Henning Kristiansen: regie en camera.
Er zijn 4 films gevonden.

Mig og Charly

1978 | Drama

Denemarken 1978. Drama van Morten Arnfred en Henning Kristiansen. Met o.a. Kim Jenson, Allan Olsen, Ghita Nørby, Helle Nielsen en Finn Nielsen.

Een puber vindt geen werk na de beëindiging van zijn schooltijd en kan in de provinciale samenleving zijn draai niet vinden. Hij sluit vriendschap met een jongen uit een opvoedingsinstituut, die zijn latente verzetsgevoelens aanwakkert. De film geeft een boeiend en genuanceerd portret van een generatie die - na de ideologische revolutie van de jaren 1960-70 - geen andere mogelijkheid heeft om de gezapige maatschappij aan te vechten dan de bende-criminaliteit.

Olsen-Banden ser rødt

1976 | Familiefilm, Komedie

Denemarken 1976. Familiefilm van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprongøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther en Jes Holtsø.

Nog steeds geen gebrek aan inspiratie voor de achtste aflevering uit de Olsenbende-reeks, hoewel de publieke belangstelling in Denemarken wat begint af te nemen met dit 'avontuur' rond de koninklijke schouwburg en de Olsenbroertjes op de culinaire toer om hun slag te slaan. Scenario van Balling en Henning Bahs. Camerawerk van Henning Kristiansen.

Olsen-Bandens sidste bedrifter

1974 | Horror, Familiefilm, Komedie

Denemarken​/​​Noorwegen 1974. Horror van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprongøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther en Jes Holtsø.

Dit zou het laatste bedrijf moeten worden van de lotgevallen der Olsenbende: in deze zesde film trekken onze 'helden' met honderd miljoen kronen naar Spanje. De Deense kassa's bleven echter rinkelen zodat Balling voor het volgende jaar maar opnieuw een verhaal en een film moest bedenken en in elkaar boksen. Scenario van Balling en Henning Bahs. Camerawerk van Henning Kristiansen.

Sult

1966 | Drama, Historische film

Denemarken​/​​Zweden​/​​Noorwegen 1966. Drama van Henning Carlsen. Met o.a. Per Oscarsson, Gunnel Lindblom, Osvald Helmuth, Birgitte Federspiel en Knud Rex.

Compromisloze schrijver Pontus (Oscarsson) uit Oslo krijgt zijn werk niet uitgegeven en slaagt er niet in een geliefde te vinden. Hij krijgt daardoor letterlijk en psychisch steeds meer een niet te stillen honger. De bekende autobiografische roman van Nobelprijs-winnaar Knut Hamsun heeft een sobere, quasi- documentaire verfilming gekregen, die erg dor zou zijn geworden zonder de beklemmende hoofdrol van Oscarsson die in perfect opgebouwde nuances het verval van zijn gedisciplineerde personage gedurende de hele film boeiend weet te houden. Oscarsson werd in Cannes geëerd met de prijs als Beste Acteur voor zijn prestatie. Lindblom is de aantrekkelijke Ylajali, die zich tot Pontus aangetrokken voelt. Het scenario is van Peter Seeberg en regisseur Carlsen. Het camerawerk is van Henning Kristiansen. Mono.