Janina Fautz

Acteur

Janina Fautz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Wir Monster

2015 | Thriller

Duitsland 2015. Thriller van Sebastian Ko. Met o.a. Mehdi Nebbou, Ulrike C. Tscharre, Janina Fautz, Britta Hammelstein en Ronald Kukulies.

Hun scheiding pakt nogal dramatisch uit voor dochter Sarah, maar ouders Paul (Nebbou) en Christine (Tscharre) hadden niet kunnen vermoeden dat ze ook nog eens een misdaad zouden moeten verbergen. Prima acteurs (Fautz is goed als de dochter) dragen dit beklemmende drama over gezinsleden die juist wat afstand hadden genomen, en nu weer gedwongen worden een eenheid te vormen. In ernstige kleuren volgt regisseur Ko de beide ouders die in een onmogelijke nachtmerrie terecht komen en op een gegeven moment verbijsterd constateren: 'wij zijn monsters'.

Weniger ist mehr

2013 |

Duitsland 2013. Jan Ruzicka. Met o.a. Benno Fürmann, Ulrike C. Tscharre en Janina Fautz.

Frank Schuster is erg succesvol, maar heeft weinig tijd voor zijn gezin. Na een ongeluk gooit hij zijn leven om, maar ook dit is geen groot succes. Het gezin raakt volledig uit balans.

Das weisse Band

2009 | Drama, Misdaad, Mysterie

Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk/Italië 2009. Drama van Michael Haneke. Met o.a. Leonard Proxauf, Christian Friedel, Leonie Benesch, Burghart Klaußner en Janina Fautz.

Vlak voor WO I wordt een landelijk dorpje in het noorden van Duitsland opgeschrikt door een aantal akelige incidenten: iemand spant een touw over de weg waardoor een paard verongelukt, iemand wordt ontvoerd en mishandeld, er wordt brand gesticht. Wat is er toch aan de hand in deze ogenschijnlijk zo ordentelijke gemeenschap? Spannend, uitstekend gespeeld drama van regisseur Haneke (Amour, Funny Games), in prachtig zwart-wit geschoten, geeft gitzwart commentaar op de destijds heersende moraal. Twee Oscarnominaties en een Gouden Palm in Cannes.

Mord in aller Unschuld

2008 | Misdaad

Duitsland 2008. Misdaad van Connie Walter. Met o.a. Katja Flint, Uwe Ochsenknecht en Janina Fautz.

Franziska Luginsland leert in de bus de verweesde achtjarige Jolanda kennen en trekt zich haar lot aan. Op zoek naar haar moeder ontmoet Franziska commissaris Westhoff weer. Zowel Jolanda als haar moeder zijn betrokken bij een moord.

op televisie
3 uitzendingen

Das weisse Band (2009) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 30 december
NPO 2 extra
22:20 - 00:40
woensdag 26 december
NPO 2 extra
03:25 - 05:45
dinsdag 08 januari
NDR Fernsehen
00:15 - 02:30

Reageer