Mónica Randall

1942 Acteur

Mónica Randall (1942) is acteur.
Er zijn 47 films gevonden.

La Biblia negra

2001 |

Spanje 2001. David Pujol. Met o.a. Jordi Boixaderas, Silvia Marso, Carlos Alvarez-Novoa, Juan Fernandez en Mónica Randall.

Calé

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Carlos Serrano. Met o.a. Mónica Randall, Rosario Flores, Joan Miralles, Antonio Flores en Monica Randal.

Tussen een bekende actrice en een zigeunerin, bij wie zij advies inwint over haar rol in een nieuwe versie van Pygmalion groeit een heftige hartstocht. Een van de eerste hoofdrollen voor de jongste dochter van Lola Flores, wier oudste zoon ook meespeelt in deze film. de benjamin van de folklore, Lola Flores, met, bovendien, haar oudste zoon. Een echte flop zowel bij de pers als bij het publiek.

Una Rosa al viento

1984 | Muziek

Spanje 1984. Muziek van Miguel Iglesias. Met o.a. Xavier Cugat, Alfredo Landa, Helga Liné en Mónica Randall.

De beroemde Cugat trekt zich terug op een landgoed om uit te rusten. In het dorp leert hij een meisje kennen met muzikaal talent. De laatste dagen van een oude musicus komen aan bod in deze film.

Morir de miedo

1980 | Horror

Spanje 1980. Horror van Juan José Porto. Met o.a. Mónica Randall, Simón Andreu en Miguel Ayones.

Een jonge hartpatiënt en zijn sensuele echtgenote besluiten het weekend samen door te brengen in een buitenhuis. Afschuwelijk, en bovendien zéér pretentieus.

El y él

1980 | Romantiek

Spanje 1980. Romantiek van Eduardo Manzanos. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Mónica Randall, Lola Herrera en Antonio Escudero.

Er bloeit een liefde op tussen twee mannen. Een afschuwelijk homoseksueel melodrama, met een duidelijk conservatieve ondertoon.

El Divorcio que viene

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, José Sacristán, Amparo Soler Leal en Mónica Randall.

Een getrouwde man wacht op de goedkeuring van de Echtscheidingswet om met de echtgenote van zijn compagnon te kunnen trouwen. Een vals en opportunistisch bijprodukt.

La Escopeta nacíonal

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Rafael Alonso, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis Lopez Vasquez en Mónica Randall.

Een fabrikant van elektrische voordeuropeners financiert - in de hoop zijn produkt aan de Spaanse society te kunnen slijten - een jachtpartij op het landgoed van een demente markies. Het plan loopt uit op een fiasco, omdat de ministers en prelaten voor de kleine burger slechts hoon over hebben en de feestelijkheden voor henzelf onvoorziene en pijnlijke consequenties opleveren. Deze zwarte en groteske maatschappijsatire maakt gretig gebruik van de nieuwe vrijheid sinds Franco's dood om oude rekeningen te vereffenen; helaas herkent men die opzet alléén op scenario-niveau en is de filmische uitwerking overdreven karikaturaal, met flauwe kluchtigheid en veel rumoer.

Volvoreta

1976 | Drama, Romantiek

Spanje 1976. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Amparo Muñoz, Antonio Mayans, Ramiro Oliveros en Mónica Randall.

In Galicië worden een dienstbode en een jongen uit een hogere sociale klasse verliefd op elkaar. Een mislukt melodrama naar een roman van Fernández Flórez.

Tatuaje

1976 | Mysterie

Spanje 1976. Mysterie van Bigas Luna. Met o.a. Carlos Ballesteros, Pilar Velázquez, Mónica Randall en Terele P[KA1]vez.

Een detective uit Barcelona onderzoekt een moord. Een armzalige verfilming van een roman van Vazquez Montalbán, een in Spanje zeer populaire schrijver. Scenario van de regisseur en Manuel Vázquez Montalbán.

