Franz Rogowski

Acteur

Franz Rogowski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Happy End

2017 | Drama

Frankrijk/Oostenrijk/Duitsland 2017. Drama van Michael Haneke. Met o.a. Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz, Jean-Louis Trintignant, Toby Jones en Franz Rogowski.

De getroebleerde, bijna dertienjarige Eve (prachtig ijskoud gespeeld door Harduin) gaat bij haar al even getroebleerde familie in Calais wonen nadat haar moeder in het ziekenhuis is beland na een overdosis pillen. Zoals gebruikelijk bij Haneke staan de gebeurtenissen in zijn disfunctionele families symbool voor maatschappelijke thema's. Voor Happy End ontwaren we onder meer het egocentrisme van de rijke, Westerse mens (de familie woont niet voor niets in Calais) en - stokpaardje van Haneke - de afstompende werking van het beeldscherm. In Cannes matig ontvangen, maar even bijtend, scherp en zwart-komisch als zijn beste werk.

Victoria

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Sebastian Schipper. Met o.a. Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski en Burak Yigit.

Een film van meer dan twee uur over een jonge Spaanse vrouw en een groep dronken mannen tijdens een bizarre nacht in Berlijn, die in één take gefilmd is? De uitroeptekens waren niet aan te slepen na de première op de Berlinale. Maar al is het allemaal technisch knap gedaan, als film overtuigt Victoria niet. Dat de hoofdpersoon lichtjes getraumatiseerd blijkt door de kadaverdiscipline waarmee ze jarenlang piano heeft moeten leren spelen, en daardoor ook maar verloren door de grootstad - en haar hele leven - loopt, dat is te mager om deze reis naar het einde van de Duitse nacht iets waarachtigs mee te geven.

Love Steaks

2013 | Romantische komedie

Duitsland 2013. Romantische komedie van Jakob Lass. Met o.a. Lana Cooper en Franz Rogowski.

Clemens (Rogowski), type introvert en zachtaardig, is de nieuwe masseur in een luxueus resort met veeleisende gasten. De assertieve kok Lara (Cooper), verderop in het complex omringd door mannen met grote waffels, is in meerdere opzichten zijn tegenpool. Toch ontstaat er iets tussen de twee. Romantische komedie met prima hoofdrolspelers volgt niet het standaard stramien van het genre, en dat is charmant. Rogowski is leuk als de man die met zijn massagetafel in behoorlijk ongemakkelijke situaties belandt. In eigen land goed ontvangen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franz Rogowski op televisie komt.

Reageer