Elin Pröjts

Editor

Elin Pröjts is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Julius in Winterland

2016 | Animatie, Familiefilm

Denemarken 2016. Animatie van Jacob Ley.

Weesjongetje Julius krijgt te horen dat de Kerstman eigenlijk de directeur van het weeshuis is die zich heeft verkleed, wat zijn geloof in de Kerstman en in zichzelf op de proef stelt. Maar dan gebeurt iets vreemds: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht.

Johan en de Verenkoning

2014 | Animatie, Avonturenfilm

Zweden/Denemarken 2014. Animatie van Esben Toft Jacobsen.

Johan heeft, zolang hij zich kan herinneren, met zijn vader op zee geleefd. In ieder geval vanaf zijn derde, toen zijn moeder plots verdween. Johan houdt van het schip waarop hij leeft. Het heeft een serre waarin wortelen groeien en het schip heeft visnetten. Johan is dol op duiken en goed met mechanica. Daarom helpt hij zijn vader met het repareren van hun schip. Op een dag, als vader inkopen doet en Johan even alleen is, krijgt hij een noodoproep met aanwijzingen over waar zijn moeder mogelijk is.

Hotell

2013 | Drama

Zweden/Denemarken 2013. Drama van Lisa Langseth. Met o.a. Alicia Vikander, Anna Bjelkerud, David Dencik, Mira Eklund en Henrik Norlén.

De deelnemers aan een groepstherapie zijn ontevreden over het verloop en vertrekken naar een hotel. Doel: iedereen speelt de persoon die men altijd al wilde zijn om zich te bevrijden van psychische problemen. Dat bevalt zo goed dat de groep van het ene naar het andere hotel verhuist. De opzet is interessant, maar de uitwerking rammelt, want de film grossiert in makkelijke oplossingen. Die doe-het-zelf-therapie lijkt verfrissend, maar het is vooral makkelijk scoren zonder het echt ergens over te hoeven hebben.

De geweldige beer

2011 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Denemarken 2011. Animatie van Esben Toft Jacobsen.

Wat doet een elfjarig jongetje dat in een afgelegen woud ontdekt dat hij in een pootafdruk staat waar een caravan in past? Met voortent? In De reusachtige beer (letterlijke vertaling) gaat het onderhavige kereltje dieper het bos in, want tijdens de logeerpartij bij opa is zijn kleine zusje verdwenen in het bos. Het is het begin van een fantastische animatiefilm over fabelachtige dieren en vertederende broer-zusstrubbelingen tegen de achtergrond van een tegelijkertijd duister én lieflijk getekend noordelijk boslandschap. Behoorlijk eng, zal de allerkleinsten de stuipen op het lijf jagen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elin Pröjts op televisie komt.

Reageer