Retrato de familia

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Antonio Giménez-Rico. Met o.a. Antonio Ferrandis, Amparo Soler Leal, Mónica Randall, Miguel Bosé en Mirta Miller.

Het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog in een stad binnen de Franquistische zone met alle gevolgen vandien. Een vervelende film die een absoluut gebrek aan houvast heeft.

Más allá del deseo

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Luisa San José, Ramiro Oliveros, Mónica Randall, Patricia Granada en Francisco Valladares.

Een man wordt hartstochtelijk verliefd op een getrouwde vrouw. Het verval van een vroeger zeer interessante regisseur.

Inquisición

1976 | Horror, Erotiek

Spanje 1976. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Daniela Giordano, Mónica Randall, Juan Luis Galiardo en Tony Isbert.

Een inquisiteur komt in een dorp dat verwoest is door hekserij... Een onuitstaanbaar bijprodukt, deze eerste film van het duo Jacinto Molina/Paul Naschy.

Hasta que el matrimonio nos separe

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Mónica Randall, Cristina Galbó en Mari Carrillo.

Een verliefd stel kan om legale redenen niet met elkaar trouwen. Een film beneden alle peil, zeer slecht geregisseerd en met geen ander oogmerk dan het opportunisme.

Cría cuervos

1976 | Drama, Mysterie, Thriller

Spanje 1976. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Ana Torrent, Geraldine Chaplin, Mónica Randall, Héctor Alterio en Conchita Pérez.

Heden, verleden en fantasie lopen vloeiend door elkaar heen in deze sobere vertelling over een ongelukkige jeugd, volgens regisseur Saura een van de meest verschrikkelijke periodes in een mensenleven. Het zwijgzame, vrijwel emotieloos ogende middelpunt is achtjarig weesje Ana, die samen met haar zusjes wordt opgevoed door haar tante, maar vooral wegdroomt in herinneringen aan haar ouders. Een overduidelijke, maar soms wat te simpele allegorie over het Spanje van Franco. Winnaar van de Speciale Juryprijs op het filmfestival van Cannes.

Virilidad a la española

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Fernando Esteso, Mónica Randall, Conchita Goyanes en Josele Román.

De vele tegenslagen van een dorpeling die bedroefd is over zijn overmatige viriliteit...Een grenzeloos ordinaire 'macho'-film.

La Cruz del Diablo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van John Gilling. Met o.a. Carmen Sevilla, Ramiro Oliveros, Adolfo Marsillach, Emma Cohen en Fernando Sancho.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

Furia española

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Betriu. Met o.a. Mónica Randall, Cassen, Carlos Ibárzabal en Ovidi Montllor.

Een voetbalfan heeft alles voor zijn liefhebberij over. Scherpe, boosaardige parodie van de Spaanse realiteit. Tot op heden de krachtigste film van deze regisseur.

3 días de Noviembre

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Maribel Martín, Tony Isbert, Narciso Ibáñez Menta, Henry Gregor en Mónica Randall.

Een gekgeworden psychiater onderwerpt zijn patiënten aan afschuwwekkende therapieën... Een zeer slechte film.

Matrimonio al desnudo

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández, Teresa Rabal, Rossana Yanni en Mónica Randall.

Een bankier die in een crisissituatie verkeert maakt een plan om zijn dreigende bankroet af te wenden. Absoluut onaanvaardbare vuiligheid.

El Libro del buen amor

1974 | Erotiek, Komedie

Spanje 1974. Erotiek van Tomás Aznar. Met o.a. Patxi Andion, Blanca Estrada, Mónica Randall en Mabel Escaño.

De erotiek- en schelmenavonturen van een dichter in de middeleeuwen. Een schijnheilige en platte film, die desondanks een zeker kassucces werd.

Proceso a Jesús

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. José María Rodero, Mónica Randall, Julia Gutiérrez Caba, Andrés Mejuto en Diana Lorys.

Een groep sefardische joden organiseert enkele voorstellingen van het 'Proces tegen Jezus' met als doel om op te helderen of de veroordeling van Jezus Christus gerechtvaardigd was krachtens de wetten van zijn tijd. Opgeblazen, schijnheilig en doorspekt met theatrale ophef.

