René Deltgen: cast.
Er zijn 46 films gevonden.

Schwarz und weiß wie Tage und Nächte

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Wolfgang Petersen. Met o.a. Bruno Ganz, Gila von Weitershausen, René Deltgen, Ljuba Tadic en Annemarie Wendl.

Een computerontwerper die als jongetje al aan schaken verslaafd raakte ziet met lede ogen toe hoe een schaakgrootmeester het wint van zijn computer. Vervolgens daagt hij met succes zelf de grootmeester uit. Een fijnzinnige film, in het buitenland hoger gewaardeerd dan in Duitsland zelf.

Gefundenes Fressen

1977 | Drama

Duitsland 1977. Drama van Michael Verhoeven. Met o.a. Heinz Rühmann, Mario Adorf, Barbara Valentin, Elisabeth Volkmann en René Deltgen.

Een glansrol van Rühmann als gepensioneerde spoorwegambtenaar die spaart voor een reis naar het zonnige zuiden, bevriend raakt met een Joegoslavisch meisje en een politieman. Na een maagbloeding besluit de oude man toch maar thuis te blijven. Hij is niet in staat uit zijn grauwe cirkel te breken. Een boeiend sociaal drama dat een groot bioscoopsucces was.

Nicht nur zur Weihnachtszeit

1970 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1970. Drama van Vojtech Jasny. Met o.a. Edith Heerdegen, René Deltgen, Peter Ehrlich, Rolf Becker en Edeltraut Elsner.

Bij het aftuigen van de kerstboom barst tante Heerdegen in een onbedaarlijk geschrei uit, dat alleen nog maar gestopt kan worden door het opnieuw optuigen van de groene denneboom. Naar Heinrich Bölls boze en bijtende satire op de kritiekloze massa, die slaafs de burgerlijk-maatschappelijke conventies opvolgt. Dit tv-spel spreekt zeker niet iedereen aan. De kostuums werden verzorgd door Helga Pinnow, de decors zijn van Gerd Kraus en het camerawerk is van Jaroslav Kucera.

Neues vom Hexer

1965 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1965. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Heinz Drache, Barbara Rütting, Klaus Kinski, Eddi Arent en Brigitte Horney.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Die eigenen vier Wände

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Inge Meysel, René Deltgen, Christoph Quest, Ronald Dehne en Stephan Schwartz.

Een satire over de ongewenste bijverschijnselen van het Wirtschaftswunder. Met een rake rolbezetting worden de turbulente ervaringen verteld van een schrijvers-echtpaar, met Meysel als de echtgenote die vindingrijk haar gezinsleden aanzet tot het bouwen van 'vier eigen muren'. Prestigieuze Duitse tv-film. Het scenario is van Curth Flatow.

Schau heimwärts, Engel

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van John Olden. Met o.a. René Deltgen, Inge Meysel, Dietmar Schönherr, Christoph Bantzer en Gunnar Möller.

Dit is een tv-bewerking van de Amerikaanse roman [KL]Look Homeward Angel[KLE] uit 1929 van Thomas Wolfe, die zijn jeugdherinnerigen heeft opgetekend. Wolfe was toen nog maar 29 jaar oud en hij overleed op 38-jarige leeftijd. Hij beschrijft het gezin Gant, vader Oliver (Deltgen), een gefrustreerde figuur die aan de drank is, de tirannieke moeder Eliza (Meysel), inwonende getrouwde, willoze dochter Helen (Lutz) en haar slappe man Hugh Barton (Steffen), zoon Ben (Sch[KA3]onherr), die ongeneeslijk ziek is en de jongste Eugene (Möller) door wiens ogen we de gebeurtenissen beleven. Hij besluit tenslotte zich uit het verstikkende milieu los te maken. Een interessante kennismaking met de Amerikaanse literatuur uit de Deep South, vooral voor de Duitse kijker. Meysel was pas halverwege haar vruchtbare carrière. Het scenario is van Ketti Frings. Regisseur Olden was heel bedreven in dit genre.

Die Friedhöfe

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Helmutt Krapp. Met o.a. Rolf Hädrich, René Deltgen, Bum Krüger, Heinz Reincke en Josef Sieber.

