Ali Ahmed

Acteur

Ali Ahmed is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kokyo kyodai

1995 | Drama

Japan 1995. Drama van Yukinari Hanawa. Met o.a. Xiu Jian, Takahashi Mika, Yamato Yukio, Koko en Ali Ahmed.

Aan de hand van vijf portretjes van randfiguren uit Tokio, schildert regisseur Hanawa maatschappelijke tegenstellingen in de hypermoderne Japanse hoofdstad. We maken kennis met Zhou (Xiu Jian), een onverschillige heler van Chinese afkomst die binnenkort dertig wordt, Kazuo (Yukio) een kunstenaar zonder succes die op zoek is naar zijn vroegere vriendin Koko (Yoko) die echter lonkt naar Zhou omdat Kazuo haar niet meer boeit, en Ali (Ahmed) uit Pakistan die weg is van een winkelmeisje omdat ze hem in de ogen keek (terwijl zij dacht dat hij een winkeldief was). Ondertussen zoekt Kyoko, die uit de provincie afkomstig is en waarop Zhou een oogje heeft, naar de echtgenoot van haar zuster. De film, waarvoor regisseur Hanawa het scenario schreef, werd bekroond met de juryprijs van Fukuoka. Het camerawerk is van Robin Probyn. Deze alternatieve cinema is uitsluitend weggelegd voor fijnproevers.

Singapore Sling

1993 | Actiefilm, Misdaad

Duitsland/Australië 1993. Actiefilm van Robert Marchand. Met o.a. John Waters, Burkhard Heyl, Deborra-Lee Furness, Jan-Michael Vincent en Andy Anderson.

In een ziekenhuis in de Maleisische jungle stelt een hulporganisatie voor kinderen in nood vast, dat een van hun leveranciers nepmedicijnen heeft geleverd. Na de dood van een kind komt Annie (Furness) in actie, die verantwoordelijk is voor deze sector van het land. Ze vertrekt voor een onderzoek naar Singapore, waar ze samen met priv[KA1]e-detective John Stamford (Waters) en de Duitse agent Helmut (Heyl) op zoek gaat naar de misdadige oplichter. Dit is duidelijk niet zonder gevaar. Regisseur Marchand tracht de politieke corruptie in Singapore en sociale misstanden in Maleisië aan de kaak te stellen, maar hij heeft slechts een middelmatige, zelfs vervelende doordeweekse actiefilm afgeleverd. Bovendien is het spel niet erg overtuigend. Het scenario is van regisseur Marchand naar de roman van John Goldsmith. Het camerawerk is van Martin McGrath.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ali Ahmed op televisie komt.

Reageer