Luis Zahera

1966 Acteur

Luis Zahera (1966) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

El reino

2018 | Drama, Thriller

Spanje/Frankrijk 2018. Drama van Rodrigo Sorogoyen. Met o.a. Antonio de la Torre, Monica Lopez, Josep M. Pou, Bárbara Lennie en Nacho Fresneda.

In de media wordt de Spaanse politiek soms afgeschilderd als één corrupte bende, en daar is regisseur Sorogoyen (Que Dios nos perdone) het duidelijk mee eens. De gezagsdragers in deze thriller zijn fictief, maar overeenkomsten met de werkelijkheid zijn allicht geen toeval: de woede spat van de film af. Centraal staat gehaaide politicus Manuel (De la Torre), die in een corruptieschandaal als zondebok wordt aangewezen en zich voorneemt zijn hele partij mee te slepen in zijn val. Aanvankelijk wat ingewikkeld, maar de energieke cameravoering, opzwepende technosoundtrack en intense acteurs nemen je gaandeweg mee naar een razend spannende finale.

Que Dios Nos Perdone

2016 | Thriller, Misdaad

Spanje 2016. Thriller van Rodrigo Sorogoyen. Met o.a. Antonio de la Torre, Javier Pereira en Luis Zahera.

Twee Madrileense politiepartners - de lompe macho Alfaro en de stotterende Velarde - onderzoeken de moord op een steeds langer wordende reeks bejaarde vrouwen. Die blijken allemaal te zijn verkracht door een man 'met een extreem grote penis'. Waarop de camera begerig over de toegetakelde naakte lijven schuift, met Velarde's speurneus steeds dicht op de plaats delict. Een onbehouwen fallocentrische misdaadfilm, die zich afspeelt in een macabere, misogyne wereld, opgefleurd met hier en daar een opzichtig bosje lavendel.

Cell 211

2009 | Actiefilm, Drama

Spanje/Frankrijk 2009. Actiefilm van Daniel Monzón. Met o.a. Luis Tosar, Alberto Ammann, Antonio Resines, Marta Etura en Carlos Bardem.

Terwijl Juan als nieuwbakken cipier door twee ervaren collega's wordt rondgeleid op zijn nieuwe werkplek, de Spaanse Zamora gevangenis, breekt een oproer uit onder de criminelen. Juan raakt buiten westen, als hij weer bijkomt is de gevangenis overgenomen door de gedetineerden. Zijn enige kans op overleven, is om zich voor te doen als gloednieuw aangekomen moordenaar. Sterke gevangenisfilm, vooral dankzij het intelligente, strakke script en de intense rol van Tosar als crimineel Malamadre. Winnaar van maar liefst acht Goya's.

Lena

2001 | Misdaad, Romantiek, Familiefilm, Drama, Film noir, Avonturenfilm

Spanje/Portugal 2001. Misdaad van Gonzalo Tapia. Met o.a. Manuel Manquiña, Marta Larralde, Roberto Álvarez, Vítor Norte en Luis Tosar.

Lena (Larralda) is achttien. Haar moeder is dood en haar vader, die Gorri[KA1]on genoemd wordt (het betekent mus in het Spaans), is aan de drank en een nietsnut die nooit volwassen is geworden. Ze wonen in de grote Spaanse havenplaats Vigo, waar de visserij en de scheepsbouw naar de knoppen gegaan zijn. Na de sigarettensmokkel kwam de veel lucratievere drugssmokkel omdat deze noord-westelijke haven gunstig ligt ten opzichte van Zuid- Amerika door de korte oversteek. Gorri[KA1]on heeft torenhoge schulden bij de lokale maffia en op een kwade dag vindt Lena hem in elkaar geramd liggen. Zij ziet haar kans op een studiebeurs in Portugal verkeken, omdat haar vader vergeten was de papieren te tekenen en in te sturen. Lena gaat naar Cachero (Norte), de lokale peetvader, en zegt dat ze bereid is voor hem te werken om Gorri[KA1]ons schulden terug te betalen, maar ze wil niet tippelen. Ze moet drugs pendelen en doet dat heel goed. Ze wordt de `assistente` van Milio ([KA1]Alvarez), een zwijgzame schurk, die voor haar ogen een concurrerende boef doodschiet. Tussen het tweetal ontstaat echter een goede verstandhouding, een soort vader-dochter relatie, als ze een trip naar Portugal maken. Ondertussen is smeris Fern[KA1]andez (Reixa) hen op het spoor, maar Milio zorgt ervoor dat Lena weg kan om te studeren voordat hij de kans krijgt om toe te slaan. Debuterende hoofdrol Larralde, die in bijna iedere sc[KA2]ene zit, beschikt over veel talent (al ziet ze er een beetje te oud uit voor haar rol) in deze ondergewaardeerde film (nog geen vijftig duizend bioscoopbezoekers). Het scenario van eveneens debuterend regisseur Tapia, Antonio Trashorras en David Muñoz is heel onderhoudend, terwijl de overige rollen geloofwaardig genoeg zijn. Het camerawerk van Carles Gusi is sfeervol en schept een goed beeld van het noord-westelijke deel van het Iberische schiereiland. Enkele luchtopnames zijn iets te overdadig en buitenstaanders, die een aardig mondje Spaans spreken, zullen waarschijnlijk moeite hebben met sommige dialogen in dialect - leve de ondertiteling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis Zahera op televisie komt.

Reageer