Een dronken maar partijgetrouwe ex-partizaan wordt wegens opruiende taal tegen het systeem opgepakt. Hij komt tot de ontdekking dat het systeem een andere kant is opgegaan dan waarvoor hij gevochten heeft. Zelfs zijn zoon heeft meer geloof in de partij dan in zijn vader. Dit Kafka-achtige onderwerp werd terecht vrij sober verfilmd. Dat betekent hier echter dat het produkt meer wegheeft van een toneelstuk dan van een film.

Der Tiger von Eschnapur

1959 | Avonturenfilm, Actiefilm, Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1959. Avonturenfilm van Fritz Lang. Met o.a. Paul Hubschmid, Debra Paget, Claus Holm, René Deltgen en Walter Reyer.

Een Duitse ingenieur die naar Eschnapur is afgereisd om het paleis van maharadja Chandra te moderniseren, wordt verliefd op tempeldanseres Seetha, op wie Chandra eveneens een oogje heeft. Tweede remake van de gelijknamige films uit 1921 en 1938 waarvoor Lang en zijn (latere) echtgenote Thea von Harbou het scenario schreven. Lang probeerde het na een verblijf in Hollywood weer eens in Duitsland maar echt gelukkig werd hij er niet van. De drie films die hij er maakte (waaronder het tweeluik Der Tiger von Eschnapur en Das Indische Grabmal) brachten niet de 'financiële doorbraak' waarop hij hoopte en artistiek werd het naar zijn oordeel ook al geen succes.

Das Indische Grabmal

1959 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1959. Avonturenfilm van Fritz Lang. Met o.a. Debra Paget, Paul Hubschmid, Walter Reyer, Claus Holm en Sabine Bethmann.

Als een westerling een tempeldanseresje redt uit de grijpgrage klauwen van een intens slechte maharadja zijn de rapen gaar. De woedende potentaat schroomt niet om complete dorpen plat te branden om wraak te kunnen nemen op het meisje dat het durfde hem af te wijzen. Fritz Lang maakte, nadat hij naar Duitsland was teruggekeerd omdat hij in Hollywood geen artistieke vrijheid kreeg, een fraai, exotisch avonturenverhaal. Maar zelf was hij er niet erg tevreden over, terwijl Jean Luc Godard het juist een 'formeel perfect' meesterwerk vond. Onderdeel van een tweeluik met Der Tiger von Eschnapur.

Ohne Dich wird es Nacht

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Curd Jürgens. Met o.a. Curd Jürgens, Eva Bartok, René Deltgen, Ernst Schröder en Carl Wery.

Dr. Robert Ke[KL29]ler (J[KA3]urgens) is een succesvollle, rijke advocaat, maar niemand weet dat de drijfkracht van deze vurige pleiter gevoed wordt (en afhankelijk is) van de morfine. Gina Bergold (Bartok) is verslingerd aan welstand. Het tweetal vindt elkaar en Gina trouwt met Robert.

Londra chiama Polo Nord

1956 | Oorlogsfilm

Italië 1956. Oorlogsfilm van Duilio Coletti. Met o.a. Curd Jürgens, Dawn Addams, Folco Lulli, Albert Lieven en René Deltgen.

Het hoofd van de Duitse Abwehr in Nederland tijdens WO II is achter de Britse militaire code gekomen en weet door die kennis diverse vijandige spionnen in de val te lokken. De op feiten gebaseerde oorlogsfilm is onderhoudend gemaakt, al kost het, zoals in zoveel andere films van Coletti, moeite om positieve belangstelling op te brengen voor het vernuft van de 'foute partij'. De situering in Amsterdam met alle clichés en vergissingen van dien maakt de film voor ons tot een curiositeit.

Königin Louise

1956 | Drama, Historische film

Duitsland 1956. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Dieter Borsche, Ruth Leuwerik, Bernhard Wicki, René Deltgen en Hans Nielsen.

Al in 1918 en in 1927 (regie Karl Grune) werden er films gemaakt over de Pruisische koningin Louise. Liebeneiners kleurenversie is zo oersentimenteel dat niemand de film meer ernstig kan nemen.

Hotel Adlon

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Sebastian Fischer, Nelly Borgeaud, Werner Hinz, Nadja Tiller en René Deltgen.

Veertig jaren uit het bestaan van een hotel in Berlijn. Het bekende mensen-in-het-hotel-genre aan de hand van Hedda Adlons levensherinneringen.

