César Pérez

Cameraman

César Pérez is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

La Carnada

1999 | Drama

Peru 1999. Drama van Marianne Eyde. Met o.a. Mónica Sánchez, Gabriela Velásquez, Miguel Medina, Orlando Felices en Anna Cecilia Natteri.

Maria (Sánchez) is een wees, die terecht komt in een vissersdorpje aan de kust van de Grote Oceaan. Ze wordt met open armen ontvangen door de bevolking en in hun midden opgenomen. Ze krijgt de bijnaam Minnares van de Zee. Het blijkt dat Maria de komst van een storm kan voorspellen, hetgeen natuurlijk heel waardevol is voor de vissers. Maria is eigengereid en gedraagt zich soms heel anders dan de dorpelingen van haar verwachten en dat leidt tenslotte tot haar verstoting. De film heeft een poëtisch einde. Het scenario is van de Noors-Peruaanse regisseuse Eyde en het is haar derde film. Het camerawerk is van César Pérez. Ongebruikelijke cinema uit Zuid-Amerika en voor liefhebbers zeer interessant.

La nación clandestina

1985 | Drama

Bolivia 1985. Drama van Jorge Sanjinés. Met o.a. Reynaldo Yujra, Delfina Mamani, Orlando Huanca, Roque Salgado en Willy Perez.

Een Indiaan, afkomstig van de stam der Aymara's is timmerman in La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Omdat hij op gevorderde leeftijd is, besluit hij de grote stad te verlaten om terug te keren naar zijn oorspronkelijke leefgemeenschap in de hoogvlakte om daar zijn laatste rustplaats te zoeken. Op de avond voor zijn vertrek uit de stad krijgt hij bezoek van zijn medewerker, aan wie hij bekent dat hij voor altijd is uitgestoten door zijn milieu wegens bedrog, en dat áls hij terugkeert, het zal zijn om te sterven middels een rituele dodendans. De film is nogal ingewikkeld omdat diverse tijdperken en doelstellingen met elkaar verweven zijn, want behalve een verhaal is het tegelijkertijd een pleidooi voor het laten voortbestaan van de Indiaanse cultuur, die scherp contrastreert met de moderne maatschappij. De rituele dans in de film is authentiek, maar toont alleen maar datgene wat de Aymara's willen prijsgeven. Het scenario is van de regisseur zelf, die één van de meest prestigieuze regisseurs is van Bolivia, en die gedwongen werd zijn land te verlaten. Camerawerk van César Pérez.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer César Pérez op televisie komt.

Reageer