Frank Adonis

Acteur

Frank Adonis is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Finding Interest

1995 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Samer Daboul en Trevor Sands. Met o.a. Tim Quill, Matthias Hues, Frank Adonis, Catherine Nagan en Linda Kerns.

De jonge gefrustreerde schrijver Quill droomt van het opwindende leven van de helden van zijn lievelingsfilms waar hij dag in dag uit naar kijkt. Om een dosis van die realiteit in zijn eigen leven te injecteren huurt hij een huurmoordenaar, Hues, om hem te doden, enkel voor de kick. Wanneer hij echter het koude staal van een revolver tegen zijn slaap voelt heeft hij er vlug spijt van. Hij smeekt om genade en de moordenaar, die zijn gewelddadig leven beu is, biedt hem aan om zijn job over te nemen. Al vlug zit hij in een maalstroom in vergelijking waarmee de actiefilms waar hij van houdt kinderspel zijn. Origineel gegeven dat echter te lijden heeft onder het lage budget waarmee het verfilmd werd. Scenarist Sands steekt luchtig de draak met de opgeblazen actiespektakels, maar wil tevens een hulde brengen aan de eenzame helden van die films. Niet helemaal geslaagd, wel leuk. Francis Mohajerin hanteerde de camera.

Eyes of Laura Mars

1978 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1978. Thriller van Irvin Kershner. Met o.a. Faye Dunaway, Tommy Lee Jones, Raul Julia, Brad Dourif en Rene Auberjonois.

Fotografe Laura Mars (Dunaway) timmert flink aan de weg met haar choquerende reclamefoto's, vol erotiek en geweld (in het echt gemaakt door Helmut Newton en Rebecca Blake). Op een dag krijgt ze een visioen van een gruwelijke moord, gezien door de ogen van de dader. De moord blijkt echt gepleegd. Er volgen meer visioenen en meer moorden en de slachtoffers zijn allen bekenden. Politieman John Neville (Jones) onderzoekt de zaak. John Carpenter schreef mee aan het script van deze stijlvolle jaren zeventig thriller, maar de film wordt jammer genoeg nooit echt spannend. Goed spel, dat wel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Adonis op televisie komt.

Reageer