Frühlingslied

1954 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1954. Familiefilm van Hans Albin. Met o.a. Oliver Grimm, Elsbeth Sigmund, Anne-Marie Blanc, René Deltgen en Martin Andreas.

Een aandoenlijke smartelap over een jonge wees, een muzikaal wonderkindje, die door zijn oom (een voormalige concertmeester) zo wordt overwerkt dat hij tijdens een tournee in Zwitserland uitgeput raakt, in elkaar stort en zijn been breekt. De dokter raadt zijn oom aan vakantie te gaan houden in het Berner Oberland, waar de jongen een gewoon kind wordt en vriendschap sluit met een meisje en een andere jongen. Zijn oom begrijpt dan dat hij te ver gegaan is. Redelijk gespeeld, maar niet al te geloofwaardig. De Beierse Alpen stonden model voor Helvetia. Scenario van Peter Francke. Camerawerk van Klaus von Rautenfeld.

Der Mann meines Lebens

1954 | Drama, Komedie

Duitsland 1954. Drama van Erich Engel. Met o.a. Marianne Hoppe, René Deltgen, Karl Ludwig Diehl, Ina Halley en Otto Gebühr.

Marianne Hoppe's talent verprutst in een walglijk braaf melodramaatje over een verpleegster die een jeugdvriend, nu een beroemd violist, ontmoet. Vol plichtsbetrachting gaat eenieder daarna weer de eigen weg.

Der Letzte Sommer

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Harald Braun. Met o.a. Hardy Krüger, Mathias Wieman, Liselotte Pulver, Brigitte Horney en René Deltgen.

Een student en een arbeider willen de president van het land vermoorden, maar op 't nippertje wordt de student verliefd op de dochter van de president en de arbeider als terrorist neergeschoten. Een reactionaire film met een vieze bijsmaak.

Starke Herzen

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Herbert Maisch. Met o.a. Maria Cebotari, Gustav Diessl, Albert Hörrmann, Hermann Wolder en Walter Franck.

Een operazangeres wordt door de man die haar bemint uit de handen van revolutionairen gered. Een op historische gegevens gebaseerde anti-communistisch bedoelde film, die door de nazi- censuur werd verboden, waarschijnlijk uit vrees dat hij averechts zou werken. De film werd gemaakt in 1937, maar kwam in 1952 onder de titel STARKE HERZEN IM STURM in roulatie.

Weg ohne Umkehr

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Victor Vicas. Met o.a. Ivan Desny, Ruth Niehaus, Lila Kedrowa, René Deltgen en Karl John.

Een spannende, aangename film met een afgezaagd gegeven, zonder al te veel politieke Koude-Oorlogpoespas. Een Rus raakt verliefd op een Oostduits meisje en wordt tenslotte gedwongen naar het westen te vluchten. Eén van de schaarse westerse films waarin een Rus nu eens niet wordt uitgebeeld als een wodkadrinkende hurkdanser.

Unter den tausend Laternen

1952 | Misdaad

Duitsland 1952. Misdaad van Erich Engel. Met o.a. Hanna Rucker, Michel Auclair, Gisela Trowe, René Deltgen en Inge Meysel.

Een aardige, vakkundige politiefilm over de moord op een componist wiens muziek in feite door een ander werd geschreven. Ook bekend als DIE STIMME DES ANDEREN.

Torreani

1951 | Misdaad

Duitsland 1951. Misdaad van Gustav Fröhlich. Met o.a. Gustav Fröhlich, René Deltgen, Inge Landgut, Lisa Stammer en Willy Rose.

Een variet[KA1]e-artiest (Deltgen als Torreani) uit het circus belandt in Zuid-Amerika achter de tralies. Een collega zet zijn nummer voort met succes. Als hij terugkeert blijkt ook een danseres, die hij ooit aan de rand van de afgrond bracht aanwezig te zijn. Bevreesd voor de hernieuwde verleiding van haar dochter schiet haar moeder Deltgen neer. Zijn collega wordt verdacht. Gedateerde, houterige krimi, die enigszins traag verloopt. Scenario van Curt Johannes Braun.

Das Letzte Rezept

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Heidemarie Hatheyer, Carl Wery, Harald Paulsen en René Deltgen.

