Sally Bochner

Scenarist, Producer

Sally Bochner is scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Atanarjuat

2001 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm

Canada 2001. Drama van Zacharias Kunuk. Met o.a. Natar Ungalaaq, Pakak Innushuk, Sylvia Ivalu, Eugene Ipkarnak en Peter-Henry Arnatsiaq.

De naam Atanarjuat is voor de gemiddelde westerling niet eenvoudig uit te spreken, maar na het zien van deze wonderbaarlijke film vergeet men hem nooit. Enkele beelden uit de film evenmin. Zoals die van Atanarjuat (Ungalaaq) die naakt over de ijsvlaktes rent. De vlucht is veroorzaakt door een vete tussen hem en zijn broer Amaquaq (Innukshuk) enerzijds en Oki (Arnatsiaq) en zijn bende anderzijds. Er is liefde, jaloezie, verraad, avontuur, geesten, magie en humor onder hoogspanning. Shakespeare op de noordpool. Atanarjuat is de eerste film die helemaal in de Inuit-taal Inuktitut is opgenomen. De autodidactische co-schrijver/regisseur/producer Kunuk won de Gouden Camera in Cannes.

Train of Dreams

1987 | Drama

Canada 1987. Drama van John N. Smith. Met o.a. Jason St. Amour, Marcella Santa Maria, Christopher Neil, Fred Ward en David Linetsky.

De zeventien-jarige skinhead Tony (St. Amour) uit Montreal in Canada is al heel wat keertjes in aanraking gekomen met de justitie. Tenslotte wordt hij in een inrichting geplaatst. Zijn begeleiders stellen alles in het werk om hem op het rechte pad te krijgen. Realistisch gemaakte film over de ontspoorde jeugd in semi-documentaire stijl met lekenspelers in de rollen. Voor opvoedkundigen, overheidsdienaren, politici e.d. belangwekkende kost. Menige ouder zal de haren uit de kop trekken bij het zien van deze film. Scenario van Sally Bochner, Sam Grana en de regisseur. Camerawerk van David de Volpi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sally Bochner op televisie komt.

Reageer