Chet Baker

Acteur, Componist

Chet Baker is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Fallen Angels: The Quiet Room

1993 | Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1993. Thriller van Steven Soderbergh. Met o.a. Joe Mantegna, Bonnie Bedelia, Peter Gallagher, Vinessa Shaw en Patrick Breen.

Politie-agenten Mantegna en Bedelia hebben een lucratief handeltje opgezet. Zij pikt minderjarige hoertjes op, dwingt hen de namen te geven van hun klanten. Hij gaat ze opzoeken en geeft ze de kans zich 'vrij te kopen'. Zo hebben ze al een aardig fortuin bij elkaar weten te vergaren. Op een dag gaat Bedelia echter te ver met het verhoor. Rustig voortkabbelende série noire-film met een onverwacht einde. Mantegna speelt zijn personage met professionele precisie, rustig en vastberaden. Bedelia is zijn venijnige tegenpool. Howard A. Rodman bewerkte het meesterlijke verhaal van Jonathan Craig tot een boeiende studie van corrupte agenten die geen grenzen kennen. Emmanuel Lubezky zette het om in sfeervolle beelden.

Let's Get Lost

1988 | Documentaire, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Bruce Weber. Met o.a. Chet Baker, Chris Isaak en Jack Sheldon.

Een fascinerende hommage aan jazzmuzikant Chet Baker, die kort na beëindiging van de opnamen, op 13 mei 1988, om het leven kwam door een val uit een hotelraam in Amsterdam. Baker, die al op 24-jarige leeftijd Charlie Parker begeleidde, was een charmeur, die met zijn trompet moeiteloos vrouwenharten veroverde. Later raakte hij nogal aan de drugs, wat goed te zien is aan zijn afgeleefde kop, maar als hij begon te spelen sprongen de vonken er weer vanaf. Een documentaire die jazz-liefhebbers niet mogen missen.

Broken Noses

1987 | Documentaire, Sportfilm, Experimenteel

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Bruce Weber. Met o.a. Andy Minsker en Mt Scott Boxing Club.

Schitterende documentaire van Weber over de lichtgewicht prof bokser Andy Minsker en zijn kleine boksclub in het verre Oregon. Vaak onthutsend visueel essay over de loopbaan van Minsker, maar vooral indrukwekkend in de manier waarop de bokser omspringt met zijn leerlingen, die hij als zijn eigen zonen koestert. Geslaagd filmdebuut van Weber, een van de bekendste fotografen ter wereld, die in rokerige zwart-witbeelden, afgewisseld met kleurrijke fragmenten een soms uitdagende, soms subtiele sfeer oproept. Met de jazzy muziek van Chet Baker, Gerry Mulligan, Joni James, Julie London, Kenny Nordine, Danny Small en Robert Mitchum. In dezelfde stijl draaide Weber in 1989 de hit LET'S GET LOST.

La Drogue du Vice

1963 | Erotiek, Misdaad, Drama

Frankrijk 1963. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Yvonne Monlaur, Hans Werner, Michel Lemoine, Jean-Pierre Kalfon en Régine Rumen.

Een laborante raakt, zonder dat ze het zelf weet, betrokken bij de strijd tussen drughandelaren en wordt gegijzeld. Ze voelt zich geleidelijk aan steeds meer aangetrokken tot haar (blinde en trompetspelende) bewaker, maar aan die liefde komt een vroegtijdig einde tijdens een bloedig treffen. Vóór hij lopende-band-porno ging maken, waren er mensen die volhielden dat Bénazéraf een miskend 'auteur' was. Inderdaad zijn zijn literaire citaten en een tergend traag tempo ongebruikelijk in het seks- en misdaadgenre, waarbij actie vooral buiten beeld blijft en erotiek ongeremd, maar weinig gevarieerd is. De acteurs hebben zo'n verontrustend uiterlijk dat het spanning wekt óók als ze niks doen - wat meestal het geval is - maar de meeste sfeer komt van de duistere fotografie van Edmond Richard en de muziek van Chet Baker.

Urlatori alla sbarra

1960 | Muziek, Romantiek

Italië 1960. Muziek van Lucio Fulci. Met o.a. Mario Carotenuto, Elke Sommer, Mina, Chet Baker en Adriano Celentano.

Kijkers die van jazz en popmuziek van rond 1960 houden, zullen alleen al uit nostalgische overwegingen in deze film geïnteresseerd zijn. Over een groep jongeren, die een muziekprogramma voor televisie proberen te maken, maar voortdurend vastlopen en veel kritiek krijgen van intolerante volwassenen en kranten, die hun songs niets anders dan gegil en geschreeuw noemen. Wat goede jazz van de overleden grootheid Chet Baker, en het is interessant om de jonge Mina en Calentano te zien, later populaire Italiaanse zangers. Laatstgenoemde werd later ook een populair acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chet Baker op televisie komt.

Reageer