Manuel Octavio Gómez

Regisseur

Manuel Octavio Gómez is regisseur.
Er zijn 13 films gevonden.

Gallego

1987 | Drama

Spanje/Cuba 1987. Drama van Manuel Octavio Gómez en Manuel Octavio Gomez. Met o.a. Sancho Gracia, Jorge Sanz, Manuel Galiana, Fiorella Faltoyano en Gina Romand.

Een Spaanse jongen emigreert naar Cuba, van plan om daar een toekomst op te bouwen. Hij neemt verschillende baantjes aan maar moet terugkeren naar Spanje om in de Burgeroorlog te vechten. Redelijke film van de reeds overleden Manuel Octavio G[KA1]omez, maar met weinig tempo (de film was aanvankelijk bedoeld als televisieserie, waardoor hij nogal traag is geworden). Goede acteerprestaties.

El Señor Presidente

1983 | Drama

Frankrijk/Cuba/Nicaragua 1983. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Michel Auclair, Reynaldo Miravalles, Bruno Garcín en Florence Jaugey.

In een door een dictator geregeerd Latijnsamerikaans land sterft een lid van de regering. De tiran en zijn naaste medewerkers besluiten er een misdrijf van te maken om de de belangrijkste tegenstanders de schuld in de schoenen te schuiven. Bewerking van de gelijknamige roman van Miguel Angel Asturias, gekarakteriseerd door een zeer slechte mise-en- scène. Twijfelachtige regie en erg slecht neergezette karakters.

Patakín

1982 | Komedie, Musical

Cuba 1982. Komedie van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Miguel Benavides, Asseneh Rodríguez, Alina Sánchez en Litico Rodríquez.

Een jongen, een typische vechtersbaas, is samen met een vriend op een feest. De eerste raakt hevig onder de indruk van een creoolse vrouw die al verloofd is met een andere jongen. Hij besluit haar hart te veroveren. Mislukte poging tot een muzikale komedie met slecht taalgebruik en een zwakke choreografie.

Una mujer, un hombre, una ciudad...

1978 | Drama

Cuba 1978. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Adalia Anreus, Mario Balmaseda, Raúl Pomares en Omar Valdés.

De verhalen van Marisa en Miguel zijn nauw verbonden met de stad Nuevitas. Marisa is een maatschappelijk geslaagde vrouw, maar heeft familieproblemen. Miguel die erin geslaagd is een persoonlijke stabiliteit te verkrijgen, wordt aan zijn vroegere leven herrinerd als hij naar zijn geboortestad Nuevitas terugkeert en ondergaat grote veranderingen... Zeer mager, pseudo psychologisch drama dat een zekere kritiek op de maatschappij wil uiten.

La tierra y el cielo

1976 | Drama

Cuba 1976. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Samuel Claxton, Tito Junco, José Díaz Diosnier en Ildefonso Tamayo.

Na vele jaren keert Pedro Limón naar zijn dorp terug. Als hij de veranderingen in het dorp ziet, herinnert hij zich zijn ellendige leven en de momenten dat hij gelukkig was. Deze film gunt de kijker een blik op de Haïtiaanse cultuur en diens invloed op de Cubaanse cultuur.

Ustedes tienen la palabra

1973 | Drama

Cuba 1973. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Luis Alberto Ramírez, Salvador Wood, Omar Valdés en Idalia Anreus.

In 1967 breekt er brand uit op een staatslandgoed. Dit gaat gepaard met een groot verlies van zowel geld als mensenlevens. Vier personen, die goede bekenden zijn van de vorige eigenaar van het gebied, worden berecht. Boeiende film die aan kwaliteit moet inboeten door een gebrekkige regie en te veel dialogen.

Los días del agua

1971 | Historische film

Cuba 1971. Historische film van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Idalia Anreus, Raúl Romares, Adolfo Llauradó en Mario Balmaseda.

Een vrouw van het platteland kan door toedoen van een soort magisch water allerlei mirakels verrichten. Zakenlui zorgen voor nog een paar spectaculaire genezingen en het plaatsje wordt al gauw een bedevaartsoord. Wanneer één van de door haar genezen mensen sterft, wordt ze voor het gerecht gedaagd, maar een advocaat, met de gouveneursverkiezingen voor de boeg, kan haar vrijpleiten. Hij wil haar inschakelen bij zijn campagne, maar de vrouw weigert. Als hij uiteindelijk aan de macht komt, wordt zij het eerste slachtoffer. Schitterende film, combinatie van humor, bijgeloof, politiek en diepe menselijkheid zorgt voor een uitmuntend resultaat.

La primera carga al machete

1969 | Historische film

Cuba 1969. Historische film van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. José Antonio Rodríguez, Adolfo Llauradó, Idalia Anreus en Carlos Bermúdez.

Aan het begin van de Cubaanse oorlog tegen de Spaanse overheersing bezet een onafhankelijke leider een dorp en draagt zijn troepen op hun kapmes voor het eerst te gebruiken als oorlogswapen. Een onderzoek in de vorm van een film; een soort reportage met interviews met historische persoonlijkheden. Ondanks misbruik van de draagbare camera het meesterwerk van deze regisseur.

Tulipa

1967 | Drama

Cuba 1967. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Adalia Anreus, Daisy Granados, Omar Valdés en Alejandro Lugo.

De geschiedenis van een striptease-danseres die in een derderangs circus optreedt. Om haar waardigheid te behouden, verandert ze haar show in een 'artistiek' schouwspel. Een pretentieus en saai melodrama.

La salación

1965 | Drama

Cuba 1965. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Blanca Contreras, Lorenzo López, Josefina Henríquez en Idalia Anreus.

De geschiedenis van twee jongeren die een spontane en hartstochtelijke romance met elkaar zijn begonnen, maar beïnvloed worden door de traditionele gebruiken van hun beide families. Eenigszins kritisch melodrama.

El encuentro

1965 | Drama

Cuba 1965. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Miguel Benabides, Glenda Alvarez, Omar Valdés en Julio Martínez.

Naar aanleiding van een opstand in de Sierra Maestra, verlaat een rebel zijn vrouw en sluit zich aan bij de guerrilla. Na verloop van tijd probeert hij haar te zien te krijgen om haar uit te leggen waarom hij is vertrokken, maar als hij hierin slaagt, maken de emoties van het weerzien elke uitleg overbodig. Smakeloos melodrama, inclusief gelukkige afloop, dat zich tijdens de Revolutie afspeelt.

Cuentos del Alhambra

1963 | Documentaire

Cuba 1963. Documentaire van Manuel Octavio Gómez.

De geschiedenis van het Teatro Alhambra wordt gereconstrueerd aan de hand van ervaringen en herinneringen van de mensen die tot het toneelgezelschap van Regino López behoorden, het enige gezelschap dat gedurende het vijfendertig jarige bestaan van dit beroemde Cubaanse theater op diens podium stond. Documentaire die uitsluitend van lokaal belang is.

Historia de una batalla

1962 | Documentaire

Cuba 1962. Documentaire van Manuel Octavio Gómez.

Film over de 'Campaña de Alfabetización': in 1961 werd een historische strijd tegen het analfabetisme gevoerd door een leger van Cubaanse jongeren, adolescenten en kinderen die gewapend waren met potloden, abc-boeken en leerboeken. Tegelijkertijd toont de film de belangrijkste politieke en sociale gebeurtenissen die tijdens hetzelfde jaar in Cuba plaats vonden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Octavio Gómez op televisie komt.

Reageer