Julia Solomonoff

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer, Cameraman

Julia Solomonoff is regisseur, acteur, scenarist, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Historias que so existem quando lembradas

2011 | Drama

Argentinië/Brazilië/Frankrijk 2011. Drama van Júlia Murat. Met o.a. Lisa Fávero, Sonia Guedes, Ricardo Merkin en Luiz Serra.

Prachtig loom tempo en hypnotiserende visuele stijl in dit bekroonde debuut van de jonge Braziliaanse Julia Murat. Een jonge fotografe arriveert in het vergeten dorpje Jotuomba in de jungle om er de levens van de bewoners vast te leggen. Maar met het verstrijken van de dagen en de weken verandert haar professionele distantie in een liefdevolle betrokkenheid en suggereert de film dat hier misschien iets vreemders aan de hand is dan op het eerste gezicht leek.

El último verano de la Boyita

2009 | Drama

Argentinië/Spanje/Frankrijk 2009. Drama van Julia Solomonoff. Met o.a. Guadalupe Alonso, Nicolás Treise, María Clara Merendino en Mirella Pascual.

Behoedzaam opgebouwde, invoelend geregisseerde opgroeifilm waarvan het naturel afstraalt. Kruidje-roer-me-niet Jorgelina (prachtrol van debutante Alonso) gaat voor het eerst alleen met haar vader op vakantie, naar een ranch in de Argentijnse pampa. Ze mist haar zus en hartsvriendin Luciana, die zich al puberend van haar verwijdert en met hun moeder aan de kust is, vreselijk. Dan ontmoet ze Mario, een zwijgzame jonge cowboy met wie iets aan de hand is. Maar wat? La Boyita is de naam van de gezinscaravan die altijd de ontmoetingsplek was van de zusjes.

Historias mínimas

2002 | Drama, Komedie

Argentinië/Spanje 2002. Drama van Carlos Sorin. Met o.a. Javier Lombardo, Antonio Benedicti, Javiera Bravo, Francis Sandoval en Julia Solomonoff.

Drie Argentijnen reizen onafhankelijk van elkaar van hun dorpje in Patagonië naar provinciestad San Julian. Een slechtziende oude man gaat er op zoek naar zijn hond, jegens welke hij schuldgevoelens heeft. Een verkoper van afslankpleisters wil er een taart met het uiterlijk van een voetbal geven aan het kind van een vrouw. En een onderdrukte huisvrouw mag meedoen in een tv-show waar men keukenmachines kan winnen. De mensen zijn eenzaam klein in het zwartwitte, onmetelijk barre Patagonië, maar juist in het kleine heerst veel waarde volgens de warm-ironische visie van filmmaker Sorin. Historias mínimas was in veel landen, ook in Nederland, een klein filmhuissucces.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julia Solomonoff op televisie komt.

Reageer