Een danseresje is verslaafd aan morfine. De film biedt huichelachtige oplossingen. Overslaan, tenzij men dit soort melodrama's om te lachen vindt. Scenario van Hans-Joachim Beyer en Juliane Kay. Camerawerk van Franz Weihmayr.

Nachtwache

1949 | Drama

Duitsland 1949. Drama van Harald Braun. Met o.a. Luise Ullrich, Hans Nielsen, Dieter Borsche, René Deltgen en Käthe Haack.

Een vrouwelijke arts heeft in de oorlog haar geloof verloren. Na een ongeval met het dochtertje van de plaatselijke dominee, dat onder haar handen in het ziekenhuis sterft, gaat zij weer ter kerke. Een religieus melodrama dat miljoenen mensen naar de bioscoop trok.

Sommernächte

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Karl Ritter. Met o.a. René Deltgen, Suse Graf en Ernst von Klipstein.

Liefde op het eerste gezicht tussen Gabriele en Thomas, maar zij doet alsof ze getrouwd is. Een domme komedie van nazi- regisseur Ritter, zijn laatste film in het Derde Rijk. Na WO II vluchtte hij naar Argentinië.

Zirkus Renz

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. René Deltgen, Paul Klinger, Angelika Hauff, Alice Treff en Fritz Odemar.

Ten koste van zijn persoonlijk geluk maakt Ernst Renz van een eenvoudige kermisattractie een miljoenenonderneming. Prachtige hoofdrollen van Deltgen, Klinger en Hauff, in een boeiende film van Rabenalt, die het uitbeelden van het circusleven tot één van zijn specialiteiten heeft gemaakt.

Wenn Die Gotter Lieben

1942 | Biografie

Oostenrijk 1942. Biografie van Karl Hartl. Met o.a. Annie Rosar, Winnie Markus, René Deltgen en Hans Holt.

Ten koste van zijn persoonlijk geluk maakt Ernst Renz van een eenvoudige kermisattractie een miljoenenonderneming. Prachtige hoofdrollen van Deltgen, Klinger en Hauff, in een boeiende film van Rabenalt, die het uitbeelden van het circusleven tot één van zijn specialiteiten heeft gemaakt.

Wen die Götter lieben

1942 | Biografie, Muziek

Duitsland 1942. Biografie van Karl Hartl. Met o.a. Hans Holt, René Deltgen, Winnie Markus, Curd Jürgens en Irene von Meyendorff.

Het verfilmde leven van Mozart door producent Hartl zelf geregisseerd. Hartl maakte later een nieuwe Mozartversie: REICH MIR DIE HAND, MEIN LEBEN die nog populairder werd. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Fronttheater

1942 | Oorlogsfilm

Duitsland 1942. Oorlogsfilm van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heli Finkenzeller, René Deltgen, Lothar Firmans, Wilhelm Strienz en Willi Rose.

Een actrice, die omwille van haar huwelijk, haar beroep had opgegeven, springt in voor een zieke collega tijdens een tournee voor de Duitse troepen in WOII. Bedoeld als ode aan de kunstenaars die voor de soldaten aan het front optraden.

Dr. Crippen an Bord

1942 | Thriller, Horror

Duitsland 1942. Thriller van Erich Engels. Met o.a. Rudolf Fernau, René Deltgen, Paul Dahlke, Anja Elkoff en Gertrud Meyen.

De arts Dr Crippen (Fernau) wordt verliefd op zijn assistente en vermoordt zijn vrouw. De perfecte moord, dacht de dokter. Maar de arm van de gerechtigheid is erg lang. Deze thriller had een groot succes bij het bioscooppubliek. In 1957 kwam er een vervolg: DR. CRIPPEN LEBT.

Das Grosse Spiel

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Robert A. Stemmle. Met o.a. René Deltgen, Gustav Knuth, Heinz Engelmann en Maria Andergast.

Twee voetballers zijn verliefd op hetzelfde meisje en daardoor komt de eenheid van het elftal in gevaar. Onderhoudende, vlot gemaakte film met een prima in beeld gebrachte voetbalwedstrijd aan het slot.

Die Drei Codonas

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. René Deltgen, Josef Sieber, Lena Norman, Ernst von Klipstein en Harald Paulsen.