Pisito de solteras

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alfredo Landa, Mirta Miller, Mari Carmen Prendes en Mónica Randall.

Het leven van een zielepoot wordt geobsedeerd door seks. Even onuitstaanbaar als de overige komedies waarin Alfredo Landa de hoofdrol speelde.

Qué noche de bodas, chicas!

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Mónica Randall, Ricardo Merino, Antonio Ferrandis en Pedro Osinaga.

Een pasgetrouwde vrouw ontdekt tussen cadeaus een brief van een minnares van haar man in deze werkelijk domme, veaudeville-achtige komedie.

Pancho Villa

1972 | Avonturenfilm, Historische film, Western, Komedie

Spanje/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1972. Avonturenfilm van Eugenio Martín. Met o.a. Telly Savalas, Clint Walker, Anne Francis, Chuck Connors en Ángel del Pozo.

Luidruchtige maar saaie kostuumfilm met Savalas in de titelrol, kankerend op de omgeving, Walker als wapensmokkelaar in zijn dienst en Connors als een polospelende militaire dienstklopper. Als je toch kijkt, houd dan wel tot het einde vol voor de verpletterende climax van twee treinen die frontaal met elkaar in botsing komen. Het scenario is van Julian Halevey. Het camerawerk is van Alejandro Ulloa.

Las Juergas del señorito

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo Fernández, Diana Lorys, Mónica Randall en Teresa Gimpera.

Een film bestaande uit elf korte, luchthartige erotische 'sketchjes'. Het is een slechte film, met het onvermijdelijke macho-gedrag dat de Spaanse komedie uit die tijd kenmerkt.

El Monte de las brujas

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Raúl Artigot en Raul Artigot. Met o.a. John Gaffari, Patty Shepard, Ana Farra, Mónica Randall en Víctor Israel.

Tijdens een reis door Noord-Spanje raakt een paar betrokken bij duivelse praktijken. Een wat wredere horrorfilm dan gebruikelijk voor een Spaanse film uit die tijd, maar nog steeds onder de maat.

Mi querida señorita

1971 | Drama

Spanje 1971. Drama van Jaime de Arminán. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Julieta Serrano, Antonio Ferrandis en Mónica Randall.

Een man wil van geslacht veranderen. Een belangrijke film omdat het een in die tijd haast ondenkbaar onderwerp aansnijdt, bovendien laat het de pathetische situatie van het vrouwelijk geslacht in het land zien. Cinematografisch gaat het echter mank aan de gebruikelijke zachtheid en dubbelzinnigheid van deze regisseur.

Il corsaro nero

1971 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1971. Avonturenfilm van Vincente Thomas. Met o.a. Bud Spencer, Terence Hill, Silvia Monti, Edmund Purdom en Diana Lorys.

Een jonge piraat koopt op de slavenmarkt een vrouw die de ontvoerde echtgenote van de onderkoning blijkt te zijn. Ondanks de aanvallen op zijn schip van zijn rivalen, weet hij haar naar haar echtgenoot terug te voeren en een beloning te incasseren. Deze doorsnee piratenfilm toont Hill en Spencer wel in hun specialismen als vlugge atleet en onverzettelijke domme kracht, maar combineert ze nog niet als duo. (Hun latere successen waren aanleiding om deze film alsnog internationaal uit te brengen). Ook bekend als THE BLACK PIRATE.

Witches Mountain

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Paul Artigot. Met o.a. Patty Shepard, John Caffari en Mónica Randall.

Een journalist waagt zich op een 'spook'-plek en ondervindt dat die reputatie niet voor niets is.

De profesión sus labores

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Laura Valenzuela, Alberto de Mendoza, Mónica Randall en Fernando Fernán-Gómez.

Het alledaagse leven van twee echtparen die onderling veel verschillen. Een even domme als moralistische komedie.

