Carlos Riquelme

Acteur

Carlos Riquelme is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Under the Volcano

1984 | Experimenteel, Drama

Verenigde Staten/Mexico 1984. Experimenteel van John Huston. Met o.a. Albert Finney, Jacqueline Bisset, Anthony Andrews, Ignacio Lopez Tarso en Katy Jurado.

Malcolm Lowry's sterk autobiografische, 'onverfilmbare' gelijknamige roman uit 1947 leverde Huston geen onoverkomelijke problemen op, hoewel hij het project meer dan dertig jaar in de kast had liggen. Het verhaal gaat over een Britse ex-consul in Cuernavaca, Mexico, die als hij door zijn vrouw verlaten is, aan de drank ten onder dreigt te gaan. Wanneer zij onverwacht terugkeert om hun relatie te herstellen, is het eigenlijk al te laat. Dit indrukwekkende drama - dat zich binnen 24 uur voltrekt - is een formidabele one man-show van Finney, hoewel Bisset en Andrews ook niet mis zijn. Het scenario is van Guy Gallo. Camerawerk van Gabriel Figueroa.

Me llaman El Cantaclaro

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Elvira Quintana, Alvaro Zermeño, Adriana Roel en Carlos Riquelme.

Een zanger wordt ingehuurd voor de verjaardag van een rijke grootgrondbezitster. Hij wordt op slag verliefd, maar zij is al verloofd. Een weinig originele komedie met enkele liedjes.

Volantín

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Sergio Véjar. Met o.a. Susana Alexander, Alejandro Parodi, Luis Bayardo en Carlos Riquelme.

De vreugden en ellende van een aantal mensen die met elkaar in een attractiepark leven. Een waardeloze film die, omhet nog erger te maken, ook nog pretentieus is.

Sábado negro

1958 | Thriller

Mexico 1958. Thriller van Miguel M. Delgado. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Malú Gatica, Carlos Riquelme en Rosenda Monteros.

Als zijn vrouw en kinderen op vakantie zijn, raakt een man verwikkeld in een moordzaak door toedoen van een mooie vrouw op wie hij verliefd wordt. Een film met meer dan een punt van gelijkenis met THE WOMAN IN THE WINDOW, zonder die kwaliteit te halen natuurlijk, maar zeker niet onverdienstelijk, hoewel het verhaal een ietwat slordige en onsamenhangende indruk maakt.

Siempre estaré contigo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Rafael Bertrand, Carlos Riquelme en Chucho Salinas.

Een zangeres vecht met al haar kracht tegen het drankprobleem van haar man. Niet geheel vrij te pleiten van plagiaat van THE COUNTRY GIRL, maar vooruit: draaglijk.

Mientras el cuerpo aguante

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. María Victoria, Blanca de Castejón, Carlos Riquelme en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een dienstmeisje wordt op slag rijk als haar meester haar een grote erfenis nalaat. Vanaf dat moment gedraagt zij zich als een despoot voor haar personeel. Een [KL]remake[KLE] van de Argentijnse film LA DANZA DE LOS MILLONES van Luis Bay[KA1]on Herrera (1942). Een uitermate zwakke film.

Rebelde sin casa

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Ana Bertha Lepe, Oscar Ortíz de Pinedo en Carlos Riquelme.

Een parkeerwachter raakt betrokken bij een grootscheepse diefstal en belandt in de gevangenis. Deze film betekent de wederopstanding van 'Tin Tan', die hiermee één van zijn beste komedies maakt. Een goede film met uitstekende rollen.

Misterios de la magia negra

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Miguel M. Delgado. Met o.a. Nadia Haro Oliva, Carlos Riquelme, Aldo Monti en Lourdes Parga.

Een eminent geleerde ontdekt dat de goochelares op het toneel een heks is uit de vijftiende eeuw die op de brandstapel de dood had gevonden. De regie en de trucs zijn slecht, maar het verhaal is interessant.

La Dulce enemiga

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquín Cordero, Alberto de Mendoza en Carlos Riquelme.

Twee geesten maken gebruik van Allerzielen om uit hun graf te komen en elkaar hun levensverhaal te vertellen. Reeds in 1936 maakte Max Ophüls een versie van LA TENDRE ENNEMIE, veel verdienstelijker dan deze enigszins krachteloze film, ondanks de immer aantrekkelijke Silvia Pinal.

Las Zapatillas verdes

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van René Cardona. Met o.a. Evangelina Elizondo, Manuel Capetillo, Delia Magaña en Carlos Riquelme.

Een ridicule en onderontwikkelde parodie op de beroemde film van Powell en Pressburger getiteld THE RED SHOES. Van een onrustbarende platvloersheid.

Cadena de mentiras

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Resortes, Lucy González, Carlos Riquelme en Miguel Manzano.

Een aantal personen raakt verwikkeld in een erfeniskwestie. Met grote tegenzin gefilmd, en dat is te zien.

La Vida tiene tres días

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos Navarro, Celia D'Alarcón, Carlos Riquelme en Carolina Barret.

Een pianiste raakt verliefd op een componist, die verzwijgt dat hij getrouwd is en vader van vier kinderen. Een zeer moraliserende film.

Amor del bueno

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Rosa Elena Durgel, Alejandro Parodi en Carlos Riquelme.

Een arme jongeman wordt verliefd op een welgesteld meisje en probeert het klasseverschil te overbruggen. Armoedig melodrama dat vooral voor de arme klassen bestemd was.

La Red

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Rossana Podestá, Cruz Alvarado, Armando Silvestre, Carlos Riquelme en Guillermo Cramer.

Een vrouw en twee mannen bevinden zich alleen met hun hartstochten op een verlaten strand. Eén van de mooiste en meest geslaagde films van Emilio 'Indio' Fernandez. Een film die, op voordracht van Jean Cocteau, een prijs behaalde op het Festival van Cannes.

Adán, Eva y el diablo

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Roberto Soto, Gloria Aguilar en Carlos Riquelme.

Een rechter viert zijn 25-jarig ambtsjubileum met een feest waar allerlei compromitterende dingen gebeuren. Debuut van de Duitser Crevenna; een flauwe en gemakzuchtige komedie.

Flor silvestre

1943 | Romantiek

Mexico 1943. Romantiek van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Margarita Cortés en Carlos Riquelme.

Twee mensen die op de vlucht zijn voor de justitie worden op elkaar verliefd. De derde film en één van de beste van Fernández, een film die in die tijd zowel in de pers als in de zaal goed is ontvangen.

Su adorable majadero

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Tomás Perrín, Alma Lorena, Carlos Riquelme en Sara García.

Twee studenten worden verliefd op twee meisjes, van wie één de dochter van de rector blijkt te zijn. Een onuitstaanbare 'komedie' met een oneindig aantal liedjes en versjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Riquelme op televisie komt.

Reageer