Willy Reichert: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Tatort - Stuttgarter Blüten

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Willy Reichert, Max Strecker, Frank Strecker en Manfred Seipold.

In Stuttgart en omgeving duiken met de regelmaat van de klok valse briefjes van honderd mark op. De kijker weet dat de maker een oude vakman is, met een nederig baantje in een drukkerij. Buiten de stad, in Stammheim dat bekend is om de beruchte gevangenis, waarin de leden van de RAF zijn opgesloten, gebeurt een verkeersongeluk waarbij de drukplaten van het geld gevonden worden. De bestuurder van de auto is zo zwaar gewond dat hij niet gehoord kan worden. Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt een `gouden` tip: het geld zou in de huisdrukkerij van de gevangenis vervaardigd worden. Tamelijk dom, want Lutz is er snel achter dat dit onmogelijk is. Met hulp van zijn collega uit M[KA3]unchen Oberinspektor Melchior Veigl (Bayrhammer) grijpt hij de valsmunter in zijn kladden, die ongestoord voor zijn oude dag hoopte te kunnen zorgen. Het scenario is van Wolfgang Menge en het camerawerk is van Horst Schalla. Derde zaak van Lutz en aflevering 28.

Was ist denn blo[KL29] mit Willi los? (Gr[KA3]u[KL29] sie Gott, Frau Stirnima)

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Heinz Erhardt, Ralf Wolter, Helen Vita, Rex Gildo en Ruth Stephan.

De belastingambtenaar Willi (Erhardt), die in één huis woont met een geil nichtje en haar zingende vriendje, heeft te veel medelijden met de belastingbetaler. Dat wordt ontdekt. Geen nood: Willi laat zich gek verklaren en ontloopt zo de gramschap van de officiële instanties. Helemaal niet leuk.

Die Herren mit der weißen Weste

1970 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1970. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Mario Adorf, Walter Giller, Agnes Windeck en Hannelore Elsner.

Een rechter neemt wraak op een boef die hij gedurende zijn ambtsperiode niet te pakken heeft kunnen krijgen. Nu hij gepensioneerd is, laat hij hem in een val lopen, die hij met vrienden heeft opgezet. Dit is de eerste echt vrolijke film van Staudte, zonder verdere theoretische diepgang, maar wel goed gemaakt.

Drei Mann in einem Boot

1961 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1961. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Heinz Erhardt, Walter Giller, Loni Heuser en Susanne Cramer.

Ontgoochelende verfilming van de roman van Jerome K. Jerome, over drie mannen die met hun boot op zoek gaan naar romantiek. De reis gaat van het Bodenmeer naar Amsterdam, langs de Rijn, wat enkele mooie opnamen oplevert. Een betere verfilming was die van Ken Annakin in 1956 (Three Men in a Boat). Het scenario is van Wolf Neumeister. Het camerawerk is van Sepp Ketterer.

Die Sendung der Lysistrata

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Fritz Kortner. Met o.a. Barbara Rütting, Romy Schneider, Karin Kernke, Peter Arens en Willy Reichert.

Kortners laatste film naar de klassieke komedie van Aristofanes met een aardige rol van Schneider. Wegens het pacifistische thema destijds, wat onbegrijpelijk is, heftig bediscussieerd.

Die Freundin meines Mannes

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Hans Söhnker, Barbara Rütting, Hannelore Schroth, Peter Kraus en Corry Collins.

Een onschuldige en onbeduidende zedenkomedie over een conservatieve architect die zijn volwassen dochter verbiedt met haar vriend naar Parijs te gaan, terwijl hij zelf een affaire heeft met een mode-ontwerpster. Zijn familie zet hem terecht voor het blok. Toekomstig Schlageridool Kraus als zoon des huizes. Het scenario is van Heinz Pauck en Heinz Oskar Wuttig. Het camerawerk is van Kurt Hasse.

Die Rosel vom Schwarzwald

1956 | Drama, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Rudolf Schündler. Met o.a. Susi Nicoletti, Willy Reichert, Bibi Johns, Herta Staal en Helmuth Schneider.

Een Beierse schone ziet haar verloofde (een stoere houtzager) er vandoor gaan met een vlotte autoverkoopster; om zich te troosten laat zij zich in met een Amerikaanse miljonair, die haar mee wil nemen naar de States. Dan komt de verloofde terug, herovert haar en alles is weer koek en ei. Onoriginele heimatfilm, waarvan onze oosterburen menen dat het leuk en onderhoudend is.

Schützemliesel

1954 | Muziek, Romantiek

Duitsland 1954. Muziek van Rudolf Schündler. Met o.a. Herta Staal, Helmuth Schneider, Susi Nicoletti, Gunther Philipp en Joe Stöckel.

Een zangfilm rondom Herta Staal, uitverkoren om prinses te worden op het schuttersfeest; de jongeman (Schneider) waar ze verliefd op is, is bij de grenspolitie; Schneider is verkozen tot Koning der Schutters. Haar vader (Stöckel) vindt dat ze met een ander moet trouwen omdat Schneiders moeder hem ooit liet zitten voor een houtvester. Een smokkelaffaire moet deze flauwe muzikale romance doen oplaaien, maar dat lukt niet.

Tagebuch einer Verliebten

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Josef von Baky. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Margarete Haagen, Franco Andrey en Ernst Schröder.

De slippertjes en flirtpartijen van haar man hangen Barbara de keel uit. Ze stapt op en komt toevallig een jeugdvriend tegen. Met dit soort onbenullige komedies van het sterduo Schell/Fischer trachtte men het Duitse volk de oorlogs-ellende te laten vergeten ('Reden wir nicht mehr davon'). Scenario van Johannes Mario Simmel en Emil Burri naar de roman Ich an Mich van Dinah Nelken. Camerawerk van Oskar Schnirch.

Der fröhliche Weinberg

1952 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Drama van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Gustav Knuth, Camilla Spira, Willy Reichert, Paul Henckels en Willy Millowitsch.

In een wijndorpje aan de Rijn ontstaan, door de liefde en de uitstekende wijn, allerlei misverstanden en verwikkelingen. Het zeer satirische volksstuk van Carl Zuckmayer is door regisseur Engel teruggegebracht tot een niet onaardige komedie. Het scenario is van Curt J. Braun. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Nach Regen scheint Sonne

1949 | Komedie

Duitsland 1949. Komedie van Erich Kobler. Met o.a. Gert Fröbe, Rudolf Platte, Ralph Lothar, Willy Reichert en Liesl Karlstadt.

Twee mensen die rondlopen met zelfmoordplannen leren elkaar toevallig kennen en worden verliefd. Ze ontdekken dat het leven toch niet zo troosteloos is. Grove filmlol met veel herrie en weinig sfeerschildering van die tijd.

Die Drei Dorfheiligen

1949 | Komedie

Duitsland 1949. Komedie van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Joe Stoeckel, Beppo Brehm, Willy Reichert, Erhard Siedel en Ernst von Klipstein.

Typische 'Heimat'-onzin: drie figuren uit een dorp denken alle drie dat zij bij een meisje een onwettig kind hebben verwekt.