Florencia di Concilio

Componist

Florencia di Concilio is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Ava

2017 | Drama

Frankrijk 2017. Drama van Léa Mysius. Met o.a. Noée Abita, Laure Calamy, Juan Cano en Tamara Cano.

De dertienjarige Ava is met haar moeder en babyzusje op vakantie aan zee, waar een zwarte herdershond en diens mysterieuze, stoere baasje - een Roma-jongen van zeventien jaar - haar aandacht trekken. Eigenzinnig Frans speelfilmdebuut over ontluikende seksualiteit waarin een luie strandvakantie na enkele nogal brute, surrealistische droomsequenties verandert in een Bonnie and Clyde-achtig avontuur. Bijkomende complicatie in deze impressionistische film is dat Ava haar nachtzicht verliest, om te onderstrepen hoe zij de wereld anders - meer lichamelijk - zal gaan waarnemen.

Eyes Wide Open - A Journey through Today's South America

2009 | Documentaire

Frankrijk 2009. Documentaire van Gonzalo Arijon.

Rommelige maar poëtische documentaire waarin Gonzalo Arijon door het nieuwe Zuid-Amerika van Hugo Chavez, Evo Morales en Rafael Correa reist. Arijon gaat op zoek naar de verbondenheid tussen de socialistische regeringen van Venezuela, Bolivia en Ecuador, en plaatst de opkomst van de nieuwe leiders in een historisch perspectief van eeuwenlange uitbuiting van het continent. Arijons boodschap van hoop: het is afgelopen met de afhankelijkheid, Zuid-Amerika leert eindelijk op eigen benen te staan.

Blood Relation

2009 | Documentaire

Israël 2009. Documentaire van Noa Ben Hagai.

Documentairemaakster Noa Ben Hagai gaat na het vinden van een reeks brieven van haar groottante Pnina – die op veertienjarige leeftijd in Israël verdween en later met een Arabier bleek te zijn getrouwd – op zoek naar onbekende familieleden in de Palestijnse gebieden. Een gelukkige hereniging tussen de joodse en islamitische tak van de familie volgt, maar al snel blijken de onoverbrugbare verschillen (rijk-arm, vrij-bezet) echte verwantschap in de weg te staan.

Stranded

2007 | Documentaire

Frankrijk 2007. Documentaire van Gonzalo Arijon.

Prijswinnende documentaire over het beruchte vliegtuigongeluk uit de jaren zeventig in het Andesgebergte. De passagiers, spelers van een Uruguayaans rugbyteam, die met wat vrienden en familieleden op weg waren naar Chili, verbleven 72 dagen op een onbegaanbare, ijskoude gletsjer. De vliegtuigmaaltijden waren snel op; daarna hielden de mannen zich in leven door het vlees van hun overleden vrienden en familie te eten. Er zijn verschillende boeken over de tragedie geschreven en ook al meerdere films over gemaakt. Toch weet regisseur Arijon, middels een mix van oude beelden, nagespeelde impressies en een bezoek aan de plaats van het ongeluk, voldoende toe te voegen aan de onverminderd indrukwekkende geschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florencia di Concilio op televisie komt.

Reageer