De drie Codonas werken hard aan hun droomnummer: een drievoudige salto, die men tenslotte bij het Ringling-circus uitvoert. Het vergaat de drie echter slecht. Alfredo schiet zijn vrouw dood als hij merkt dat zij van zijn broer houdt. De film werd geprezen om zijn grandioze circusnummers.

Das Leichte Mädchen

1940 | Romantiek, Komedie, Historische film

Duitsland 1940. Romantiek van Fritz Peter Buch. Met o.a. Willy Fritsch, Friedl Czepa, René Deltgen, Paul Kemp en Erich Fiedler.

Een jongeman (Fritsch) uit welgestelde kringen wil met een toneelspeelster (Czepa) trouwen i.p.v. zijn nicht (Winter). Zijn familie tracht hem op allerlei manieren te dwarsbomen, maar een `overval` o.l.v. een snaakse student (Deltgen) en hun daarop volgende 'gevangenschap' brengen daar verandering in. Een wat kletserige liefdeskomedie die vakkundig rondom de zeer populaire Fritsch gesponnen is.

Achtung! Feind hört mit!

1940 |

Duitsland 1940. Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Kirsten Heiberg, René Deltgen, Lotte Koch, Rolf Weih en Michael Bohnen.

In de Kettwig-fabrieken in Nazi-Duitsland worden de kabels vervaardigd waarmee versperringsballonnen worden opgelaten. Spionnen van een buitenlandse mogendheid trachten er achter te komen waaraan deze kabels hun buitengewone sterkte danken. Nazi-propagandafilm waarin de beste acteerprestaties worden geleverd door Kirsten Heiberg en René Deltgen als het spionnenpaar!

Zwölf Minuten nach zwölf

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Johannes Guter. Met o.a. Geraldine Katt, Ursula Herking, Carl Raddatz en René Deltgen.

De ene juwelendiefstal na de andere wordt gepleegd, totdat men erin slaagt het geniale brein dat daar achter zit te arresteren. Deltgen speelt met veel verve en met kennelijk plezier de hoofdrol.

Kongo-Express

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Eduard von Borsody. Met o.a. Marianne Hoppe, Willy Birgel, René Deltgen en Hermann Speelmans.

Twee rivalen werken samen wanneer hun geliefde in gevaar is. Een avonturenfilm waarin nogal veel wordt gepraat.

Der Grüne Kaiser

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Paul Mundorf. Met o.a. Gustav Diessl, Carola Höhn, René Deltgen en Ellen Bang.

Een Parijse bankier is spoorloos verdwenen. De piloot die hem van Parijs naar Londen zou vliegen, wordt van moord verdacht. Niet doorlopend spannend maar Diessl en Deltgen leveren goed spel.

Brand im Ozean

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Günther Rittau. Met o.a. Hans Söhnker, René Deltgen, Winnie Markus en Michael Bohnen.

De vriendschap tussen twee mannen die naar olie boren, komt in gevaar door de invloed van de dochter van hun baas. Aardige avonturenfilm met spectaculaire scènes.

Schwarzfahrt ins Glück

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Carl Boese. Met o.a. René Deltgen, Volker von Collande, Ruth Hellberg en Viktoria von Ballasko.

Een tijdens joy-riding in brand geraakte auto blijkt voor omvangrijke deviezensmokkel te zijn ingericht. Tempo, humor en uitstekende rollen.

Nordlicht

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. René Deltgen, Ferdinand Marian, Hilde Sessak, Otto Wernicke en Josef Sieber.

Een doodgewaande pelsjager duikt na vele jaren weer op, maar zijn vrouw is inmiddels hertrouwd. Een spannende avonturenfilm met uitmuntende rollen van Sessak, Deltgen, Marian en Wernicke. Ook bekend onder de titel RIVALEN IM NORDMEER.

Kautschuk

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Eduard von Borsody. Met o.a. René Deltgen, Gustav Diessl, Herbert Hübner, Hans Nielsen en Vera von Langen.

Eind vorige eeuw smokkelde Deltgen terwille van het Britse imperium stekjes van de rubberboom uit Brazilië naar Engelse koloniën. Een aardige, spannende avonturenfilm, geheel in het Amazonegebied opgenomen.