Verano 70

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, Diana Lorys, José Sazatornil en Mónica Randall.

De vakanties van een aantal Spaanse families in Benidorm. De mannen willen echter de zomermaanden liever in de stad doorbrengen. Een typische produktie van Lazaga en Masó, waar laatstgenoemde scenarioschrijver en producent is. De film werd gemaakt aan het eind van de jaren zestig.

El Abominable hombre de la Costa del Sol

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, La Polaca, Mónica Randall en Mary Francis.

Een onbesuisde man van middelbare leeftijd wil tot iedere prijs chef worden van de afdeling 'public relations' van een belangrijk hotel aan de Costa del Sol. Dit is één van de komedies die geproduceerd werden om de enorme hausse van buitenlandse toeristen te exploiteren.

Abuelo made in Spain

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mónica Randall, Mabel Karr, Manuel de Blas en Florinda Chico.

Een dorpeling gaat zijn familie in de hoofdstad opzoeken en slaagt er in al hun problemen op te lossen. Dit is nu typisch een komedie met Martínez Soria, en dus net zo slecht als alle andere.

Tutto per tutto

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Mark Damon, John Ireland, Fernando Sancho, Mónica Randall en Armando Calvo.

Damon en Ireland komen in het bezit van de buit van een bankoverval, gepleegd door een Mexicaanse bende. Ze verdelen het geld maar Damon overvalt daarna zijn partner, want hij wil al het geld teruggeven aan de bank om zijn ten onrechte beschuldigde broer te kunnen rehabiliteren. De 10.000 dollar beloning laat hij dan zijn partner. Een vrij sympathieke spaghetti-western met de gebruikelijke handelingen.

Junio '44: desembarcaremos en Normandía

1968 | Oorlogsfilm

Spanje/Italië 1968. Oorlogsfilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Michael Rennie, Juan Luis Galiardo, Mónica Randall en Aldo Sambrell.

Een commando ter dood veroordeelden moet zijn strijdmakkers voorbereiden op de ontscheping in Normandië. Een goedkope imitatie van THE DIRTY DOZEN.

Destino: Estambul 68

1968 | Actiefilm

Italië/Spanje 1968. Actiefilm van Miguel Iglesias. Met o.a. Giacomo Rossi Stuart, Mónica Randall, Giuliano Rafaelli en Luis de Tejada.

Een Interpol-agent moet een bende valsemunters verslaan. Een B-film, zeer typerend voor de toenmalige cinema uit de mediterrane landen.

Crónica de un atraco

1968 | Drama, Actiefilm

Italië/Spanje 1968. Drama van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Tomas Milian, Anita Ekberg, Fernando Sancho, Hugo Blanco en Mónica Randall.

Een bende die een bank wil overvallen stuit op ernstige problemen zoals de minnares van de ene en de zoon van de andere. Een aardige thriller, opgenomen in de VS, met de decadente Anita Ekberg onder de acteurs.

Professionisti per un massacro

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Fernando Cicero. Met o.a. George Martin, George Hilton, Edd Byrnes, Milo Quesada en Gérard Herter.

De Amerikaanse Burgeroorlog was voor spaghetti-westerns ook een prettig thema. In die periode kun je veel avonturen plaatsen. Drie vrienden overvallen een bank en gaan er met een kist vol goud vandoor. Die kist wisselt voortdurend van eigenaar, zoals dat bij Italianen te doen gebruikelijk is (in films, wel te verstaan).

Superargo contro Diabolikus

1966 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Italië 1966. Avonturenfilm van Nick Nostro. Met o.a. Ken Wood, Mónica Randall, Loredana Musciak, Gerard Tichy en Francisco Castillo Escalona.

Een soort Superman met buitenissige kracht wordt geheim agent en schakelt de schoft Diabolikus uit, die de wereld wilde domineren. Infantiel in beeld gebracht, in de stijl van beeldverhaal, niet voor luie lezers, maar wel voor luie kijkers.

