Herman Verbeeck

Acteur

Herman Verbeeck is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Aspe: De kinderen van Chronos

2004 | Misdaad

België 2004. Misdaad van Frank Van Mechelen. Met o.a. Herbert Flack, Lucas Van den Eynde, Francesca Vanthielen, Maaike Cafmeyer en Mark Van Eeghem.

De tweede aflevering in de reeks van tien. De vondst van een skelet brengt het parket op het spoor van de Vlaamse betonkoning Lodewijk Vandaele (Cassiers). Vermoed wordt dat hij zich verrijkt aan vrouwenhandel via een charitatieve instelling voor hulpbehoevende meisjes. Van In (Flack) en Versavel (Van den Eynde) behandelen de zaak in samenwerking met substituut Hannelore Martens (Vanthielen). Ze besluiten in het opvangcentrum `De Zorghe`, Carine Neels (Cafmeyer) te laten infiltreren, maar dan vallen er achter elkaar doden. Als het voor Neels te gevaarlijk wordt, moet zij ontzet worden, maar Van In komt net te laat. Er moet een lek zijn: bij de politie of bij justitie. Het scenario, wederom van Jacques Boon naar de succesvolle misdaadromans van Peter Aspe, is nog altijd even vergezocht, maar niet minder onderhoudend voor de lokale kijker. In de subplot is een romance opgebloeid tussen Van In en Martens en zij wil een kind. Dit riekt naar soap en uitmelkerij van het grote niet- kritische kijkerspubliek door de cynische makers. Het spel is naar behoren voor een tv-film. Duitse krimi's zijn evenwel een haartje beter; ze zijn minder blikkerig en hebben meer substantie.

De moeder en de drie soldaten

1979 | Oorlogsfilm

België 1979. Oorlogsfilm van Émilie Degelin. Met o.a. Gella Allaert, Tessy Moerenhout, Herman Verbeeck, Rudi Van den Daele en John Williaert.

In het gedurende WO I bezette België moet een Vlaamse boerin drie zieke Duitse soldaten herbergen, terwijl haar eigen zoons aan het front bij Yzer zitten. Vanuit een toestand van wederzijds wantrouwen, ontstaat een steeds grotere onderlinge betrokkenheid, want al deze wezens zijn het slachtoffer van een ramp, waarvan ze niets begrijpen. Een traag en beschouwend oorlogsverhaal met spaarzame en veelzeggende dialogen, waarin een blik meer zegt dan vele woorden. Het ligt er allemaal misschien iets te dik bovenop, maar straalt een gevoel van menselijke warmte uit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herman Verbeeck op televisie komt.

Reageer