Sharmila Tagore

Acteur

Sharmila Tagore is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Gaach

1997 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1997. Documentaire van Catherine Berge. Met o.a. Soumitra Chatterjee, Rabi Ghosh, Bijoya Ray, Sharmila Tagore en Madhabi Mukherjee.

Het portret van Soumitra Chatterjee, de fetisj-acteur van de vermaarde Indiase regisseur Satyajit Ray. Hij zat in meer dan 150 films in dertig jaar tijd en speelde talloze rollen op het toneel. Buitenbeelds wordt de film echter overheerst door Ray en dat maakt het portret mager en doet Chatterjee onrecht. Er wordt bijv. niets verteld over zijn afkomst en jeugd of wanneer en waar hij geboren is. Het wachten is op een betere film, want Chatterjee is best een interessante figuur. Het camerawerk is van Ivan Kozelka en de montage was in handen van Catherine Poitevin en Georges-Henry Mauchant.

Mississippi Masala

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mira Nair. Met o.a. Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth, Sharmila Tagore en Charles S. Dutton.

Choudhury als jonge vrouw van Indiase afkomst wordt in een stadje van de staat Mississippi verliefd op Amerikaanse zwarte Washington. Haar ouders, die om politieke redenen twintig jaar voordien uit Oeganda zijn verbannen, verzetten zich uitdrukkelijk tegen deze relatie. Geloofwaardige en ontroerende romance die dreigt stuk te lopen op racistische vooroordelen van beider familieleden: zwarte Amerikanen die nooit een voet in Afrika hebben gezet en Indi[KA3]ers uit Afrika, die nooit in India zijn geweest. Gevoelig, luchtig en wars van dramatische pathos. Scenario van Sooni Taraporevala. Indiase regisseuse Nair (van o.m. SALAAM BOMBAY) is even te zien als roddeltante. Ed Lachman deed het camerawerk.

Simabaddha

1972 | Drama

India 1972. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Barun Chanda, Sharmila Tagore en Parumita Chowdhary.

Shyamal Chatterjee, directeur van een grote firma, leidt met vrouw en kinderen een rustig, comfortabel leventje. De komst van zijn vrouws jongste zuster en een zakelijke crisis doen dit leventje eventjes wankelen. Een kritische film over de jacht naar succes en het daarvoor aan de kant zetten van de menselijke waarden.

The World Of Apu

1959 | Experimenteel

India 1959. Experimenteel van Satyajit Ray. Met o.a. Alok Chakravarty, Sharmila Tagore en Soumitra Chatterjee.

Het laatste deel uit de Apu trilogie. Aspirant schrijver Apu wordt gestrikt in een gearrangeerd huwelijk, maar hij kan maar moeilijk wennen aan het vaderschap.

Apur Sansar

1959 | Drama

India 1959. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Soumitra Chatterjee, Sharmila Tagore, Alok Chakravarty en Swapan Mukherji.

Een droevig po[KA3]etisch relaas van de verlegen Apu (Chatterjee) die trouwt en vader wordt. Prachtig van acteren. De laatste van de trilogie APU. De regisseur bewerkte de roman van Bibhuti Bhushan Bandopadhaya tot scenario. De camera werd bediend door Subrata Mitra.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sharmila Tagore op televisie komt.

Reageer