Thierry Lenouvel

Producer

Thierry Lenouvel is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

D'une pierre deux coups

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Fejria Deliba. Met o.a. Milouda Chaqiq en Brigitte Roüan.

De Algerijnse zeventigplusser Zayane heeft nog nooit haar Parijse banlieue verlaten. Wanneer ze een brief met het overlijdensbericht van een man uit haar geboorteland krijgt voorgelezen - Zayane is analfabeet -, laat ze alles vallen en gaat op weg. Haar elf volwassen kinderen staan voor een raadsel. Ondanks sympathiefactor is dit ernstig overbevolkte regiedebuut net een familiebijeenkomst waar de kijker zich voortdurend afvraagt wie nu wie is. Rijkelijk gekleurd beeld van jonge Maghrebijnse voorbeeldburgers in Frankrijk wekt na een tijdje vooral irritatie op.

Rachel

2009 |

Frankrijk/België 2009. Simone Bitton.

Documentaire over een jonge joodse Amerikaanse die om het leven kwam terwijl ze zich verzette tegen een ontruiming met bulldozers van een Palestijnse woonwijk. Was het een ongeluk, of moord? Zowel Israëliërs als Palestijnen komen uitgebreid aan bod.

Mur

2004 | Documentaire

Frankrijk/Israël 2004. Documentaire van Simone Bitton.

Documentaire over de muur die de Israëli en de Palestijnen scheidt. Bitton toont de levens van de mensen die aan beide zijden van de muur wonen.

Gori vatra

2003 | Komedie, Fantasy, Drama

Frankrijk/Turkije/Oostenrijk/Bahrein 2003. Komedie van Pjer Zalica en Pjer Zalica. Met o.a. Enis Beslagic, Izudin Bajrovic, Senad Basic, Admir Glamocak en Emir Haszihafizbegovic.

Twee jaar na de oorlog worden de inwoners van een schilderachtig Bosnisch grensstadje opgeschrikt door een laagvliegende helikopter waaronder een verlengde limousine bungelt. De wagen blijkt bestemd voor president Clinton die over een week het herrezen stadje wil bezoeken. De burgemeester beseft dat het dé gelegenheid is om zijn gemeente op de kaart te zetten. Waarbij het vooral zaak is dat de Bosniërs en de voor de gelegenheid uitgenodigde Serviërs eendrachtig samenwerken. Regisseur Pjer Zalica verbeeldde zijn zwarte komedie in de magisch-realistische filmtaal die zo kenmerkend is voor de regio. Fuse is een ode aan de menselijke veerkracht en wasemt een diep vertrouwen in de onvermijdelijkheid van het goede.

Tirana, année zéro

2001 | Komedie

Albanië/Frankrijk/België 2001. Komedie van Fatmir Koçi. Met o.a. Nevin Meçaj, Ermela Teli, Behar Mera, Lars Rudolph en Rajmonda Bulku.

De 23-jarige Albanese idealist Niku (Meçaj) klampt zich vast aan de vrachtwagen die zijn vader hem naliet in een land, waaruit iedereen wil vertrekken. In de chaos van willekeurige schietpartijen, verlaten machinerie en zwarte ironie toert hij door het land met in de laadbak een bronzen Stalin en andere bizarre objecten. In eigen land werd de Albanese regisseur Koçi verweten dat hij zijn land te schande maakte, maar volgens Koçi is zijn film een 'oproep aan de Albanezen om hun geboorteland niet te verlaten'. Om zijn oproep kracht bij te zetten is Tirana, année zéro doorweven met humor, natuurschoon en culturele rijkdom.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thierry Lenouvel op televisie komt.

Reageer