Tina Lattanzi is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Cuore di mamma

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Gioia Benelli. Met o.a. Ingrid Thulin, Gianni Santuccio, Renzo Palmer, Massimo Girotti en Margareth Mazzantini.

Een vrouw van zestig, moeder van drie zoons, wordt door haar kinderen vertroeteld, omdat ze hopen dat ze het huis waarin ze woont zal verkopen en de opbrengst onder hen zal verdelen. Tot hun grote verrassing kondigt ze aan dat ze met de tuinman gaat trouwen. Hierdoor ontstaat ruzie in de familie. De moeite waard dankzij Thulins spel.

Caterina di Russia

1963 | Drama, Historische film, Romantiek

Italië/Frankrijk 1963. Drama van Umberto Lenzi. Met o.a. Hildegard Knef, Raoul Grassilli, Sergio Fantoni, Giacomo Rossi Stuart en Ennio Balbo.

Eenmaal tot tsaar gekroond begint Peter III een liederlijk leven te leiden en vernedert tsarina Katharina die haar troost zoekt bij talrijke minnaars, onder anderen een spion voor Frankrijk wiens identiteit ze tijdig ontdekt. Tenslotte voert ze zelf het leger aan in verzet tegen de tiran. Deze tamelijk spectaculaire en zorgvuldig aangeklede film heeft zo'n zwak scenario dat alle spanning ontbreekt. De acteurs kunnen niets redden en doen ook nauwelijks hun best.

La Ragazza del Palio

1958 | Komedie

Italië/Frankrijk 1958. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Diana Dors, Vittorio Gassman, Bruce Cabot, Franca Valeri en Teresa Pellati.

Een Texaanse heeft een tv-quiz gewonnen over de Italiaanse man en komt met haar prijs aan in Sienna, waar ze verliefd wordt op een prins. Misverstanden in hun liefde worden overwonnen als ze een concours hippique van Palio wint. Deze onderhoudende, maar weinig oorspronkelijke komedie moet het effect voor een groot deel hebben van Dors' veronderstelde rijvaardigheid, maar het doorzichtige gebruik van een doublure heeft een averechts resultaat.

Ho scelto l'amore

1953 | Komedie

Italië 1953. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Renato Rascel, Marisa Pavan en Tina Lattanzi.

Romantische komedie met een vleugje politieke satire. Met Renato Rascel, die de show steelt in elke scène waarin hij optreedt. Rascel is een verarmde klerk uit Moskou die in Venetië woont. Hij ontmoet Pavan, een lief en mooi Venetiaans meisje uit de middenklasse, en wordt verliefd op haar. Haar familie is royaal voor hem maar wantrouwt de Italiaanse regering of elke andere regering, communistisch of niet. Op een feestje ontmoet hij pretentieuze intellectuelen en naïeve leden van de bourgeoisie die zichzelf als sympathisanten van de communisten beschouwen, terwijl ze in overvloedige rijkdom leven. Op het eind geeft de verwarde Rascel de politiek op en kiest in de plaats daarvoor voor liefde.

Giacomo l'idealista

1942 | Drama, Historische film

Italië 1942. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Massimo Serato, Marina Berti, Andrea Checchi, Tina Lattanzi en Giacinto Monteni.

Een leraar keert na de val van Garibaldi terug naar zijn geboorteplaats in Lombardije en wordt verliefd op een jonge aristocrate. Deze, destijds zeer geprezen, debuutfilm van Lattuada onderscheidt zich door psychologische uitdieping en sfeervolle en authentieke beelden van de plattelandslocaties.

Passaporto rosso

1935 | Drama

Italië 1935. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Isa Miranda, Giulia Martin, Filippo Scelzo en Tina Lattanzi.

De dochter van een Italiaanse immigrant in Amerika trouwt met een landgenoot. De zoon die uit deze verbintenis wordt geboren, groeit op in het nieuwe land, maar als hij de volwassen leeftijd bereikt, breekt WO I uit. Hij voelt zich niet verplicht het voorbeeld van de andere immigranten te volgen die vrijwillig dienst nemen in het leger en aan de oorlog deelnemen. Hij kent zijn eigen verplichtingen, zelfs als zijn vader vertrekt om aan de strijd deel te nemen. Een goed geregisseerd en vertolkt drama over de kwelling en het geweten van een man.