José María Forn is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

Companys

1979 | Historische film

Spanje 1979. Historische film van José María Forn. Met o.a. Luis Iriondo, Marta May, Xabier Elorriaga en Agustín González.

De film toont het laatste levensjaar van Companys, een Catalaanse politicus, die kort nadat hij in Frankrijk was gaan wonen door de Gestapo aan het Spanje van generaal Franco werd overgedragen en daar onmiddellijk gefusilleerd werd. Een goede film die haast nooit ten prooi aan de demagogie valt. Ook bekend als PROCESO A CATALUÑA.

La Respuesta

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van José María Forn en José Mar´a Forn. Met o.a. Francisco Viader, Marta May, Jordi Torras, Víctor Petit en Jordi Toras.

Een jonge student vermoordt de minnaar van zijn verloofde. Een vreemde en zeer kritische film die veel problemen met de censuur had.

La Piel quemada

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van José María Forn. Met o.a. Antonio Iranzo, Silvia Solar, Marta May en Carlos Otero.

De verhouding tussen een eenvoudige Spaanse arbeider en een welgestelde Franse toeriste. Een aardig sociaal melodrama, dat tot de kern van de Spaanse toeristen-explosie doordringt en bovendien zeer goed gebruik maakt van de uiterlijke kenmerken van de twee hoofdrolspelers.

La vida privada de Fulano de Tal

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van José María Forn. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Campos, Guadalupe Muñoz Sampedro en Roberto Camardiel.

Op de eerste verjaardag van hun huwelijksdag voelt een man zich verplicht om zijn vrouw een dure ring te geven die hij in der haast gekocht heeft. De vrouw negeert het geschenk, zodat de man een dief inhuurt om het te stelen. Deze redelijke film is vrij goed uitgewerkt.

La Barca sin pescador

1964 | Drama, Misdaad

Spanje 1964. Drama van José María Forn. Met o.a. Gérard Landry, Amparo Soler Leal, Mabel Karr en Julián Ugarte.

Een financier die op het punt staat failliet te gaan moet het voorstel dat de duivel hem doet accepteren: hij vermoordt een vrekkige visser. Door wroeging gekweld zoekt hij kontakt met de weduwe en wordt verliefd op haar. Een ronduit zonderlinge film; hoogst suggestief.

José María

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Biografie

Spanje 1963. Avonturenfilm van José María Forn. Met o.a. Raf Baldasarre, Víctor Valverde en Fernando Sancho.

Een film over het leven van de legendarische Spaanse bandiet 'José María el tempranillo'. Een realistische aanpak en een zorgvuldige regie, zoals we dat van Forn gewend zijn.

Pena de muerte?

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van José María Forn. Met o.a. María del Sol, Jacques Dumesnil, Mireille Darc en Fernando León.

Een jongen zoekt naar de mogelijke schuldige van de moord op een schrijver. Een aardige film met Mireille Darc, vóór haar verhouding met Delon.

Los Culpables

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Susana Campos, Yves Massard, Tomás Blanco en Gerard Tichy.

Een man heeft besloten zijn eigen dood te ensceneren om onder een andere naam in Zwitserland een nieuw leven te beginnen. Dan echter blijkt hij echt dood te zijn. Een achtenswaardige film die echter op geen enkele wijze uitsteekt boven het oorspronkelijke theaterstuk.

La Ruta de los narcóticos

1962 | Actiefilm

Spanje 1962. Actiefilm van José María Forn. Met o.a. Víctor Valverde, Patricia Luján en Angel Lombarte.

Een Spaanse commissaris van politie vecht tegen een bende drugsdealers. Een keurig gerealiseerde film, die echter gebreken aan het script en het spel vertoont.

El Inocente

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Antonio Vilar, José María Rodero, Nadia Gray en Félix de Pomés.

Na de dood van een eenzame weduwe, beginnen de naspeuringen van de politie...Een interessante en zeer achtenswaardige detective-film, waarin de zo uiteenlopende invloeden als die van Dostojewski en Orson Welles zijn te bespeuren.