Werner Schroeter: regie, cast en scenario.
Er zijn 16 films gevonden.

Deux

2000 | Drama

Zwitserland​/​​Georgië​/​​Frankrijk 2000. Drama van Franz-Josef Holzer, Luka Levani en Werner Schroeter. Met o.a. Pietro Musillo, François Florey, Franziska Kahl, Natia Makharadze en Iliko Sukhishvili.

Die Königin

1999 |

Duitsland 1999. Werner Schroeter.

Abfallprodukte der Liebe

1997 | Experimenteel, Muziek, Documentaire

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1997. Experimenteel van Werner Schroeter. Met o.a. Anita Cerquetti, Martha Mödl, Rita Gorr, Katherine Ciesinski en Kristine Ciesinski.

Malina

1991 | Drama, Romantiek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1991. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Isabelle Huppert, Mathieu Carrière, Can Togay, Fritz Schediwy en Isolde Barth.

Een vrouw, van wie we de naam niet te weten komen, staat tussen twee mannen: ze leeft samen met de verstandelijke Malina, maar haar hart gaat uit naar de oppervlakkige Ivan. Beide verhoudingen zijn voor haar niet leefbaar en tenslotte gaat zij ten onder aan de discrepantie tussen haar wensdromen en de realiteit. Een moeilijke, maar bezienswaardige film, naar de gelijknamige roman van Ingeborg Bachmann. Het draaiboek werd geschreven door de omstreden Oostenrijkse schrijfster Elfriede Jelinek. Camerawerk van Elfi Mikesch.

Der Rosenkönig

1987 | Drama, Romantiek

Duitsland 1987. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Magdalena Montezuma, Mostéfa Djadjam en Antonio Orlando.

Anna en Albert, moeder en zoon, kweken rozen op een farm in Portugal. Albert is bezeten van het idee een volmaakte roos te scheppen. Op een dag leert hij Fernando kennen en zijn fanatisme concentreert zich dan volledig op zijn liefdesgevoelens tegenover hem. Een eigenzinnige film met sterke poëtische en symbolische inslag, nu eens fascinerend, dan weer afstotend.

Liebeskonzil

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Antonio Salines, Kurt Raab, Magdalena Montezuma, Renzo Rinaldi en Margit Garstensen.

Het lijkt of Schroeter zijn vaste greep dreigt te verliezen op de uitbundige filmoperastijl, zoals hij die ontwikkelde. Of was Oscar Panizza's antikatholieke toneelstuk Concile d'Amour een te gemakkelijke uitdaging?

Das Gespenst

1982 |

Duitsland 1982. Herbert Achternbusch. Met o.a. Herbert Achternbusch, Annamirl Bierbichler, Kurt Raab, Werner Schroeter en Dietmar Schneider.

'Du hast keine Chance, nutze sie,' luidt het adagium van Münchens beroemdste margefilmer Achternbusch. Met deze verondersteld blasfemische zwart-witfilm riep hij de toorn van filmkeuring en een reactionair-katholieke CSU-politicus over zich af. In Oostenrijk en Zwitserland oogstte de maffe, charmant minimaal geregisseerde satire een vertoningsverbod. Waarom? In een Beiers kerkje stapt Christus van het kruis en trekt in amoureuze tandem met een jonge moeder overste langs berg en dal. Geestige scène: Jezus wil zwemmen, maar kan slechts over water lopen. Bierbichler, die de non vertolkt, was jarenlang met Achternbusch gelieerd.

Zwischen Mond und Sonne

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Recha Jungmann. Met o.a. Titus Spree, David Schleiermacher, Werner Schroeter en Recha Jungmann.

Een allerinnemendste film van Jungmann die op gevoelige, haast muzikale wijze haar opgroeiende zoon volgt en door de jongen een maatschappij ontdekt die in feite vijandig is tegenover kinderen.

Tag der Idioten

1981 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1981. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Carole Bouquet, Ingrid Caven, Christine Kaufmann, Ida di Benedetto en Magdalena Montezuma.

Een wat teleurstellende Schroeter na PALERMO ODER WOLFSBURG en NEAPOLITANISCHE GESCHWISTER over een meisje uit gegoede kring dat op hol slaat en anderen aangeeft als terroristen.

