Trond Bjerknes

Componist

Trond Bjerknes is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Operatie Noordpool

2014 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Noorwegen 2014. Jeugdfilm van Grethe Bøe-Waal. Met o.a. Kaisa Gurine Antonsen, Ida Leonora Valestrand Eike, Leonard Valestrand Eike en Nicolai Cleve Broch.

De overgang van tere kinderziel naar vereelte puber gaat via verdwalen. Kinderfilms weten ervan, waarbij een stadsdecor vooral waarschuwt voor enge mensen, en een landelijk decor attendeert op enge natuur. Deze Operatie Noordpool biedt warme chocolademelk-spanning van de tweede variant, in de Noordpool-sneeuw, nadat een achtjarige tweeling en hun dertienjarige zus per ongeluk stranden onder het Noorderlicht. Compleet met storm, blokhut, kou, ijsbeer, en uiteraard 'waar blijft papa?'-onderonsjes. Niet de meest originele film, maar kinderspanning en fraaie natuurbeelden zorgen samen voor een knusse zielenwarmer. Gebaseerd op het gelijknamige boek uit oranjebruin 1971.

Pelle en de dierenrovers

2013 | Animatie

Noorwegen 2013. Animatie van Rasmus A. Sivertsen.

Animatie voor de kleintjes van Rasmus A. Sivertsen. Met nieuwe avonturen van politieauto Ploddy.

Venner for livet

2005 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Noorwegen 2005. Jeugdfilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Magnus Solhaug, Sunaina Jassal, Tommy Larsson, Kristin Juel Bergflødt en Nina Woxholt.

Petter wint gedurende een zomer buiten vrienden voor het leven in een Indiaas meisje, een hond en een stier. Aanvankelijk moet Petter flink wennen aan de boerenlucht, het gebrek aan voetbal en het feit dat zijn mobieltje een irritant slechte ontvangst heeft. Dat hij een mishandelde hond vindt en overal auto's worden gestolen is ook geen pretje, maar daar gaan Petter en het vluchtelingetje Nila wat aan doen. Na het stel immens populaire Olsenbanden junior-films, kon regisseur Lindtner Næss al niet meer stuk in Noorwegen. Maar hij overtrof zichzelf met het moderne en natuurschone Venner for livet, dat de Cinekid publieksprijs won samen met Martin Koolhovens Knetter.

Den som frykter ulven

2004 | Misdaad, Thriller

Noorwegen 2004. Misdaad van Erich Hörtnagl. Met o.a. Lars Bom, Kristoffer Joner, Laila Goody, Stig Henrik Hoff en Kjersti Elvik.

Den som frykter ulven luidt de titel van Karin Fossums bestseller waarop deze grimmige Noorse thriller is gebaseerd. Het betekent zoveel als Zij die de wolf vrezen. Meerdere wolven in dit geval, want het draait om een bankovervaller en een psychiatrisch patiënt, beiden toevallig ondergedoken in de buurt van een moordonderzoek. Wie wat waarom heeft gedaan wordt uitgezocht door een Deense rechercheur. Hörtnagls bewerking is stijf en pretentieus, maar het intense acteerwerk van de ijzingwekkende voortvluchtigen houdt de aandacht tot het einde vast.

Villmark

2003 | Thriller, Horror

Noorwegen 2003. Thriller van Pål Øie. Met o.a. Bjørn Floberg, Kristoffer Joner, Eva Röse, Marko Iversen Kanic en Sampda Sharma.

De producent van een nieuwe realityserie over overleven in de wildernis besluit vier van zijn crewleden op een teambuilding-uitje in de natuur te sturen. In een afgelegen hutje zonder mobiele telefoons, sigaretten en voedsel moeten ze zichzelf een weekend lang zien te redden. Al snel stuiten twee van hen op het levenloze lichaam van een jonge vrouw, waarna talloze mysterieuze gebeurtenissen de groep langzaam tot waanzin drijven. Niet echt origineel, maar regisseur Øie verkiest steevast oprechte emoties boven goedkope schrikmomenten, waardoor Villmark als thriller toch verfrissend aanvoelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Trond Bjerknes op televisie komt.

Reageer