Richard Derr is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

The Morning After

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Dick Van Dyke, Lynn Carlin, Don Porter, Linda Lavin en Richard Derr.

Een krachtig werkstuk waarin Van Dyke een veelbelovend dramatisch debuut maakt als leidinggevende kantooremployé die aan de drank verslaafd raakt.

The Blood Creature

1959 | Horror

Verenigde Staten 1959. Horror van Gerry De Leon. Met o.a. Richard Derr, Greta Thyssen en Francis Lederer.

Een krachtig werkstuk waarin Van Dyke een veelbelovend dramatisch debuut maakt als leidinggevende kantooremployé die aan de drank verslaafd raakt.

Terror Is a Man

1959 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1959. Horror van Gerry De Leon. Met o.a. Francis Lederer, Greta Thyssen, Richard Derr en Oscar Keesee.

Een schipbreukeling spoelt aan op een bijna onbewoond eiland. Er woont een geleerde met vrouw en assistent. De man experimenteert met genetische manupilatie en wil van een panter een mens maken. Waar hij wel in slaagt, is het maken van een monster met de bloeddorstigheid van een roofdier en het intellect van een mens. Amateuristisch geacteerde griezelfilm die erg veel doet denken aan H.G. Wells' The Island Of Dr. Moreau. Voorspelbaar en sfeerloos scenario van Harry Paul Harber lijdt bovendien nog aan bloedarmoede door het lage budget. Voor de liefhebbers van het genre kan het nog dienst doen als komische act op een cult-avond. Op de Philippijnen opgenomen door Emmanuel I. Rojas. Heruitgebracht als BLOOD CREATURE.

The Invisible Avenger

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van James Wong Howe en John Sledge. Met o.a. Richard Derr en Mark Daniels.

De 'Schaduw' zit in New Orleans en hij leert zich onzichtbaar te maken door een Indiaanse legende te gebruiken. Dan pas kan hij voorkomen dat de president van Santa Cruz door snoodaards vermoord gaat worden. Een goede thriller met ongeloofwaardige tintjes.

When Worlds Collide

1951 | Sciencefiction, Fantasy

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Rudolph Maté. Met o.a. Richard Derr, Barbara Rush, Peter Hanson, Larry Keating en John Hoyt.

Volgens een geleerde is een gigantische komeet op koers om met de Aarde in botsing te komen. Een multi-miljonair financiert een ruimtevaartprogramma, dat een handjevol overlevenden de kans zal geven om te kunnen ontsnappen. Een curieuze doemdag-SF-film, die sterk gedateerd is. De door George Pal geproduceerde rolprent werd indertijd bekroond met een Oscar voor de speciale effecten, met name het wegzinken van Manhattan. Gebaseerd op het boek van van Edwin Balmer en Philip Wylie.

Guilty of Treason

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Felix E. Feist en Felix Feist. Met o.a. Charles Bickford, Paul Kelly, Bonita Granville, Richard Derr en Roland Winters.

De film over het beruchte proces wegens hoogverraad tegen kardinaal Mindszenty van Hongarije. Goed spel, en dramatische spanning worden gesmoord door het beperkte budget.

Joan of Arc

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Victor Fleming. Met o.a. Ingrid Bergman, Francis L. Sullivan, J. Carrol Naish, Ward Bond en John Emery.

Bergman in een krachtige, overtuigende rol, in deze veel te lange, maar nauwgezette bewerking van het stuk van Maxwell Anderson. Niet genoeg spektakel om de praatsc[KA2]enes in balans te houden. Oorspronkelijk uitgebracht in de bioscopen met een speelduur van 145m. Geproduceerd door Walter (Feucht)wanger.

The Secret Heart

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Claudette Colbert, Walter Pidgeon, June Allyson, Lionel Barrymore en Robert Sterling.

Allyson steelt de film. Ze is als jong meisje, geobsedeerd door de dood van haar vader, niet in staat haar stiefmoeder Colbert te accepteren. De film schept een onwezenlijke stemming en er wordt goed geacteerd. Een ongebruikelijke film, niet naar ieders smaak. Het scenario is van Whitfield Cook en Anne Morrison Chapin naar een verhaal van Rose Franken en William Brown Meloney. Het camerawerk is van George Folsey.

Castle in the Desert

1942 | Oorlogsfilm, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Harry Lachman. Met o.a. Sidney Toler, Arleen Whelan, Richard Derr, Douglass Dumbrille en Henry Daniell.

De laatste 'Charlie Chan'-film van Twentieth Century Fox. Dit is een eersteklas detectiveverhaal, dat zich afspeelt in een griezelig landhuis in de Mojave-woestijn, waar iemand de erfgenamen van een familiefortuin om zeep helpt. Zie ook: 'Charlie Chan'-serie.

Charlie Chan in Rio

1941 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1941. Mysterie van Harry Lachman. Met o.a. Sidney Toler, Mary Beth Hughes, Cobina Wright Jr., Ted North en Victor Jory.

Het schilderachtige Brazili[KA3]e fungeert als achtergrond voor dit onderhoudende detectiveverhaal, waarin Chan bij de plaatselijke politie gaat om een geval van tweevoudige doodslag op te lossen. Een herbewerking van THE BLACK CAMEL (1931), die geregisseerd werd door Hamilton MacFadden, die in deze film de rol van Bill Kellogg speelt. Ted North is het pseudoniem van Michael North. Zie ook: 'Charlie Chan'-serie.