Sharmila Tagore: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Gaach

1997 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1997. Documentaire van Catherine Berge. Met o.a. Soumitra Chatterjee, Rabi Ghosh, Bijoya Ray, Sharmila Tagore en Madhabi Mukherjee.

Mississippi Masala

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mira Nair. Met o.a. Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth, Sharmila Tagore en Charles S. Dutton.

Choudhury als jonge vrouw van Indiase afkomst wordt in een stadje van de staat Mississippi verliefd op Amerikaanse zwarte Washington. Haar ouders, die om politieke redenen twintig jaar voordien uit Oeganda zijn verbannen, verzetten zich uitdrukkelijk tegen deze relatie. Geloofwaardige en ontroerende romance die dreigt stuk te lopen op racistische vooroordelen van beider familieleden: zwarte Amerikanen die nooit een voet in Afrika hebben gezet en Indi[KA3]ers uit Afrika, die nooit in India zijn geweest. Gevoelig, luchtig en wars van dramatische pathos. Scenario van Sooni Taraporevala. Indiase regisseuse Nair (van o.m. SALAAM BOMBAY) is even te zien als roddeltante. Ed Lachman deed het camerawerk.

Simabaddha

1972 | Drama

India 1972. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Barun Chanda, Sharmila Tagore en Parumita Chowdhary.

Shyamal Chatterjee, directeur van een grote firma, leidt met vrouw en kinderen een rustig, comfortabel leventje. De komst van zijn vrouws jongste zuster en een zakelijke crisis doen dit leventje eventjes wankelen. Een kritische film over de jacht naar succes en het daarvoor aan de kant zetten van de menselijke waarden.

The World of Apu

1959 | Drama

India 1959. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Soumitra Chatterjee, Sharmila Tagore, Swapan Mukherji en Alok Chakravarty.

De arme student Apu gaat met zijn vriend Pulu naar een bruiloft van diens nicht, maar de bruidegom blijkt zo gek als een deur te zijn. Omdat het ongeluk zou brengen als ze niet precies op die dag trouwt, offert Apu zich op: hij trouwt wel met Aparna, een dochter uit een rijke familie. Maar zal ze kunnen wennen aan een leven zonder luxe? Prachtig derde deel uit een trilogie van autodidact Ray, waarmee hij de filmwereld in India op zijn kop zette. Beeldschoon geschoten, sterk geacteerd drama, over liefde, het noodlot en het leven zelf. Met muziek van de toen nog niet zo bekende Ravi Shankar.