Geheimzeichen LB 17

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Viktor Tourjansky. Met o.a. Willy Birgel, Hilde Weißner, Otto Wernicke, Bernhard Minetti en René Deltgen.

Een denkbeeldige staat wordt door rebellen bedreigd. Politieman Terno (Birgel) infiltreert in hun gelederen. Hij weet op die manier de samenzweerders (Deltgen en Minetti) te ontmaskeren en hun leider (Loos) te arresteren. Manja, de vroegere geliefde van Terno, kiest net op tijd de goede kant. Een spannende avonturenfilm die, mede door de uitstekende regie en de goede rolbezetting, indertijd zeer populair was. Birgel, de lieveling van het publiek, had natuurlijk een groot aandeel in dat succes.

Urlaub auf Ehrenwort

1937 | Musical

Duitsland 1937. Musical van Karl Ritter. Met o.a. Rolf Moebius, Fritz Kampers, Carl Raddatz, Käthe Haack en René Deltgen.

Een compagnie soldaten krijgt in 1918 op erewoord precies zes uur verlof in Berlijn. En wat zou je denken in een film uit 1937, geproduceerd onder Goebbels' nauwlettend oog: niemand deserteert! Zes uur later staan alle soldaten klaar voor het front. Dat is nog eens plichtsbetrachting.

Unter heissem Himmel

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Lotte Lang, Aribert Wäscher en René Deltgen.

Een uitgerangeerde kapitein raakt verwikkeld in wapensmokkel. Albers is te zien in een spannend avontuur, dat eindigt met een spectaculaire reddingsactie als een schip na een explosie dreigt te zinken.

Savoy-Hotel 217

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Brigitte Horney, Käthe Dorsch, Gusti Huber en Alexander Engel.

De lichtzinnige Natasja (Horney) heeft haar zinnen gezet op de oberkelner van het hotel, Andrei Antonowitsch Wolodkin (Albers). Wanneer ze in haar kamer wordt vermoord behoort hij, m[KA1]et haar man (Engel) en haar neef (Deltgen), tot de verdachten. Ucicky heeft Albers alle gelegenheid geboden de rol te spelen die hem het beste ligt, d.w.z. niet de oberkelner maar... Albers! Gesitueerd in Moskou 1911. Scenario van Gerhard Menzel, camerawerk van Fritz Arno Wagner. Ook bekend als MORD IM SAVOY.

Port Arthur

1936 | Oorlogsfilm

Tsjechoslowakije​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1936. Oorlogsfilm van Nikolas Farkas en Josef Gielen. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Karin Hardt, René Deltgen, Paul Hartmann en Werner Pledath.

Het verhaal speelt tijdens de Russisch-Japanse oorlog van 1904-05. De Japanse Youki (Hardt), vrouw van een Russische officier (Wohlbr[KA3]uck), helpt zonder dat zij het weet haar broer (Deltgen) Russische plannen in handen te krijgen, waardoor de Russen vernietigend worden verslagen. Port Arthur valt. Youki gaat vertwijfeld aan boord van het schip, dat onder bevel staat van haar man, om zich te rechtvaardigen. Als het schip getorpedeerd wordt, komt iedereen om. Eer en vaderlandsliefde in een heldhaftige oorlogsfilm, maar door de spanning en het goede spel nog steeds boeiend. Tegelijkertijd werd een Franse versie opgenomen, met Danielle Darrieux en Charles Vanel naast Wohlbrück.

Einer zuviel an Bord

1935 | Thriller

Duitsland 1935. Thriller van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, René Deltgen, Albrecht Schoenhals en Willy Birgel.

Hoewel officieel vastgesteld is dat kapitein Moltmann tijdens een zware storm overboord is geslagen, wordt het onderzoek naar de toedracht heropend. Een geslaagde verfilming van de gelijknamige roman van Fred Andreas met mooie rollen van Deltgen en Birgel.

Das Mädchen Johanna

1935 | Historische film, Drama

Duitsland 1935. Historische film van Gustav Ucicky. Met o.a. Gustaf Gründgens, Angela Salloker, René Deltgen, Heinrich George en Willy Birgel.

Een pretentieuze, maar historisch twijfelachtige en tamelijk symbolische verfilming van de Jeanne d'Arc-legende. Toch is het een boeiende, tegendraadse interpretatie met fraai camerawerk van Günther Krampf.