Brian Moore: scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Black robe

1991 | Drama, Avonturenfilm

Canada 1991. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Peter James, Stephanie Reichel, Bruce Beresford en Lothaire Bluteau.

Vlak na het enorme succes van de Hollywoodse indianenfilm Dances with wolves werd de Canadese indianenfilm Black Robe een financiële flop. Dat kwam door het resoluut niet romantiseren van de contacten tussen Indianen en Europeanen. De op uitgebreid historisch onderzoek en een roman van Brian Moore gebaseerde film toont geen wederzijds respect tussen twee culturen, maar kennelijk onverenigbare verschillen, waarbij de Europese bezoekers slechts uit zijn op (religieuze) onderwerping van de Indianen. De Franse Jezuïet Laforgue (Bluteau) komt in 1634 in het hedendaagse Canada in de hoop Huron-indianen te bekeren. Wat hij wellicht niet helemaal beseft is dat in zijn kielzog de Fransen beginnen met kolonisatie en dat zijn komst niet tot de 'redding' maar tot de ondergang van de inheemse volkeren zal leiden. Black Robe is mooi maar extreem guur gefilmd door Peter James (Meet the parents). Door het belichten van de naakte alledaagse handelingen van de Indianen in de barre, koude, modderige omstandigheden, is deze film van Beresford (Driving miss Daisy) niet prettig om naar te kijken. Maar de cultuurclash en het leven in het algemeen in die tijd en op die plaats wáren ook geen pretje getuigen ook de vele geschiedkundigen die enthousiast waren over Black Robe. (IdH/VPRO Gids)

Le sang des autres

1984 | Oorlogsfilm

Canada​/​​Frankrijk 1984. Oorlogsfilm van Claude Chabrol. Met o.a. Jodie Foster, Michael Ontkean, Sam Neill, Lambert Wilson en Stéphane Audran.

Dit drama speelt zich af in de wereld van het verzet voor en tijdens de WO II. Een jonge vrouw offert zich uiteindelijk op, meer uit liefde dan uit politieke overtuiging. Gebaseerd op het boek van Simone de Beauvoir, maar het scenario van is slecht geconstrueerd. De plot is te onwaarschijnlijk en vertoont grote hiaten op geschiedkundig gebied. Ook een internationale rolbezetting kan dit ambitieuze maar weinig overtuigende werk van Chabrol niet optrekken.

Torn Curtain

1966 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1966. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Paul Newman, Julie Andrews, Hansjörg Felmy, Lila Kedrova en Tamara Toumanova.

Hitchcocks vijftigste film is eigenlijk bekender om wat er mis ging, dan om wat er goed aan is. Huiscomponist Herrmann bijvoorbeeld, werkte na zijn mislukte score voor Torn Curtain nooit meer met de regisseur samen. Het verhaal is een standaard Koude Oorlog-plot. Newman is daarin gewaagd gecast als een contraspionerende professor die in Oost-Duitsland tracht Russische raketplannen te bemachtigen. Niettegenstaande alle negatieve publiciteit rond deze film filmde Hitch wel degelijk weer enkele gedenkwaardige scènes, zoals die waarin de prof er pas na veel pijn en moeite in slaagt een communistische agent te doden.