCrane: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Under Suspicion

1994 | Film noir, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Film noir van Robert Lieberman. Met o.a. Karen Sillas, Philip Casnoff, Ray Baker, Seymour Cassel en Peter Onorati.

Een nerveuze film noir-sfeer, prachtig in beeld gebracht door David Hennings en Victor Gross, met een sfeervole belichting, korte dialogen en keiharde personages in een ongewone politiefilm. Rose `Phil` Phillips, een fantastisch uitziende keiharde dame, is de enige vrouwelijke rechercheur in een door mannen gedomineerd korps. Deze twee uur durende pilot speelt in Portland, Oregon, en draait om de verdwijning van haar partner Fusco (Onorati), die haar ook heeft opgeleid. Fusco`s vrouw (Atkinson) en hun twee kinderen begrijpen niets van de raadselachtige verdwijning. Phil`s chef (Baker) zet haar op deze zaak. Het ingewikkelde mysterie wordt geleidelijk aan ontrafeld en mondt uit in een van de best geregisseerde vuurgevechten ooit op tv vertoond. Regisseur Lieberman weet de vaart en de spanning er goed in te houden en scenarioschrijver Jacqueline Zambrano zorgt voor strakke, geloofwaardige dialogen en verrassende wendingen, die de kijker op het randje van de stoel houden. Alleen de acteerprestaties zijn nogal wisselvallig en de film wordt vooral gedragen door de mysterieuze, dreigende sfeer.

The Shawshank Redemption

1994 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1994. Drama van Frank Darabont. Met o.a. Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler en Clancy Brown.

Andy Dufresne (Robbins) wordt in 1947 tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Het gevangenisleven is afschuwelijk en gewelddadig, maar Andy raakt bevriend met de invloedrijke medegevangene Red (geweldige rol van Morgan Freeman) en weet slim in het gevlei van de wrede bewaarders te komen. Robbins en Freeman, die elkaar excellent tegenspel geven, het slimme script en de strakke regie zorgden ervoor dat de film door de bezoekers van de IMDB werd bestempeld tot beste film aller tijden. Wat misschien ook weer een beetje overdreven is. Gebaseerd op een novelle van Stephen King.

Zelda

1993 | Komedie, Biografie

Duitsland​/​​Canada​/​​Frankrijk 1993. Komedie van Pat O'Connor. Met o.a. Natasha Richardson, Timothy Hutton, Jon De Vries, Daniel Gerroll en Spalding Gray.

Tegen het einde van WO I ontmoeten Zelda Sayre (Richardson) en Scott (Hutton) elkaar. Het is de volmaakte liefde, maar Zelda's vader ziet niet veel in de berooide jongeman met schrijversambities. Zijn eerste roman is een succes en Scott F. Fitzgerald wordt onthaald als het jonge genie van de Amerikaanse letteren. Ze kunnen nu trouwen. Het enige dat je van hun huwelijk kunt zeggen, is dat het erg turbulent is. Nostalgische, literaire film over een van de meest markante echtparen uit de jaren 1920, een periode waarin alles mogelijk leek te zijn. O'Connor is erin geslaagd om het swingende, jazzachtige tijdsbeeld van die periode goed in beeld te brengen en Richardson schittert in de titelrol, terwijl Hutton wat onderkoeld overkomt. Goed gestructureerd en erg Europees ogend scenario van Anthony Ivor en Benedict Fitzgerald. Wazige fotografie van Kenneth MacMillan.

The Portrait

1993 | Familiefilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Arthur Penn. Met o.a. Gregory Peck, Lauren Bacall, Cecilia Peck, Paul McCrane en Donna Mitchell.

Cecilia Peck staat op het punt door te breken als kunstenares. Ze krijgt de kans te exposeren in een belangrijke galerie in New York en ze zou ervoor graag een schilderij voltooien van haar ouders, de bekende dichter Peck en Bacall. Alles verloopt anders dan voorzien, want haar ouders blijken geen voorbeeldige modellen en plagen haar doorlopend. Bovendien bemerkt ze opkomende dementie bij haar vader. Schitterend geacteerd melodrama van Penn, die nogmaals bewijst een onvervalste acteursregisseur te zijn. Vader en dochter Peck spelen uiterst geloofwaardig en Bacall is fijnzinnig als altijd. Een juweeltje waarbij je alles vergeet. Geschreven door Lynn Roth, naar het bekroonde toneelstuk voor drie spelers Painting Churches van Tina Howe. In beeld gebracht door Dick Quinlan.

Strapped

1993 | Drama, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Drama van Forest Whitaker. Met o.a. Bokeem Woodbine, Kia Goodwin, Michael Biehn, Fredro Scruggs en Paul McCrane.

Diquan Mitchell is een jonge zwarte die weet te overleven in de asfalt-jungle van Brooklyn. Zijn vriendin Letisha is zwanger. Ze wordt opgepakt wegens het dealen in crack. Hij kan haar niet vrij krijgen op borgtocht, omdat hij platzak is.

With Savage Intent

1992 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1992. Thriller van Michael Tuchner. Met o.a. Elizabeth Montgomery, Robert Foxworth, Howard E. Rollins jr, Maureen O'Sullivan en Ronny Cox.

Makelaarster Montgomery raakt zwaar gewond als potentiële klant Rollins haar neerschiet bij een verlaten boerderij die ze hem verkopen wil. Later ziet ze Rollins terug, die beweert een politieagent te zijn. Als ze hem aangeeft, komt hij even later vrij op borgtocht en de film vervolgt een bangmakend kat-en-muisspel. Voorspelbare film over de bekende corruptie in het politie-apparaat met de vraag of Rollins nu wel of niet de enge, koude killer is. Het niet al te originele scenario is van Daniel Freudenberger en William Wages maakte de plaatjes.