Sicario 77, vivo o morto

1966 |

Italië 1966. Mino Guerrini. Met o.a. Robert Mark, Alicia Brandet, John Stacy, José Bódalo en Mónica Randall.

Een film om met een boog omheen te lopen. Armzalig van het begin tot het eind - regie, spel, verhaal, produktie, niks deugt. Lester (Mark), een huurmoordenaar, werkt voornamelijk voor de Engelse geheime dienst. In Barcelona werkt hij samen met CIA- agente Margaret (Brandet) uit New York. De wereld wordt bedreigd door de geheime organisatie V3 en zij moeten de mensheid redden. Heeft Henry Vaughn nu zo'n slecht boek geschreven of hebben de filmmakers zijn verhaal verpest met hun bewerking?

Sangre sobre Texas

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Massimo Serato en Mónica Randall.

Een cowboy zint op wraak. Het klassieke onderwerp van de spaghetti-western - hier gebruikt in een middelmatig produkt uit dat genre.

Ringo e Gringo contro tutti

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Raimondo Vianello, Lando Buzzanca, Maria Martinez, Mónica Randall en Gino Buzzanca.

Wat een onzin: deze spaghetti-western toont ons twee idioten, soldaten van de Zuidelijken, die niet weten dat de Burgeroorlog al acht jaar is afgelopen. Ze zitten nog steeds in een fort waar dus in al die tijd niemand is geweest. Als de spoorlijn het fort opblaast komen zij in actie: ze gaan sabotage plegen. Twee meisjes gaan ze nog helpen en zelfs de president valt in hun handen. Nonsens en niet leuk; dit moet een humoristische western voorstellen.

I Cinque della vendetta

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Aldo Florio. Met o.a. Guy Madison, Mónica Randall, Mariano Vidal Molina, Antonio Molino Rojo en Vassili Karamasinis.

Randalls man wordt vermoord door een bende bandieten op verzoek van haar jaloerse neven. De ranch wordt met de grond gelijk gemaakt en haar zoon ontvoerd. Zelf wordt ze saloon-girl om de kost te verdienen. Tot vijf vrienden van haar man onder leiding van (de Amerikaanse westernster) Madison de moord op hun vriend willen wreken. De neven en de bende moeten in het stof bijten, Randall krijgt haar zoon weer terug en vindt in Madison een nieuwe man.

Por un punado de golpes

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Michele Lupo. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Lina Rosales, Francisco Moran en Jesus Puente.

Het duo Franchi/Ingrassia, wapenhandelaars, komt naar het Wilde Westen, want daar moet je volgens hen wapens kunnen verkopen. Inplaats daarvan krijgen ze van allerhande zaken de schuld en moeten voortdurend de benen nemen. Ze zien in dat er geen stuiver te verdienen valt. Ze verlaten het westen en keren naar huis terug. Dit Italiaanse ongein-duo kan geen glimlach van een Westeuropeaan loskrijgen. Puinhoop - en ze zouden nog een paar keer terugkomen ook in dat Wilde Westen.

Muerte en Primavera

1965 | Misdaad

Spanje 1965. Misdaad van Miguel Iglesias. Met o.a. Francisco Morán, Mónica Randall, Oscar Pellicer en Yelena Samarina.

Er blijkt een jongeman te zijn vermoord. Zijn beste vriend verklaart zich hieraan schuldig in deze theatrale, weinig creatieve film.

Flor salvaje

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Javier Setó. Met o.a. Rosa Morena, Luis Dávila, Antonio Prieto en Mónica Randall.

De ontluikende liefde tussen een zigeunerin met een jaloerse verloofde en een getrouwde man. Een lachwekkende, afgezaagde liefdestragedie.

El Séptimo de caballería

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Edmund Purdom, Paul Piaget, Eduardo Fajardo en Mónica Randall.

Indianen en geconfedereerde soldaten uit het Zuiden bedreigen het Amerikaanse grondgebied. Een waardeloze Europese western, die veel van het geniale RIO CONCHOS overneemt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mónica Randall op televisie komt.

Reageer