Palermo oder Wolfsburg

1980 | Muziek, Drama

Duitsland​/​​Zwitserland 1980. Muziek van Werner Schroeter. Met o.a. Nicola Zarbo, Cavaliere Comparato, Calogero Arancio, Brigitte Tilg en Gisela Hahn.

Emotioneel-realisme zou je Schroeters bewogen stijl kunnen noemen over een Siciliaanse gastarbeider beschuldigd van moord op twee jonge, Duitse collega's. Een opmerkelijk pleidooi voor de naïviteit van de schuldige.

Die Generalprobe

1980 | Documentaire, Muziek, Experimenteel

Duitsland 1980. Documentaire van Werner Schroeter. Met o.a. Mostefa Djadja, Werner Schroeter, Cathérine Brasier, Colette Godard en Pina Bausch.

Iemand in een kantoortje bij de ZDF is ooit op het onzalige idee gekomen Werner Schroeter te belasten met de opdracht een documentaire van één uur te maken over het festival van Nancy, waar ieder jaar experimentele theater- en undergroundgroepen samenklitten. Schroeter houdt zich nooit aan opdrachten: hij maakte er een anderhalf uur durende impressie van die zoals gebruikelijk bol staat van warrige artistieke pretenties en holle retoriek. Sommige vertolkers, zoals Pina Bausch en de Japanner Kazuo Oono, blijven voor hun eventuele bewonderaars nog te genieten, maar de film als geheel is onverteerbare kul.

Neapolitanische Geschwister

1978 | Drama, Muziek

Italië​/​​Duitsland 1978. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Romeo Giro, Antonio Orlando, Margareth Clémenti, Tiziana Ambretti en Cristina Donadio.

Een van de sterkste opera-melodrama's van Schroeter met meeslepende ensceneringen die steeds aan oude films en bekende toneel-opvoeringen doen denken. Liefde en haat, leven en dood in Napels in een aangrijpende en romantische film. Scenario van regisseur Schroeter en Wolf Wondratschek. Camerawerk van Thomas Mauch.

Warnung vor einer heiligen Nutte

1971 | Drama, Komedie

Italië​/​​Duitsland 1971. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Lou Castell, Eddie Constantine, Hanna Schygulla, Marquard Bohm en Ulli Lommel.

Een groep filmmensen wacht op de regisseur, op geld en op de hoofdrolspeler (Constantine), en als dit allemaal arriveert, ontstaat er niets dan chaos. Fassbinders negende lange film was een bijtend, maar niet geheel geslaagd commentaar op zijn onverkwikkelijke ervaringen als theaterregisseur. Het camerawerk is van Michael Ballhaus.

Der Tod der Maria Malibran

1971 | Experimenteel, Muziek

Duitsland 1971. Experimenteel van Werner Schroeter. Met o.a. Magdalena Montezuma, Christine Kaufman, Manuela Riva, Ingrid Caven en Christine Kaufmann.

Mooie beelden gemonteerd op prachtige muziek en daarbij een dun verhaal over Maria Malibran: één van de grootste zangeressen in het begin van de 19de eeuw die op 28-jarige leeftijd na een recital ineenstortte.

Der Bomberpilot

1970 |

Duitsland 1970. Werner Schroeter. Met o.a. Carla Aulaulu, Magdalena Montezuma en Mascha Elm.

Mooie beelden gemonteerd op prachtige muziek en daarbij een dun verhaal over Maria Malibran: één van de grootste zangeressen in het begin van de 19de eeuw die op 28-jarige leeftijd na een recital ineenstortte.

Eika Katappa

1969 | Muziek, Komedie

Duitsland 1969. Muziek van Werner Schroeter. Met o.a. Gisela Trowe, Magdalena Montezuma, William Campbell en Alix von Buchen.

De titel betekent 'verstrooide beelden' en de film is een collage uit mythologie, opera, muziektheater en variététheater, behandeld op de welbekende Schroeter-manier: pathos en romantiek omlijst door Verdi-muziek en schlagers. De film is gedeeltelijk in zwart/wit.