Money, Power, Murder

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Lee Philips. Met o.a. Kevin Dobson, Blythe Danner, Josef Summer, John Cullum en Paul McCrane.

Dobson is consciëntieus als een geestige, onderzoekende tv-verslaggever die begint te speuren naar een zeer populaire nieuwslezeres die verdwenen is, waarbij hij stuit op bedriegerij rond een charismatische tv-evangelist. Gebaseerd op Dead Air van Mike Lupica, die ook het scenario voor deze rolprent schreef.

The Blob

1988 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1988. Horror van Chuck Russell. Met o.a. Shawnee Smith, Kevin Dillon, Donovan Leitch, Jeffrey DeMunn en Candy Clark.

In 1958 zag The blob het licht. Een film over vraatzuchtige ruimte-gelatine die dreigde een stadje op te eten. The blob paste in de stroom krankzinnige sf-titels die de jaren vijftig voortbracht. De blob van Chuck Russel (The mask) past in de reeks 'fifties remakes' die in de jaren tachtig verschenen. De speciale effecten van Dream Quest Images en de fancy beelden van Mark Irwin (die ook de remake van The fly deed) moeten visueel maken wat het origineel slechts kon suggereren. Dat lukt redelijk, maar het verhaal over een outsider (Dillon) die met een grietje (Smith) tegen de alsmaar groeiende kwaadaardige tumor uit de ruimte vecht, lijkt soms storend moeilijk te kunnen kiezen tussen parodie, spanning en horror. (IdH/VPRO Gids)

RoboCop

1987 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1987. Sciencefiction van Paul Verhoeven. Met o.a. Peter Weller, Nancy Allen, Ronny Cox, Dan O'Herlihy en Kurtwood Smith.

Een agent (Weller) wordt in de toekomst door een bende met kogels doorzeefd. Hij wordt gerecycled door een groot deel van zijn lichaam te vervangen door robot-componenten en zijn brein te gebruiken als programmeerbaar besturingssysteem. De slogan van Robocop - 'Part man. Part machine. All cop. The future of law enforcement' - klinkt als die van een afgezaagde B-film. Paul Verhoeven maakte echter met zijn grote Amerikaanse doorbraak een interessante, nonchalante mix van ultrageweld, romantiek, maatschappijkritische grapjes en visueel spektakel. Twee vervolgfilms en een remake waren minder geslaagd.

The Hotel New Hampshire

1984 | Drama, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1984. Drama van Tony Richardson. Met o.a. Rob Lowe, Jodie Foster, Beau Bridges, Paul McCrane en Nastassja Kinski.

De in 1991 overleden Britse regisseur en ooit 'angry young man' Tony Richardson (Ned Kelly, Mademoiselle, Blue Sky) bewerkte zelf het gelijknamige boek van John Irving tot een filmscenario. Het was voor de film beter geweest als Richardson minder dicht bij het oorspronkelijke verhaal was gebleven, want we worden overvoerd met groteske en excentrieke typetjes. Centraal staan de belevenissen van een onconventionele familie in zowel de Nieuwe als de Oude Wereld. Erg leuk is de obsessie van John (Lowe) voor zijn zusje (Foster), en de manier waarop ze dat uiteindelijk oplossen.

Purple Hearts

1984 | Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Romantiek van Sidney J. Furie. Met o.a. Cheryl Ladd, Ken Wahl, Stephen Lee, David Harris en Lane Smith.

Chirurg bij de Amerikaanse marine Dr. Don Jardian (Wahl) in Vietnam wordt verliefd op aantrekkelijke verpleegster Deborah Solomon (Ladd). En zij op hem, maar er is iets geheimzinnigs met haar waarop Wahl de hand niet kan leggen. Als hij een paar uurtjes met haar wil doorbrengen moet hij hiervoor op de knieën bij zijn commandant, die een grote hekel aan hem heeft. Wat aanvankelijk redelijk veelbelovend inzet als een goed verhaal dat zeer geschikt is voor de passieve ontspanning, vervalt al spoedig tot een slechte driestuiversroman met een onwaarschijnlijk slot. Te lang; afzetten of de zaal uit via de nooduitgang. Scenario van Rick Natkin en regisseur Furie. Gedraaid in Panavision.

We're Fighting Back

1981 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Lou Antonio. Met o.a. Kevin Mahon, Paul McCrane, Joe Morton, Ellen Barkin en Stephen Lang.

De ervaringen van de New Yorkse Guardian Angels inspireerden deze film over een jeugdgroep die de misdaad in de ondergrondse bestrijdt. Een scenario van T.S. Cook (beroemd vanwege THE CHINA SYNDROME).

Fame

1980 | Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1980. Muziek van Alan Parker. Met o.a. Irene Cara, Lee Curreri, Gene Anthony Ray, Laura Dean en Eddie Barth.

Swingende film, zowel wat muziek, inhoud als beeld betreft, met een clichématig maar hartverwarmend verhaal. De studenten van de High School of Performing Arts in New York komen uit alle windstreken en strijden om het hardst voor roem en geluk in de wereld van de showbusiness. Fame werd bekroond met een Oscar voor de beste score en de titelsong en kreeg een vervolg in de gelijknamige tv-serie. Gene Anthony Ray, die in de film de rol van Leroy op zich neemt, overleed op 14 november 2003 zeer plotseling als gevolg van een beroerte. Hij werd slechts 41.