King Ampaw

Regisseur, Acteur

King Ampaw is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Cobra Verde

1987 | Biografie, Avonturenfilm, Drama

Duitsland 1987. Biografie van Werner Herzog. Met o.a. Klaus Kinski, King Ampaw, José Lewgoy, Salvatore Basile en Peter Berling.

De film vertelt het levensverhaal van de bandiet Cobra Verde, die het van arme veehandelaar en goudzoeker tot slavenhandelaar en vice-koning van Dahomey bracht. Herzog volgt de levensweg van deze man met schitterend gekleurde, rijke beelden, maar helaas slaagt hij er onvoldoende in de persoon Cobra Verde duidelijke contouren te geven. Hier en daar lijkt de film wel een Kinski- cultus. 'Teruggesneden' van heel veel materiaal, zodat de samenhang verloren is gegaan. Gebaseerd op het boek The Viceroy of Ouldah van Bruce Chatwin. Het camerawerk is van Viktor Ruzicka.

Nana Akoto

1985 | Komedie

Gambia 1985. Komedie van King Ampaw en Ingrid. Met o.a. Mertner, Joe Eyison, Emmanuael Agbinown, Osei Kwabena en Grace Nortey.

Deze humorvolle Ghanese film met authentieke, effectieve opnamen van het Afrikaanse landschap gaat over een oud en vermeoid dorpshoofd, die eigenlijk niets meer klaarmaakt, maaar die zich plostklaps realiseert dat hij voornakomelingen moet zorgen. Met vrolijke list, handige sluwheid weet hij zijn dorpelingen tot op een zeker punt voor zijn kerretje te spannen. Regisseur Ampaw maakte naam met zijn uit 1983 stammende film KUKURANTUMI.

Kukurantumi

1983 | Drama

Duitsland/Gambia 1983. Drama van King Ampaw. Met o.a. Evans Oma Hunter, Amy Appiah, David Dontoh en Dorothy Ankomah.

De eerste film die in Ghana gemaakt werd sinds 1976. Het is een sociaal drama over de invloed van de economische veranderingen op het dorps- en gezinsleven in een klein dorpje, Kukurantumi, vlakbij de hoofdstad. Een man die zijn baan als vrachtwagenchauffeur verliest, is te trots om weer op het veld te gaan werken. Hij trekt naar de stad om daar werk te zoeken. Met Duits geld en technische assistentie gemaakt, enigszins amateuristisch, maar toch redelijk boeiend door het thema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer King Ampaw op televisie komt.

Reageer