Vladimir Kratina is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pan Tau - der Film

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland/Tsjechoslowakije 1988. Familiefilm van Jindrich Polák. Met o.a. Otto Simanek, Dana Vávrová, Ute Christensen, Jan Vlasak en Karel Soukup.

Pan Tau, de van tv bekende en geliefde tovenaar met de bolhoed, keert terug. Een film in een film: in de decors van een SF-film zal een nieuw avontuur worden opgenomen. Maar de acteur die vroeger Pan Tau speelde is intussen een oude, verbitterde alcoholist geworden. Dus wordt er een dubbelganger van stal gehaald, die voor de nodige opwinding zorgt. Scenario van Ota Hofman en Jindrich Polak. Camerawerk van Emil Sirotek.

Kampf der Tiger

1988 | Sportfilm

Duitsland 1988. Sportfilm van Dieter Wedel. Met o.a. Daniel Olbrychski, Thomas Heinze, Peter Striebeck, Peter Fitz en Ralf Schermuly.

Over het wel en wee van een ijshockeyclub, die zowel financiëel als sportief aan de grond zit. De nieuwe voorzitter zorgt er met onorthodoxe, maar moderne methoden voor dat de slechte spelers eruit gaan en dat het publiek het spektakel geboden krijgt waar het voor gekomen is en de top wordt weer bereikt. De beste speler die team-aanvoerder is, komt in botsing met de trainer; ze vinden de aanvoerder te oud en proberen hem eruit te werken. Die komt ten slotte bij een rivaliserende club terecht en in een ontmoeting belanden hij en een voormalige teamgenoot in het ziekenhuis, want ijshocky is een rauwe sport. Daar worden vijanden weer vrienden en de kijker heeft zich lekker laten vermaken over een sport, waar hij niet zo gauw aan toekomt. Wordt in twee delen van elk 95m uitgezonden en werd geproduceerd door de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse tv- omroepen.

Mrtvi učia živých

1983 | Komedie

Tsjechoslowakije 1983. Komedie van Martin Hollý. Met o.a. Vladimir Kratina, Michal Docolomanský en Stefan Kvietik.

Een autohandelaar die gewend is Jan-en-alleman om te kopen geeft ook de chirurg die hem opereert smeergeld. Als hij na de operatie het geld terugkrijgt, denkt hij dat de ingreep mislukt is en voelt zich direct zwaar ziek. Een geslaagde Tsjechische variatie op de Ingebeelde Zieke van Molière.

Flußwanderung

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm

Tsjechoslowakije 1983. Familiefilm van Vit Olmer. Met o.a. Vladimir Kratina, Katerina Pindejova, Tofi Sagvan, Filip Renc en Michael Holbauer.

Een groepje jongeren, dat een avontuurlijke kanotocht onderneemt op een rivier is totaal niet voorbereid op de diverse gebeurtenissen die zij tegenkomen, als zij op zichzelf staan. Aanvankelijk worden ze geconfronteerd met een even oud groepje zigeuners, dat hen berooft en de strijd wordt beslecht in een handgemeen tussen de twee aanvoerders. Tot overmaat van ramp wordt een van de bakvisjes-kanovaarsters nog verliefd ook op de jonge zigeunerleider. Dan steelt een volwassene hun laatste geld en de moraal is tot op het nulpunt gedaald in het aanvankelijk zo olijke groepje. Maar doorzetting en verbetenheid van een van hen doet ze besluiten hun laatste zakcenten bij elkaar te gooien en zo loopt de vakantietocht toch nog goed af. Vaardig gemaakt door een filmer die legio jeugdfilms heeft gedaan en leerzaam voor tieners, al vraag je je wel af waarom nu juist zigeuners de boosdoeners moeten spelen.