Nancy Carlin

Acteur

Nancy Carlin is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Lying Eyes

1996 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1996. Thriller van Marina Sargenti. Met o.a. Cassidy Rae, Vincent Irizarry, Ashlee Levitch, Allison Smith en Sherry Hursey.

De televisiefilm Lying Eyes uit 1996 waarin highschool-leerlinge geheime verhouding krijgt met advocaat die op nachtmerrie uitloopt. Voormalige videoclipregisseuse Marina Sargenti kwam in 1991 met zwakke televisiefilm Child of Darkness, Child of Light op de proppen, en maakte een jaar eerder haar eerste bioscoopfilm Mirror, Mirror. Dat horror-achtige verhaal over wederom een middelbare scholiere, was weliswaar ook vrij matig, maar werd, aldus de Speelfilmencyclopedie, uiteindelijk gered 'dankzij angstaanjagende speciale effecten aan het slot.' En dat is weer veelbelovend.

Frameup

1993 | Komedie, Actiefilm, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1993. Komedie van Jon Jost. Met o.a. Nancy Carlin, Howard Swain, Kathryn Sanella en Richard Reynolds.

Volgens schrijver-cameraman-regisseur Jost is dit een passiespel in twaalf hoofdstukken, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van uiteenlopende (speel)filmtechnieken, die vari[KA3]eren van geanimeerde beelden in een sequentie tot snelle acties-sc[KA2]enes - een vrije interpretatie van een ongenietbare Godard-film (zouden we zeggen). Centraal staan een tweetal ongecultiveerde losers: Beth-Ann Bolet (Carlin) en Ricky-Lee Gruber (Swain). Zij is een domme trut die is blijven stilstaan in haar jeugd; ze heeft een vurige wens om Disneyland te bezoeken. Hij is een rauwe zak die niets kan, behalve in aanraking komen met de wet. Ze hebben beiden een ongebreidelde wellust. Omdat ze geen geld hebben, beramen ze in bed in een motel een overval - die scène bracht het tot 'The Talk of The Town', vooral omdat hij laat zien op welke een intieme plek Swain getatoeëerd is. Voor de rest is het niks, het keelgeluid van Carlin, die in werkelijkheid met Swain getrouwd is, is ongenietbaar. Een low-budget film, die uitsluitend literair georiënteerde liefhebbers van atonale muziek en de modernistische cinema kan bekoren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nancy Carlin op televisie komt.

Reageer