Marco Leto

Regisseur

Marco Leto is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

A proposito di quella strana ragazza

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Marco Leto. Met o.a. Helmut Griem, Joely Richardson, Paolo Morale en Duilio Del Prete.

Een psychologisch drama vol suspense, een vleugje Freud en goede acteerprestaties van Griem en Richardson. De zwakte van de film schuilt in de ongelijkmatige regie en de lengte, waar wel een kwartier vanaf had gekund. Griem speelt een politierechter van veertig, die een relatie met Richardson aangaat, de vroegere vriendin van zijn zoon. Griem weet niet dat zij ook een terroriste is. Als hij uiteindelijk achter de waarheid komt, moet hij een strijd voeren met zijn geweten en zijn gevoelens.

La Donna Spezzatta

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Marco Leto. Met o.a. Lea Massari, Erland Josephson, Jean-Luc Bideau, Marisa Mantovani en Consuelo Ferrara.

Een film naar een kort verhaal van Simone de Beauvoir, waarin een vrouw na 25 jaar huwelijk ontdekt dat haar man haar bedrogen heeft. Dit melodrama, goed voor vijf zakdoeken, is een oefening in: hoe maak ik een kort verhaal lang. Goede hoofdrol van Massari, waar de rest van de bezetting niet aan kan tippen.

L' Uscita

1988 | Drama, Misdaad

Italië 1988. Drama van Marco Leto. Met o.a. Almerica Schiavo, Piero D'Onofrio en Margharita Solfizi.

Gebaseerd op een tv-spel van ex-terroriste Annunziata Francola, die in 1982 vijf jaar gevangenis kreeg. Het verhaal is semi-autobiografisch en gaat over een terrorriste die voor de wet op de vlucht is, gearresteerd en veroordeeld wordt, haar gevangenschap en tenslotte haar vrijlating. Regisseur Leto toont zich een behendig vakman en de acteurs geven een geloofwaardige vertolking.

I Vecchi e i giovani

1978 | Drama

Italië 1978. Drama van Marco Leto. Met o.a. Stephanie Beacham, Alain Cuny, Solveig d'Assunta, Bekim Fehmiu en Gabriele Ferzetti.

De verkiezingscampagne op Sicilië 1893 vergroot de geschillen tussen de heersende klasse en de arbeiders en tussen kerkelijke autoriteiten en overheidsmachtdragers. Het komt tot een bloedige repressie van de eerste socialistische bewegingen. Deze maatschappelijke achtergrond werkt sterk door in de generatiekloof en ideële conflicten in een familie van rijke aristocraten. De sociaal-historische roman van Pirandello kreeg een bijna geheel op dialogen steunende scenariobewerking, waarin alle standpunten bedachtzaam worden verwoord, maar niet tot leven komen. Veel lange wandelingen in stijlvolle interieurs, waardoor het opstandige buitengebeuren in dubbel opzicht als een verademing werkt en vooral ook een esthetisch prentenboek blijft.

Al piacere di rivederla

1976 | Misdaad

Italië/Frankrijk 1976. Misdaad van Marco Leto. Met o.a. Ugo Tognazzi, Françoise Fabian, Miou-Miou, Alberto Lionello en Philippe March.

Een regeringsambtenaar moet de verdachte zelfmoord onderzoeken van een provinciale industrieel en christen-democratische partijbons, wiens weduwe zijn jeugdliefde was. Het blijkt moord te zijn geweest, maar zijn strijd tegen de corrupte bourgeoisie heeft geen ander resultaat dan dat de verloofde van de erfgenaam haar milieu de rug toekeert. Een teleurstellende film van de maker van IL VILLEGIATURE, die verrassingsloze satire richt op overbekende doelwitten en er zijn gemak van neemt. Tognazzi maakt nog iets van zijn hoofdrol, maar de actrices worden door de film zeer veronachtzaamd.

La Villeggiatura

1973 | Drama

Italië 1973. Drama van Marco Leto. Met o.a. Adalberto Maria Merli, Adolfo Celi, Milena Vukotic en John Steiner.

Een geschiedenisleraar die weigert zich loyaal te verklaren met het fascisme, wordt in de jaren dertig verbannen naar een eiland. Zijn politieke opponent, die zijn intellectuele evenknie is, slaagt er bijna in om hem daar een gevoel van vakantie te geven om zijn verzet te sussen. Een sobere dialectische film over de verleidelijke kanten van alledaags fascisme en de zwakte van bureau-anarchie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marco Leto op televisie komt.

Reageer