Elin Pröjts

Editor

Elin Pröjts is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Julius in Winterland

2016 | Animatie, Familiefilm

Denemarken 2016. Animatie van Jacob Ley.

Weesjongetje Julius krijgt te horen dat de Kerstman eigenlijk de directeur van het weeshuis is die zich heeft verkleed, wat zijn geloof in de Kerstman en in zichzelf op de proef stelt. Maar dan gebeurt iets vreemds: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht.

Johan en de Verenkoning

2014 | Animatie, Avonturenfilm

Zweden/Denemarken 2014. Animatie van Esben Toft Jacobsen.

Johan woont op een schip, alleen met z'n vader. Op een dag bereikt hem een bericht van de Verenkoning. Volgens Johan heeft die z'n moeder meegenomen toen hij drie was. Leeft moeder nog? Johan gaat erop uit.

Hotell

2013 | Drama

Zweden/Denemarken 2013. Drama van Lisa Langseth. Met o.a. Alicia Vikander, Anna Bjelkerud, David Dencik, Mira Eklund en Henrik Norlén.

De deelnemers aan een groepstherapie zijn ontevreden over het verloop en vertrekken naar een hotel. Doel: iedereen speelt de persoon die men altijd al wilde zijn om zich te bevrijden van psychische problemen. Dat bevalt zo goed dat de groep van het ene naar het andere hotel verhuist. De opzet is interessant, maar de uitwerking rammelt, want de film grossiert in makkelijke oplossingen. Die doe-het-zelf-therapie lijkt verfrissend, maar het is vooral makkelijk scoren zonder het echt ergens over te hoeven hebben.

De geweldige beer

2011 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Denemarken 2011. Animatie van Esben Toft Jacobsen.

Wat doet een elfjarig jongetje dat in een afgelegen woud ontdekt dat hij in een pootafdruk staat waar een caravan in past? Met voortent? In De reusachtige beer (letterlijke vertaling) gaat het onderhavige kereltje dieper het bos in, want tijdens de logeerpartij bij opa is zijn kleine zusje verdwenen in het bos. Het is het begin van een fantastische animatiefilm over fabelachtige dieren en vertederende broer-zusstrubbelingen tegen de achtergrond van een tegelijkertijd duister én lieflijk getekend noordelijk boslandschap. Behoorlijk eng, zal de allerkleinsten de stuipen op het lijf jagen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elin Pröjts op televisie komt.

Reageer