Jorge Guerra

Acteur

Jorge Guerra is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ojos de perro

1981 | Drama

Cuba/Peru/Mexico 1981. Drama van Alberto Durant. Met o.a. José María Salcedo, Jorge Guerra, Ricardo Blume en María A.Pérez.

De penetratie van de multinationals in de Peruaanse suikerindustrie wordt in beeld gebracht aan de hand van de geschiedenis van de eerste vakbond in de stad Trujillo die in 1921 werd opgericht. Moedige en prijzenswaardige film.

Caliche sangriento

1969 | Drama

Chili 1969. Drama van Helvio Soto. Met o.a. Hector Duvauchelle, Jaime Vadell, Jorge Yanez, Jorge Guerra en Patricia Guzman.

Chili in het jaar 1879, tijdens de Latijnsamerikaanse oorlog tussen Chili enerzijds en Bolivia en Peru anderzijds. Een commandant en zeventien Chileense soldaten zijn in de woestijn van Atacama verdwaald. Ze proberen de hoofdmacht van het leger te bereiken die de Peruanen op de hielen zit. De mannen krijgen te kampen met hitte en dorst voordat ze door guerrillastrijders worden afgeslacht. Sombere en pessimistische film, die soms wisselvallig (langdradig), maar vaak erg sterk is. In de persoon van een officier klinkt een zeer kritische toon door. Hij probeert het leven van zijn mannen te redden omdat ook hij vindt (wat anderen als lafheid beschouwen) dat het niet de oorlog van hun volk is. Deze soms ondraaglijke film veroordeelt op scherpe wijze de blinde gehoorzaamheid, het achterlijke heldendom, de onderwerping aan het buitenlandse imperialisme en de bekrompenheid van het militarisme. Een politieke western die de zenuwen van de kijkers zwaar op de proef stelt, ondanks de zeer reële plastische schoonheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jorge Guerra op televisie komt.

Reageer