Frederick Warder: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Gospel of John

2003 | Drama, Biografie, Avonturenfilm

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2003. Drama van Philip Saville. Met o.a. Henry Ian Cusick, Christopher Plummer, Daniel Kash, Richard Lintern en Stephen Russell.

Letterlijke verfilming van het evangelie volgens Johannes, waarin Jezus zo veel aan het woord is dat een vervelende monotonie ontstaat.

Longitude

2000 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Charles Sturridge. Met o.a. Michael Gambon, Jeremy Irons, Jonathan Coy, Christopher Hodsol en Peter Cartwright.

In 1714 wordt er in Engeland een prijs uitgeloofd voor wie de oplossing weet voor het berekenen van de precieze geografische positie van schepen op zee. John Harrison, een eenvoudig timmerman, is ervan overtuigd wat de kern van het probleem is en bouwt een scheepsklok. Twee eeuwen later raakt de vroegere legerofficier Rupert Gould gefascineerd door Harrisons geschiedenis

Truth Or Dare

1996 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1996. Thriller van John Madden. Met o.a. Helen Baxendale, John Hannah, Susan Lynch, Ben Daniels en Oliver Ford Davies.

Na een pijnlijke scheiding en door de stress van haar werk, zoekt advocate Lorna Johnston naar meer avontuur in haar leven. Als ze drie voormalig studiegenoten op bezoek krijgt, begint het avontuur. De drie blijken er namelijk vreemde praktijken op na te houden en slepen Lorna daardoor mee in een gevaarlijke onderneming. (IdH/VPRO Gids)

Feast of July

1995 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Drama van Christopher Menaul. Met o.a. Embeth Davidtz, Ben Chaplin, Tom Bell, Gemma Jones en James Purefoy.

De naam van de executive producer van Feast of July is Ismail Merchant (Howards End, The remains of the day) en ja hoor, we hebben hier te maken met een historisch drama. Davidtz (Schindler´s list) speelt de arme Victoriaanse vrouw Bella die zwanger gemaakt wordt door Wilson (Wise), vervolgens door hem wordt verlaten en daarna opgevangen door de familie Wainwright. Ongewild fungeert Bella als wig in het gezin omdat drie zonen op haar vallen. Feast of July is absoluut knap gemaakt (met beelden van Peter `Donnie Brasco´ Sova), maar mist ware zeggingskracht. (IdH/VPRO Gids)

A Very Open Prison

1995 |

Verenigd Koninkrijk 1995. Guy Jenkin. Met o.a. Tom Wilkinson, Ronald Pickup, Stephen Tompkinson, Emily Mortimer en Peter Wingfield.

Op het moment dat Home Secretary Wilkinson op het punt staat gepromoveerd te worden tot Prime Minister, ontsnappen er drie zware misdadigers uit een gevangenis die door hem als uiterst veilig aangemerkt wordt. Een bijzonder vervelend toeval, temeer omdat de drie nietsnutten een weeshuis gijzelen. De vraag is nu of hij de S.A.S. moet inschakelen of niet. Een politieke allegorie die bol staat van onderkoeld cynisme en pikzwarte humor. De hele politieke machine gaat genadeloos door de vleesmolen evenals het gevangeniswezen (de ontsnapping op zich is pure slapstick). Wilkinson is subliem als de man die zijn functie belangrijker vind dan het welzijn van de staat. De dialogen van Jenkin zijn bijtend als vitriool. Knappe fotografie van Peter Edwards.

Taggart: Death Benefits

1993 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1993. Mysterie van Alan Bell. Met o.a. Mark McManus, James MacPherson, Blythe Duff, Iain Anders en Alexander Morton.

Wanneer Julia, de echtgenote van politiesergeant Fraser (Morton) op een wrede manier is vermoord, vinden Taggart (McManus) en zijn team op de plaats des onheils een lijst met namen. Het wordt geleidelijk aan duidelijk dat de personen die op de lijst vermeld staan, op een of andere manier een fataal ongeluk krijgen. Taggarts medewerker (Andrew) brengt dit in verband met een lokale gangsterbaas (Donachie) maar Taggart twijfelt, aarzelt en kan zich de tijd niet veroorloven om er diep op in te gaan want er gebeuren steeds ongelukken. Alle moorden blijken overigens heel precies te zijn uitgedacht. Het motief wordt in petto gehouden tot aan het einde en dat houdt de spanning erin. Geschreven door Barry Appleton.

Reunion

1989 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1989. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Jason Robards, Christian Anholt, Samuel West, Françoise Fabian en Maureen Kewin.

Benauwend, veelzeggend drama, gesitueerd in de schaduw van de holocaust. Een chagrijnige oude Robards, als Henry Strauss, brengt zijn vakantie door in Stuttgart, klaarblijkelijk met de bedoeling enkele geesten te exorceren. Via flashbacks komen wij in een tijdperk terecht van een onbevlekt Duitsland, met hoop op de toekomst en eeuwigdurende vriendschapsbanden.

Der wiedergefundene Freund

1989 | Romantiek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Romantiek van Jerry Schatzberg. Met o.a. Jason Robards, Christian Anholt, Samuel West, Françoise Fabian en Mauren Kerwin.

Hans Strauss, de zoon van een joodse arts, werd als kind naar familie in Amerika gestuurd om zo aan de vervolging van de nazi's te ontkomen. Na vele jaren keert hij terug om een jeugdvriend op te zoeken. De film laat door middel van flash-backs zien hoe het leven was ten tijde van het Derde Rijk; helaas is dit een te simplistisch beeld van de werkelijke historische gebeurtenissen geworden; iets wat zeker niet de bedoeling van de regisseur is geweest. Harold Pinter bewerkte een roman van Fred Uhlman. Camerawerk van Bruno De Keyzer.