Anna Ciepielewska

Acteur

Anna Ciepielewska is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Pasazerka

1963 | Drama, Oorlogsfilm

Polen 1963. Drama van Andrzej Munk. Met o.a. Aleksandra [KA1]Sl[KA10]aska, Anna Ciepielewska, Jan Kreczmar, Marek Walczewski en Irena Malkiewicz.

Tijdens een boottocht meent de vroegere Auschwitz-bewaakster Liza een ex-gevangene (Martha) te herkennen. Gekweld door haar herinneringen vertelt ze haar man wat er destijds tussen beiden is voorgevallen. In haar verhaal, dat in een flash-back wordt verteld, schildert zij zichzelf barmhartiger af dan ze was. Een tweede versie van haar verleden met Martha geeft aan dat ze zich heel anders heeft gedragen. Door het overlijden van Munk tijdens de opnameperiode is de film door zijn medewerkers tot een sluitend verhaal gemonteerd. Een zeer indrukwekkend document.

Matka Joanna od Aniolów

1961 | Drama, Historische film

Polen 1961. Drama van Jerzy Kawalerowicz. Met o.a. Lucyna Winnicka, Mieczysław Voit, Anna Ciepielewska, Zygmunt Zintel en Kazimierz Fabisiak.

Destijds baarde deze film nogal wat opzien in Polen, waar de katholieke kerk hem bestempelde als een blasfemistische anti-katholieke en zelfs als een anti-religieuze film. Tijdens het festival van Cannes (1961) dacht men er anders over: de film werd bekroond met de speciale prijs van de jury. Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw in een klooster, waarvan men zegt dat de nonnen daar bezeten zijn door de duivel. Een priester die een poging doet de boze geest te verjagen, wordt verliefd op de moeder-overste Johanna en gaat ten onder in de daaruit voortvloeiende strijd tussen gevoelens en deugden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anna Ciepielewska op televisie komt.

Reageer