Bertice Berry

Acteur

Bertice Berry is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cosmic Slop: Space Traders

1994 | Drama, Fantasy

Verenigde Staten 1994. Drama van Reginald Hudlin. Met o.a. Robert Guillaume, Michele Lamar Richards, Jason Bernard, Edward Edwards en Larry Anderson.

Eerste aflevering van een driedelige serie die fantasy- en SF-elementen combineert om sociale problemen te belichten. Een poging een Afro-Amerikaanse versie van Rod Serlings TWILIGHT ZONE te scheppen, maar dan veel hectischer. Deze aflevering is een intrigerend verhaal over buitenaardse wezens die aanbieden Amerika`s meest dringende sociale probleem op te lossen: ze zijn bereid tegen betaling van miljarden dollars de hele zwarte bevolking van de VS mee te nemen naar hun planeet. Gleason Golightly (Guillaume), de enige zwarte minister in de regering, probeert de publieke opinie tegen het aanbod te keren. Hij zoekt ook steun bij directeuren van grote bedrijven, die zich zorgen maken over omzetdaling als er geen zwarten meer zijn om alcohol, sigaretten en gymschoenen te kopen. Scenarioschrijver Trey Ellis heeft op geniale wijze een stukje raciale paranoïa beschreven, die met sardonische humor afstevent op een op zich logische afloop. De film is gebaseerd op een kort verhaal van Derrick Bell. Onder de competente regie van Hudlin wordt over het algemeen goed geacteerd.

The Windy City

1992 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Ted Lyde. Met o.a. Anthony Griffith, James Black, James Victor Mack, Ted Lyde en Nelson Derbigny.

In de stad uit de titel heeft de ondernemende Marco, een ex- football coach, $ 24.000 geleend van een woekeraar. De zaken zijn echter niet voorspoedig gegaan. Nu zit Marco in de klem. Hij lokt Trip, Vic en Adam naar Chicago onder het mom van een high school reünie. Goed gemutste, onafhankelijk geproduceerde black cinema, die niet vrij is van gemoraliseer over vriendschap, een leugentje om bestwil, enz. Viel in de smaak bij de doelgroep.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bertice Berry op televisie komt.

Reageer