Jacek Chmielnik

Acteur

Jacek Chmielnik is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kingsajz

1988 | Fantasy

Polen 1988. Fantasy van Juliusz Machulski. Met o.a. Jacek Chmielnik, Jerzy Stuhr, Katarzyna Figura, Grzegorz Hermionski en Liza Machulska.

Een ironisch sprookje voor volwassenen. De titel verwijst naar normale mensen, gezien door de ogen van dwergjes die op een vuilnisbelt onder een totalitair regime leven. Een poging om een revolutie te beginnen en te ontsnappen aan de chemisch afgedwongen lichaamsverkleining, eindigt in het bittere besef dat er geen uitweg mogelijk is. Een amusante politieke satire, na SEXMISSION het beste produkt van Machulski's surrealistische verbeelding.

Miedzy ustami a brzegiem pucharu

1987 | Romantiek, Drama, Historische film

Polen 1987. Romantiek van Zbigniew Kuzminski. Met o.a. Katarzyna Gniewkowska, Jacek Chmielnik, Henryk Bista en Anna Wesolowska.

Een prullerig boek uit 1889 van Maria Rodziewiczowna werd bewerkt tot een aangename film. Graaf Wentzel volgt de mooie Jadwiga van Berlijn naar het landgoed van haar familie, maar de trotse Poolse wijst de Pruisische aristocraat af. Een duel met Jadwiga's jaloerse, maar onbeminde verloofde brengt verandering in de situatie. Regisseur Kuzminski slaagt er in een pastiche op een verouderde patriottische roman te vermengen met stijlvolle romantiek.

Va Bank II czyli riposta

1985 | Komedie, Misdaad

Polen 1985. Komedie van Juliusz Machulski. Met o.a. Jan Machulski, Leonard Pietraszak, Witold Pyrkosz, Jacek Chmielnik en Krzystof Kiersznowski.

Een komische thriller en intelligent vervolg op de succesfilm VABANK uit 1981, door hetzelfde team. De misdadige bankier Kramer ontsnapt uit de gevangenis om zich te wreken op de voormalige safe-kraker Kwinto, maar hij faalt. Kramer wordt te grazen genomen met behulp van een vervalste Pools/Duitse grenspas. In tegenstelling tot het eerst deel leunt deze film niet op THE STING.

Va Bank

1981 | Misdaad, Komedie

Polen 1981. Misdaad van Juliusz Machulski. Met o.a. Jan Machulski, Leonard Pietraszak, Witold Pyrkosz, Jacek Chmielnik en Krzysztof Kiersznowksi.

Het speelfilmdebuut van de jonge Machulski, die vele malen te zien is in films van vooraanstaande Poolse regisseurs (Personel, Indeks, Constans). Het is een zeer verrassende en professioneel gemaakte humoristische misdaadfilm die speelt in de jaren dertig. Kwinto, net ontslagen uit de gevangenis, wil zijn verleden vergeten en zich aan de muziek wijden. Zijn oude makkers weten hem echter over te halen een grote kraak te zetten. Op een voortreffelijke manier speelt de vader van de regisseur, een bekend acteur, de hoofdrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacek Chmielnik op televisie komt.

Reageer