Brett Haley is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

All the Bright Places

2020 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2020. Drama van Brett Haley. Met o.a. Elle Fanning, Justice Smith, Alexandra Shipp, Felix Mallard en Keegan-Michael Key.

Tiener Violet (Elle Fanning) staat midden in de nacht op de balustrade van een brug als getroebleerde leeftijdsgenoot Theodore (Justice Smith) toevallig langs komt rennen. Hij praat haar naar beneden – al beweert ze geen zelfmoord te willen plegen – waarna de twee weer hun eigen weg gaan. Tot ze door Theodore’s toedoen op school bij een project aan elkaar gekoppeld worden en langzaamaan dichter naar elkaar groeien. Romantisch drama dat uiteindelijk enkel geïnteresseerd blijkt te zijn in het ondraaglijke leed van de hoofdpersonages, en daardoor vergeet er mensen van vlees en bloed van te maken.

Hearts Beat Loud

2018 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2018. Komedie van Brett Haley. Met o.a. Nick Offerman, Kiersey Clemons, Blythe Danner, Toni Collette en Sasha Lane.

Muzikale tragikomedie over een alleenstaande vader die moet accepteren dat zijn dochter het ouderlijk huis bijna gaat verruilen voor het studentenleven. Het laatste wat ze nog écht bindt, zijn hun wekelijkse jamsessies. Als ze een onverwacht hitje scoren, wil hij niets liever dan een band beginnen om zijn dochter dichtbij te houden. Nick Offerman (Parks and Recreation) voert als zachtmoedige, moderne vader een sublieme cast aan (Toni Collette! Ted Danson!), in een heerlijke indie die zowel de komische als de dramatische noot uitstekend raakt. Een film die je haast elke week opnieuw aan zou kunnen zetten, al was het maar om de bijzonder fijne soundtrack.